S-market Rantakatu, Joensuu on Vuoden 2015 Leipäkauppa


17.02.2015

S-market Rantakatu, Joensuu on Vuoden 2015 Leipäkauppa

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 19. kerran Vuoden Leipäkaupan.

Vuoden 2015 Leipäkauppa on S-market Rantakatu, Joensuu.

Monivaiheinen Vuoden 2015 Leipäkauppa -kilpailu eteni siten, että Suomen Leipuriliitto ry:n paikallisyhdistykset (14 kpl) valitsivat omalta alueeltaan parhaaksi katsomansa päivittäistavarakaupan leipäosaston ja nimesivät sen ehdokkaakseen vuoden leipäkaupaksi. Tunnustuksena alueellisesta valinnasta myymälä sai leipäosastolleen ehdokkuudesta kertovan banderollin. Loppukilpailuun valittiin neljä päivittäistavarakauppaa, jotka olivat

K-supermarket Kangasala

K-supermarket Mustapekka, Helsinki

K-supermarket Mynämäki

S-market Rantakatu, Joensuu

 

Loppukilpailijat valitsi raati, johon kuuluivat senior customer marketing manager Taru Pajula, Fazer Leipomot Oy, myyntineuvottelija Mai Britt Jaakkola, Leivon Leipomo Oy, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry, viestintä- ja talousassistentti Terhi Virtanen, Elintarviketieteiden seura ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

 

Raadin mukaan S-market Rantakatu Joensuu tarjoaa asiakkailleen hyvin hoidetun leipäosaston, jonka runsas valikoima tulee valtakunnallisista, alueellisista ja paikallisista leipomoista. Tuotteet ovat siis valtaosin Suomessa valmistettuja.  Leipäosaston tuotteet ovat selkeästi esillä ja siten kuluttajan helposti löydettävissä. Kuluttajan informointiin on panostettu muutenkin; esimerkiksi harvemmin toimitettavista tuotteista on ilmoitettu toimituspäivät. Osaston hyllypäädyissä ovat tarjolla kausituotteet, jotka näin tulevat hyvin kuluttajien ulottuville. Paikalliset makutottumukset on otettu huomioon erittäin kattavalla valikoimalla ja paikallisia tuotteita tuodaan hyllynreunoissa esiin erityisellä ”Työtä Pohjois-Karjalasta” -merkillä. Tuoreita gluteenittomia tuotteita on hyvä valikoima usealta eri valmistajalta. Paistopiste saa raadilta erityismaininnan tarjonnastaan, jossa enemmistö tuotteista on kotimaisia. Kuluttajaa informoidaan myös paistopistetuotteiden alkuperämaasta; nämä merkinnät löytyvät tuotteiden kohdalta. Myymälän leipäosaston hoitajat ovat ammattilaisia, jotka tekevät työtään koko sydämellään ja osallistuvat aktiivisesti myös asiakaspalveluun suosittelemalla tuotteita kuluttajille. S-market Rantakatu Joensuun viihtyisällä ja runsaalla leipäosastolla on miellyttävä asioida.

 

Vuoden 2015 Leipäkauppa julkistettiin Joensuussa 17.2.2015.  Leipäosaston hoitajat Marketta Muhonen ja Pekka Alitupa palkittiin kultamitalein ja kultamitalin sai myös Pohjois-Karjalan Osuuskaupan aluepäällikkö Ari Piiroinen.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna kilpailussa olivat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2014 Leipäkaupaksi valittiin tavaratalojen ja hypermarkettien sarjassa K-citymarket Kouvola, Anne ja Simo Hiltunen Oy.


Vuoden Leipäkauppa -titteli on tunnustus työstä suomalaisen leipäkaupan kehittämisessä.

  • Otamme suurella arvostuksella vastaan tunnustuksen, joka osoittaa valikoimien uudistamisen ja tuotteiden esillepanon onnistuneen asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden toiveita kuunnellen. Kehitystyötä jatketaan eli S-market Rantakadulla keskitytään asioiden hienosäätöön ja muissa PKO:n S-marketeissa viedään Rantakadulta saatuja oppeja käytäntöön, aluepäällikkö ja Rantakadun S-marketin marketpäällikkö Ari Piiroinen sanoo.