Rosso uudistui – perinteet säilyvät


12.02.2024

Joensuun keskustassa sijaitsevan ravintola Rosson remontti on loppusuoralla. Remontissa Rosson asiakastilat uudistuivat lattiasta kattoon asti. Ovet asiakkaille avattiin jo viikolla 6, viralliset avajaiset ovat viikolla 8.

”Avajaisviikolla eli viikolla 8 on luvassa tarjouksia sekä kaikenlaista ohjelmaa kuten esimerkiksi lastenpäivä, jossa luvassa on muun muassa kasvomaalausta ja vierailevana tähtenä rakastettu Onni Orava!”, kertoo ravintolapäällikkö Anna-Leena Karpow.

Uudessa Rossossa panostetaan lapsiperheiden viihtyvyyteen ja ravintolasta löytyykin nyt muun muassa iso leikkipaikka. Asiakaspaikkojen määrä Rossossa pysyy ennallaan suuresta leikkipaikasta huolimatta.

”Leikkipaikkamme on uskomaton. Siellä on pallomeri, jättimäinen linna, puolapuut ja keinuhevosia. Voin ylpeydellä todeta, että meillä on nyt kaupungin paras ravintolan leikkipaikka, joka vetää varmasti lapsiperheitä puoleensa”, Karpow sanoo.

Rosita antaa lisätilaa

Yksityistilaisuuksiin suunniteltu Rosson pikkusisko eli tuttavallisemmin Rosita avattiin marraskuussa 2023.

”Joensuun Rosso on ollut jo pidempään nousukiidossa. Suosio ei ole missään vaiheessa hiipunut vaan Rosso on säilyttänyt paikkansa ihmisten sydämissä ja vatsoissa jo vuosikymmeniä. Asiakaspaikkamme olivat kesällä ja syksyllä usein täynnä. Tämän vuoksi Rossoon otettiin käyttöön seinän takaa Vispiläkaupan vanhat tilat pienen modauksen jälkeen. Uudesta Rosita-osasta saatiin Rossoon lisää asiakaspaikkoja sekä samalla juhlatila, jossa voi pitää yksityistilaisuuksia jopa 70 henkilölle”, ryhmäpäällikkö Outi Pohjoranta toteaa.

Rosita sopii hyvin juhliin, ryhmien ruokailuihin ja kokouksiin. Tilassa on valkokangas sekä oma äänentoisto mikrofoneineen. Tilassa on myös omat vessat ja oma baari, joka voidaan tarvittaessa avata asiakkaalle. Rosita on käytettävissä pääasiassa Rosson aukioloaikojen mukaisesti.

”Sekä Rosso että Rosita ovat paraatipaikalla keskellä kaupunkia – mikä olisi sen parempaa. Sijaintiin lisättynä uudistetut tilat sekä laadukas ja monipuolinen ruokatarjonta, joka on räätälöitävissä asiakkaan toiveiden mukaan, kruunaa tilaisuuden kuin tilaisuuden. Rosso ja Rosita ovat täysin uusitut, viihtyisät ja kaupungin monipuolisimmat tila, joissa voi viettää minkälaista tilaisuutta tahansa”, ravintolapäällikkö Anna-Leena Karpow kertoo.

”Raastepöydästä voipi aloitella”

”Minulle on ylpeyden aihe sanoa, että olen Rossossa töissä. Rosso on ravintolamaailman klassikko ja kulmakivi. Rosso on tärkeä joensuulaisille ja monelta löytyy muistoja Rossosta vuosien ja jopa vuosikymmenten ajalta. Täällä on käynyt herkuttelemassa jo monta sukupolvea. Rosso, rossolaiset ja meidän ruuat ovat aina olleet helposti lähestyttäviä ja sitä me olemme tulevaisuudessakin”, sanoo Anna-Leena Karpow.

Alusta pitäen on Rosso merkinnyt yhdessä syömistä, mukavaa puheensorinaa ja herkullisia makuja. Monella onkin ensimmäiset ravintola- ja pitsamuistot juuri Rossosta. Rosso-ketju on tarjonnut välimerellisiä makuja Suomessa jo vuodesta 1978 lähtien. Joensuuhun Rosso avattiin vuonna 1985 – eli vuonna 2025 Joensuun Rossolla on edessään 40-vuotisjuhlat!

”Uskallamme jo tässä vaiheessa luvata, että Rosso juhlii ensi vuonna, mutta ensin juhlitaan remontin jälkeisiä avajaisia. Ja raastepöydästä voipi edelleen aloitella”, naurahtaa ryhmäpäällikkö Outi Pohjoranta siteeraten Rossosta tuttua lausahdusta.