Presidentin myöntämiä kunniamerkkejä sekä SOK:n ansiomerkkejä PKOlaisille


22.03.2024

 Original Sokos Hotel Kimmelissä juhlistettiin alkuvuodesta Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) työntekijöitä, jotka saivat tasavallan presidentin myöntämiä kunniamerkkejä sekä SOK:n antamia 25- ja 40-vuotisansiomerkkejä.

”Kun katson teitä, sydämeni on täynnä ylpeyttä ja kiitollisuutta. Juhlahetki on tunnustus ja kiitos kaikille teille. Teidän ammattitaitonne on vienyt PKO:ta eteenpäin, auttanut meitä kasvamaan ja saavuttamaan täysin uusia korkeuksia”, toimitusjohtaja Juha Kivelä totesi juhlatilaisuudessa.

Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein sai ryhmäpäällikkö Tiina Nykänen ja Suomen Leijonan Ritarikunnan Ansioristin sai projektiasiantuntija Kari Tuomainen.

”Tasavallan presidentin myöntämän kunniamerkin saaminen on harvinainen kunnia. PKO on hakenut tunnustuksia, koska näin haluamme julkisesti osoittaa arvostuksen henkilökohtaisista ansioistanne, Kivelä sanoo.

Tiina Nykänen aloitti työt PKO:lla 10.6.1988. Hän toiminut eri tehtävissä ravintolatyöntekijästä keskijohdon vastuisiin. Vuodesta 2006 lähtien Tina on toiminut ryhmäpäällikkönä, vuosina 2013-2016 ABC-toimialapäällikkönä. Tällä hetkellä Tiina tekee PKO:n matkailu- ja ravitsemiskaupassa  keskitettyä henkilöstön resurssisuunnittelua, joka koskettaa Joensuun alueella 200 henkilön sujuvaa arkea.

”Missä tehtävissä olet aina ollutkin sekä taloudelliset luvut että henkilöstö- ja asiakastyytyväisyyden luvut ovat aina olleet priimaa”, Kivelä kiittää Tiinaa.

Kari Tuomaisella on pitkä ja ansiokas ura ravintola-alan esihenkilötehtävissä. PKO:lla hän on ollut Hotelli Kolilla hotelli- ja ravintolapäällikkönä, Fransmannin ravintolapäällikkönä, ravintolatoimialapäällikkönä ja ABC-ryhmäpäällikkönä.

”Koulutusorganisaatiossa ollessasi syvensit merkittävästi Riverian sekä PKO:n yhteistyötä, ja koulutuspuolelta palasit vielä auttamaan PKO:ta menestymään”, Kivelä sanoo Tuomaiselle.

SOK:n ansiomerkkien saajat

”Haluan kiittää teitä sydämeni pohjasta. Osuuskaupan menestyksen on aina tehnyt ja tulee aina tekemään ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta sekä esihenkilökaarti. Kun katson teitä arvon ansiomerkkien saajat, myös PKO:n tulevaisuus näyttää hyvältä ja turvatulta, koska me saamme nauttia ammattitaidostanne myös tulevina vuosina. Olen iloinen ja onnellinen siitä, että meillä on joukoissamme juuri teidän kaltaisianne pitkän linjan ammattilaisia. Kiitos myös siitä, että olette jakaneet sitä hiljaista tietoa työkavereillenne ja siten helpottaneet heidän arkeaan. Teidän esimerkkinne johdattaa meitä, kun rakennamme yhdessä entistä valoisampaa tulevaisuutta meille kaikille”, Kivelä toteaa.

SOK:n 40-vuotisansiomerkin saivat:

Anja Lievonen, aloittanut PKO:lla 28.3.1983 kassatarjoilijana Kimmelissä ja toimii nykyään tarjoilijana Bistro Heilissä.

Ulla Räsänen, aloitti työt 30.5.1983 myyjänä S-market Jussintorilla Juuassa ja toimii nykyään myyjänä S-market Juuassa.

Kaija Lehikoinen, myyjä S-market Juuka

 

25-vuotisansiomerkit saivat:

Tero Airaksinen, aloittanut 18.12.1998 ravintolatyöntekijänä Simo-Hurtassa, 1.5.2022 alkaen palveluvastaava ABC Marjalassa.

Merja Laaksonen, aloittanut 24.6.1987 myyjänä Niemenkylän myymälässä Luvialla Satakunnan Osuuskaupassa, 2008 S-market Noljakkaan PKO:lle ja nyt myyjänä S-market Ylämyllyllä.

Tarja Laukkanen, aloittanut 29.6.1998 myyjänä S-market Suvitorilla, nyt myyjänä S-market Noljakassa.

Aune Pasanen, aloittanut 14.4.1997 S-market Polvijärvellä, jossa nykyäänkin työskentelee myyjänä.

Jaana Päivänurmi, aloitti 24.9.1998 myyjänä Automarket Prisma Joensuun pukeutumisen osastolla ja on vuodesta 2018 lähtien työskennellyt Sokoksella.

Taina Turpeinen, aloittanut 4.5.1998 huoltamotyöntekijänä Neste Nurmeksessa ja toimii nykyään myyjänä S-market Juuassa.

Jolkkonen Pia, myyjä, S-market Outokumpu

Karttunen Sinikka, ravintolatyöntekijä, Takatasku

Kontkanen Anu, myyjä, S-market Kontiolahti

Koskinen Pekka, talouspäällikkö, konttori

Varis Katja, marketpäällikkö, S-market Jukolanportti

”Jatkakaa loistavaa työtänne, pysykää uteliaina, olkaa rohkeita ja jatkakaa meidän muiden PKOlaisten inspiroimista”, Kivelä kannustaa.