Ravintola Lempin tiloihin avautuu IKH-myymälä


13.06.2024

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) sulkee ravintola Lempin ja vuokraa liiketilan IKH-myymäläksi. Lempi on työllistänyt kaksi henkilöä, jotka jatkossa työllistyvät Break Sokos Hotel Bomban ja karjalaiskylän ravintoloihin.

Nurmeksen Porokylässä sijaitseva Ravintola Lempi & Pub Saha on avoinna viimeistä päivää maanantaina kesäkuun 17. päivänä. Ravintolan tilat vuokraa lieksalainen Kari Heikura, joka avaa tiloissa IKH-myymälän. IKH siirtyy uusiin tiloihin kadun vastakkaiselta puolelta osoitteesta Porokylänkatu 27.

– Tässä on erinomainen liiketila, jossa saamme myymälätilat yhteen tasoon sekä varastotilat samaan yhteyteen. Lisäksi asiakkaiden asiointia helpottaa sekin, että uudessa tilassa pysäköintialue on liikkeen vieressä ja sinne mahtuu pysäköimään myös raskas kalusto. Työkaluja, koneita, traktoreiden ja autojen varaosia- ja tarvikkeita, suojaimia, työvaatteita, kiinnikkeitä, maatalousrenkaita ja akkuja myyvän IKH-liikkeen avajaisia on tarkoitus viettää lokakuussa. Myymälä työllistää 5 henkilöä, A&K Heikuran toimitusjohtaja Kari Heikura sanoo.

Ravintola Lempi on sijainnut osoitteessa Porokylänkatu 18. Samassa kiinteistössä oli aikoinaan myös Jukolan Osuuskaupan konttori. Ravintola Lempi & Pub Saha tuli PKO:lle kun Jukolan Osuuskauppa sulautui PKO:hon vuonna 2019.

– Ravintolan toiminta on ollut tappiollista, koska asiakkaita on ollut yksinkertaisesti liian vähän. Toiminnallisista muutoksista, toiminnan tehostamisesta ja esimerkiksi markkinoinnin lisäämisestä huolimatta yksikköä ei ole saatu kannattavaksi, joten ainoa vaihtoehto on toiminnan lopettaminen. Ravintola on työllistänyt kaksi henkilöä, jotka molemmat työskentelevät jatkossa Bomballa. Keskustelut on käyty hyvässä hengessä heidän kanssaan ja siksi voimme tehdä asiassa nopeita päätöksiä, kertoo PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä.

– Jo useamman vuoden ajan on ollut nähtävissä, että Nurmeksessa varsinkin matkailijoiden kiinnostus suuntautuu nimenomaan Bomballe. Break Sokos Hotel Bomban laajennus ravintoloineen ja uusine elämyspalveluineen avautuu juhannuksena, sanoo matkailukaupan toimialajohtaja Satu Näsärö.

Lisäksi hotellikylpylän yhteyteen avautuu S-parturi-kampaamo sekä S-kauneushoitola.

– Avaamme palveluja sinne, missä on kysyntää ja riittävästi kävijöitä. Kokonaisuutena työllistämme Bomballe sekä Lempissä aiemmin työskennelleet kaksi henkilöä että yhteensä 30 uutta PKOlaista, toimitusjohtaja Kivelä sanoo.

Pielisen rantamaisemassa luonnon äärellä sijaitsevasta Bombasta on viime vuosina muodostunut monipuolinen ja suosittu lomakohde. Ylellinen kylpylä, omaleimainen kulttuuri, lukuisat luonnossa tapahtuvat aktiviteetit sekä herkullinen ruoka houkuttelevat Bomballe. Juhannuksena avautuvan hotellin laajennusosan uusien huoneiden erikoisuutena tulee olemaan lattiasta kattoon ulottuvat maisemaikkunat, joista avautuu upea näkymä Pielisen alati vaihtuvaan järvimaisemaan.

Porokylänkatu 18 on jo merkittävä liiketoimintakeskittymä kun rakennuksessa PKO:n vuokralaisina ovat Stora Enso, Pielis Kenkä Oy, Parturi kampaamo Lauren, Hiuspiste Laila Sivonen, Nurmeksen Optiikka sekä jatkossa myös IKH, A&K Heikura Oy.

 

Kuva: Arkistokuva Ravintola Lempistä vuodelta 2020