S-market Jukolanportin pihaan ABC-automaattiasema


20.04.2022

Joensuussa Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) rakentaa S-market Jukolanportin pihamaalle polttonesteiden jakelua varten ABC-automaattiaseman. Rakennustyöt alkavat tiistaina 19.4.

– Alustavan suunnitelman mukaan ABC-automaattiasema palvelee PKO:n omistajia ja muita tankkaajia kesä–heinäkuun vaihteessa. Tarkempi avausaikataulu täsmentyy projektin edetessä, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Rakentamista varten Joensuun kaupungin kaupunkirakennepalvelut on myöntänyt PKO:lle poikkeamisluvan asemakaavasta. Ennen luvan myöntämistä kaupunkirakennepalvelut on sekä kuullut naapureita että teettänyt selvityksen alueen liikennöintijärjestelyistä, ja molemmat selvitykset puoltavat polttonesteiden automaattiaseman rakentamista. Lupapäätöksessään Joensuun kaupungin kaupunkirakennepalvelut katsoo uuden
ABC-automaattiaseman parantavan vilkkaasti liikennöidyn alueen palvelutarjontaa. Nurmeksentien ja Salpakankaankadun risteyksessä sijaitseva S-market Jukolanportti palvelee sekä Mutalan alueen noin 2 000 asukasta että vilkasta ohikulkuliikennettä Lehmon, Utran ja Rantakylän suuntaan.

ABC-automaattiaseman investoinnin arvo on noin 500 000 euroa.

– Uudelta automaattiasemalta saa Smart Dieseliä, 98E:tä, 95E:tä ja uutta ympäristöystävällistä Nero Dieseliä. Uusiutuva Nero Diesel on erinomainen ratkaisu paikalliseen ilmanlaadun parantamiseen ja oman henkilökohtaisen hiilijalanjäljen pienentämiseen. Uusiutuva diesel vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa yli 90 prosenttia polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiiliseen dieselin käyttöön verrattuna. Nero Diesel valmistetaan suurimmaksi osaksi jäte- ja tähdepohjaisista raaka-aineista, mikä vähentää osaltaan kasvihuonekaasupäästöjen määrää, ABC-toimialajohtaja Raija Rantanen sanoo.

Automaattiasemalle tulee myös ABC-mobiilitankkaus. Mobiilitankkaus on helppo ja nopea tapa tankata auto siten, että ei tarvitse käyttää maksu- tai Bonuskorttia automaatissa, vaan kaikki hoituu sovelluksessa. Myös kuitti ostoksista tallentuu automaattisesti sovellukseen. PKO:n operoimat ABC-automaattiasemat sijaitsevat pääasiassa S-marketien ja Sale-myymälöiden yhteydessä. Avautuessaan Jukolanportti on PKO:n 14.:s
ABC-automaattiasema.

S-market Jukolanportti on avattu kesäkuussa 2019, ja se palvelee arkisin ja lauantaina kello 7–22 sekä sunnuntaisin kello 9–22.
Lisätietoja: PKO, ABC-toimialajohtaja Raija Rantanen, p. 010 762 2013