Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tukee lastensairaalaa


16.12.2013

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) tukee uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakentamista vuosina 2013—16 yhteensä noin 26 500 eurolla eli noin 6 600 eurolla vuodessa. Osuuskaupan lahjoitus on kutakin asiakasomistajaa kohti vuosittain 0,10 euroa ja neljänä vuonna yhteensä 0,40 euroa.

  • Osuuskauppamme on pitkän historiansa aikana näyttänyt millainen voima tavallisten ihmisten yhteisvastuullisella toiminnalla voi alueellisesti olla. Nyt haluamme näyttää, että samanlaista yhteisvastuuta voidaan kantaa myös laajemmassa mitassa. Siksi on luonnollista olla mukana koko maata palvelevan lastensairaalan tueksi nousseessa, nykyaikana täysin poikkeukselliset mittasuhteet saaneessa kansanliikkeessä, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä korostaa.

 

  • Vaikka sairaala sijoittuu Helsinkiin, se tarjoaa vaativaa erikoissairaanhoitoa koko Suomen lapsille. PKO:n lahjoitus palvelee siis näin myös oman toimialueemme asiakasomistajaperheiden tarpeita. Vastaavantasoista erikoishoitoa ei ole muualla tarjolla, joten vuosittain lukuisia pohjoiskarjalaisia lapsia saa hoitoa juuri lastensairaalassa, Kivelä jatkaa.

 

S-ryhmä lahjoittaa yhteensä miljoona euroa uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakentamiseen. Lahjoituksessa ovat mukana kaikki maamme 20 alueosuuskauppaa ja osuuskauppojen omistama SOK-yhtymä. Miljoonan euron lahjoituksen lisäksi S-ryhmä on haastanut mukaan keräykseen kaikki yli kaksi miljoonaa osuuskauppojen asiakasomistajaa.

 

— Olemme erittäin iloisia, että maamme kaikki 20 alueosuuskauppaa ja SOK-yhtymä vievät laajasti lasten ja lapsiperheiden ja siten myös tulevaisuuden viestiä asiakasomistajilleen. S-ryhmän lahjoitus uudelle lastensairaalalle vahvistaa, että kyseessä on aidosti kansallinen kaikkien lasten ja nuorten sairaala, iloitsee Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n ja säätiön puheenjohtaja Anne Berner.

 

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Lahjoituksien avulla Helsinkiin nousee uusi, koko maata palveleva lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö vuoteen 2017 mennessä.

 

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026
SOK, viestintäjohtaja Kai Ovaskainen, 050 388 3842