Pullojen ja tölkkien palauttaminen entistä helpompaa Prisma Joensuussa


02.10.2023

Vastuullisuus ja ympäristöstä huolehtiminen on arjen pieniä ja suuria tekoja. Pullojen ja tölkkien kierrättäminen eli palauttaminen on yksi helpoimmista. Suomessa palautetaan joka vuosi yli kaksi miljardia pantillista juomapakkausta. Nyt niiden palauttaminen on entistä helpompaa Prisma Joensuussa.

Prisma Joensuun palveluvalikoima on laajentunut RVM MEGA -pullonpalautusautomaatilla, joka tekee juomapakkausten kierrättämisestä moninkertaisesti helpompaa ja nopeampaa. RVM MEGA -pullonpalautusautomaatti hyväksyy niin tölkit, muovipullot kuin lasipullotkin.

Uuteen pullonpalautusautomaattiin tyhjät pullot ja tölkit voi kaataa suoraan muovipussista tai säkistä. Tyhjiin juomapakkauksiin ei tarvitse edes koskea, vaan ne voi kaataa suoraan automaattiin. Siinä ei pitkään mene, kun automaatti käsittelee säkillisen juomapakkauksia, kertoo prismajohtaja Olli Kontiainen Prisma Joensuusta.

RVM MEGA -pullonpalautusautomaatin avulla voi palauttaa yli 200 juomapakkausta kerralla ja kone käsittelee ne yli 120 pakkauksen minuuttivauhdilla. Mikäli asiakkaalla on yli 200 juomapakkausta palautettavana, pullonpalautusautomaatti avaa automaattisesti palautusluukun, kun on käsitellyt ensimmäisen 200 juomapakkauksen satsin.

Kun luukku aukeaa, koneeseen voi laittaa uuden satsin. Kaikki pullonpalautukset tulevat lopuksi samalle kuitille. Asiakkaiden on hyvä muistaa, että pullonpalautusautomaattiin tulee laittaa vain tyhjiä juomapakkauksia. Muu ylimääräinen, kuten roskat ja pakkauksista tuleva normaalia runsaampi lika, voivat jumittaa automaatin. Pesemme ja huollamme pullonpalautusautomaattia joka päivä hygieniasyistä ja toiminnan varmistamiseksi, Kontiainen mainitsee.

RVM MEGA -pullonpalautusautomaatti on kouvolalaisen RVM Systems valmistama. Yritys valmistaa myös puristimia, lajittelijoita ja kierrätysratkaisuja päivittäistavarakaupalle.