Prismaan ja Sokokseen mahdollisuus merkkivaatteiden kierrätykseen


14.06.2017

Prismaan ja Sokokseen mahdollisuus merkkivaatteiden kierrätykseen

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) edistää kiertotaloutta ja aloittaa yhteistyön käytettyjä merkkivaatteita myyvän Emmy.fi-verkkokaupan kanssa. Joensuussa Prismassa sekä Sokoksessa on Emmyn keräyspiste, jonne asiakkaat voivat tuoda tarpeettomaksi jääneitä merkkivaatteitaan. Emmy myy käytetyt merkkivaatteet asiakkaiden puolesta verkkokaupassaan. Palvelun kautta ansaitut myyntituotot maksetaan asiakkaan pankkitilille tai halutessaan tuoton voi myös lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Laadukas vaate kestää monta käyttäjää, ja kierrättämällä siitä on enemmän iloa ja hyötyä. Emmy ottaa myyntiin hyväkuntoisia lasten, naisten ja miesten merkkivaatteita, -kenkiä ja -asusteita. Myytäväksi käyvät sekä sisä- että ulkovaatteet. Myös äitiysvaatteille on kova kysyntä.


– Vaatteiden kierrättäminen on ympäristöystävällistä, mutta se voi olla aikaa vievää. Haluamme omilla teoillamme helpottaa vastuullisten valintojen tekemistä, joten tarjoamme tällaisen arkea helpottavan palvelun ja samalla edistämme kiertotaloutta. Yhteistyökumppanimme Emmy tarjoaa asiakkaalle vaivattoman kokonaispalvelun: he hinnoittelevat, valokuvaavat, myyvät ja lähettävät asiakkaan toimittamat vaatteet hänen puolestaan, PKO:n käyttötavarakaupan toimialapäällikkö ja prismajohtaja Petteri Väyrynen sanoo.
 

Osana S-ryhmää PKO on ollut tekemässä kyselyä siitä, mikä saisi suomalaiset kierrättämään enemmän. Kyselyyn saadun 4 000 vastauksen mukaan ihmiset kaipaavat kierrättämiseen nimenomaan helppoutta. Prismassa Emmyn keräyspiste on pullopalautuspisteen yhteydessä ja Sokoksessa katutason kauppakäytävällä.

Emmyn palvelun taustalla on halu muuttaa kulutustottumuksia kestävämpään suuntaan.
 

– Ihmiset ovat valmiita maksamaan laatuvaatteista, jos tiedossa on vaivaton keino löytää vaatteille uusi koti ja samalla mahdollisuus saada niin sanotusti ”omansa pois” käypään hintaan. Tällöin myös tekstiilijätteen määrä vähenee ja kierrätys toteutuu kaikkein parhaiten, eli ehjän vaatteen uusiokäyttönä. Suomalaisen Emmyn tavoitteena on lähivuosina kasvaa Euroopan suurimmaksi käytettyjen merkkivaatteiden kaupaksi, toteaa Emmyn toimitusjohtaja Juha Mattsson.

 

Emmy ottaa myyntiin lukuisten eri merkkien, kuten mm. Reiman, Peak Performancen, Marimekon ja Gantin, vaatteita. Tarkemmat tiedot myyntiin soveltuvista merkeistä sekä ohjeet löytyvät Emmyn verkkosivuilta Emmy.fi. Emmyn kierrätyspisteen tunnistaa pinkistä väristä. Kotitalouksille tarkoitettuja käytännön kierrätysvinkkejä löytyy S-ryhmän Kaikki kiertoon –kierrätysoppaasta.


Lisätiedot: PKO, käyttötavarakaupan toimialapäällikkö ja prismajohtaja Petteri Väyrynen,
p. 010 762 2311
Emmy-verkkokauppa toimitusjohtaja Juha Mattsson, puh. 041 533 6400