Pureva pakkanen sai aikaan Prismassa myyntipiikkejä useissa tuotteissa


05.01.2024

Pohjois-Karjalassa on viime päivät koettu talven tähän mennessä kovimpia pakkasia ja tämä näkyy myös Prisma Joensuussa.

”Lämpimissä pukeutumisen tuotteissa ja kaikenlaisissa lämmittimissä niin huoneistoon kuin ajoneuvoihinkin on selkeää myyntipiikkiä kuten myös klapisäkeissä ja sytykkeissä”, toteaa prismajohtaja Olli Kontiainen.

Koko Suomen Prismojen tuore myyntidata osoittaa, että suomalaiset ostavat tällä hetkellä kiivasta tahtia muun muassa ilmankostuttimia ja pilkkihaalareita. Lisäksi esimerkiksi pitkien alusvaatteiden ja kerrastojen myynti on kasvanut nopeasti 70 prosenttia. Samoin toppavaatteissa on 90 prosentin kasvua ja erityisesti toppahousujen myynti on kaksinkertaistunut.

Kaupaksi läpi Suomen käyvät myös arktisiin oloihin tarkoitettu lasinpesuneste ja muut auton pakkassuojaukseen tarkoitetut tarvikkeet. Myös dieselin jäätymisenestoa on myyty yli kuusinkertaisesti viime vuoteen verrattuna. Samoin jäähdytysnesteiden myynti tuplaantui, ja akkuja on mennyt kahdeksankertaisesti enemmän.

Kaikkia pakkanen ei pelota, sillä esimerkiksi ahkioita ja liukureita on myyty 76 prosenttia, suksia 58 prosenttia sekä hiihtosauvoja ja -tarvikkeita 26 prosenttia enemmän verrattuna vuodentakaiseen.