Prisma Joensuu ehdolla Vuoden Leipäkaupaksi 2024


19.10.2023

Suomen Leipuriliitto ry järjestää Vuoden Leipäkauppa-kilpailun, nyt jo kahdettakymmenettäkahdeksatta kertaa. Leipuriliiton alueyhdistykset ovat valinneet alueelliset ehdokkaat mukaan kisaan. Pohjois-Karjalan Leipomoyrittäjät ry valitsi maakunnan ehdokkaaksi Prisma Joensuun. Pohjois-Karjalan leipomoyrittäjät ry on valinnassaan painottanut kotimaisuuden, paikallisuuden ja oman alueen leipä- ja perinnetuotteiden näkymistä valikoimassa.

– Prisma Joensuu on huomioinut hyvin paikalliset, eri kokoiset leipomotoimijat ja antanut heille hyvin hyllytilaa. Se on toimijoille erinomainen referenssi ja mahdollisuus, kun ajatellaan tähtäämistä valtakunnalliseksi tuottajaksi. Prisma Joensuu on myös merkannut leipäosastollaan paikalliset tuotteet Työtä Pohjois-Karjalasta –merkillä. Paikallisuuden tukeminen ei ole Pohjois-Karjalan Osuuskaupalla vain juhlapuhetta, vaan oikeita tekoja. Prisma Joensuussa on myös muista toimijoista poiketen oman maakunnan yrittäjän paistopiste. Se on poikkeuksellista ja hienoa, kommentoi Pohjois-Karjalan leipomoyrittäjät ry:n hallituksen jäsen ja Pielispakari Oy:n toimitusjohtaja Erkki Timonen.

PKO:n myymälöissä tehty työ paikallisen leipäkulttuurin edistämiseksi on huomioitu aiemminkin. S-market Rantakatu on valittu valtakunnalliseksi Vuoden Leipäkaupaksi (2015) ja Prisma Joensuu on valittu Vuoden Leipäkaupaksi vuonna 2018. Vuoden Leipäkaupan valinnassa ovat joka toinen vuosi mukana hypermarketit ja tavaratalot, joka toinen vuosi pienemmät päivittäistavarakaupat.

– Lähdemme jälleen hakemaan voittoa kisassa. Olemme kehittäneet pitkäjänteisesti leipäosastoamme ja valikoimaamme. Meillä on todella hienoja leipomoita maakunnassa ja he ovat olleet mukana tässä työssä. Paikallisten tuotteiden menekin edistäminen on meille sydämen asia. Osaavan henkilökunnan roolia ja merkitystä ei voi myöskään tarpeeksi korostaa. He tekevät päivittäisen työn ja pitävät leipäosaston huippukunnossa, prismajohtaja Olli Kontiainen sanoo.

Voittaja palkitaan helmikuussa Vuoden 2024 Leipäkauppa -tittelillä. Tunnustus myönnetään päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet. Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökunta suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä.

Vuoden Leipäkauppa 2024 tunnustuksen saamiseksi myös ehdolle asetetut myymälät voivat vaikuttaa itse lähettämällä Suomen Leipuriliitolle perustelut ja video leipäosastoon panostamisesta sekä siinä onnistumisesta. Esiraati käy läpi perustelut ja valitsee niiden mukaisesti 3-5 finalistia. Suomen Leipuriliiton valitsijaraati vierailee finalistimyymälöissä ennalta ilmoittamattomana aikana ja valitsee niiden joukosta voittajan.

 

Leipuriliiton alueyhdistykset ovat valinneet ehdokkaat hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa ja asettaneet ehdolle Vuoden 2024 Leipäkaupaksi seuraavat kaupat:

  • K-Citymarket Jyväskylä Keljo
  • K-Citymarket Kankaanpää
  • K-Citymarket Kotka
  • K-Citymarket Kuopio Kolmisoppi
  • K-Citymarket Oulu Rusko
  • K-Citymarket Seinäjoki Ideapark
  • K-Citymarket Tampere Linnainmaa
  • K-Citymarket Turku Länsikeskus
  • K-Citymarket Vantaa Jumbo
  • Prisma Joensuu

 

Kuvassa vasemmalta oikealle myyjä Susanna Keränen, Pielispakari Oy:n toimitusjohtaja Erkki Timonen ja prismajohtaja Olli Kontiainen.