S-market Niinivaara Vuoden Leipäkauppa-finaaliin!


30.11.2022

S-market Niinivaara Vuoden Leipäkauppa-finaaliin!

Vuoden 2023 Leipäkaupan finalistit on nyt valittu. Suomen Leipuriliiton ja sen alueyhdistysten järjestämä kilpailu käydään tällä kerralla pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa ja se on järjestyksessä jo kahdeskymmenes seitsemäs.
Yhdentoista ehdokaskaupan joukosta pääsivät finaaliin seuraavat neljä kauppaa:
K-Supermarket Tarmola, Porvoo
K-Supermarket Valtari, Kouvola
S-market Niinivaara, Joensuu
Osuuskauppa Keskimaa, Mestarin Herkku, Jyväskylä.

Valinnat teki raati, johon kuuluivat elintarvikeasiantuntija Anna Salminen Päivittäistavarakauppa ry:stä, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry:stä sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen Suomen Leipuriliitto ry:stä. Finalistit valittiin ehdokaskauppojen lähettämien materiaalien perusteella (videot/kuvat/kirjalliset perustelut).

Kilpailu lähti liikkeelle lokakuussa, kun Leipuriliiton alueyhdistykset valitsivat omalta alueeltaan mielestään parhaan leipäkaupan ja asettivat sen ehdokkaakseen. Kaupat julkistettiin 20.10.2022, jolloin Suomen Leipuriliiton alueyhdistysten edustajat kävivät viemässä kauppoihin banderollin ehdokkuudesta Vuoden 2023 Leipäkaupaksi.

 

Vuoden Leipäkaupan valinnassa painavat tuotteiden tuoreus, valikoiman monipuolisuus, paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten tuotteiden saatavuus sekä erityisruokavaliotuotteiden tarjonta. Erityinen huomio kiinnitetään siihen, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Myös leipäosaston yleisvaikutelma, siisteys ja järjestys, tuotteiden esillepano sekä osaston omaleimaisuus vaikuttavat. Lisäksi arvioidaan henkilökunnan asiantuntemusta ja palvelualttiutta.
Lopullinen valitsijaraati käy arvioimassa kaupat paikan päällä alkuvuoden 2023 aikana ennalta ilmoittamatta. Voittaja palkitaan ensi helmikuussa Vuoden 2023 Leipäkauppa -tunnustuksella.

 

Vuoden Leipäkauppa valitaan joka toinen vuosi hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa, joka toinen vuosi mukana ovat pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2022 Leipäkauppa valittiin hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa. Voiton vei K-Citymarket Tammisto Vantaalta.
Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökunta suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä.

Lisätiedot: Suomen Leipuriliitto ry, tj. Mika Väyrynen, puh. 0400 887 761,
mika.vayrynen@leipuriliitto.fi, www.leipuriliitto.fi