S-market Rantakatu Joensuusta ehdolla Vuoden Leipäkaupaksi 2021


16.10.2020

Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämän Vuoden Leipäkauppa-kilpailun alueelliset ehdokkaat julkistetaan tänään 16.10.2020 kansainvälisen Maailman Leipäpäivän kunniaksi. Leipuriliiton alueyhdistykset ovat tällä kerralla valinneet ehdokkaat pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa ja asettaneet ehdolle Vuoden 2021 Leipäkaupaksi 12 myymälää. Pohjois-Karjalasta ehdolla Vuoden Leipäkaupaksi on Joensuusta S-market Rantakatu. Valinnan ehdokkuudesta teki Pohjois-Karjalan Leipomoyrittäjät ry.

Jokaiselle myymälälle annetaan tänään ehdokkuudesta kertova ”Ehdolla Vuoden 2021 Leipäkaupaksi” -banderolli, jonka myymälät voivat kiinnittää leipäosastolleen.

Vuoden Leipäkauppa-kilpailu järjestetään nyt jo kahdennenkymmenennen viidennen kerran. Valintaan voivat vaikuttaa myös kuluttajat sekä ehdolle asetetut myymälät itse. Kuluttajat voivat osallistua Vuoden Leipäkaupan valintaan äänestämällä omaa suosikkiaan ehdokaskaupoista osoitteessa https://www.facebook.com/VuodenLeipakauppa. Facebookissa äänestäneiden kesken arvotaan jokaisen ehdokaskaupan alueella iso kassillinen leipää ja muita leipomoherkkuja. Äänestysaika on 16.-29.10.2020.

Ehdokasmyymälöitä pyydetään puolestaan lähettämään Suomen Leipuriliitolle perustelut ja video/kuvia leipäosastoon paneutumisesta ja siinä onnistumisesta. Esiraati käy läpi perustelut sekä kuluttajien kommentit ja valitsee niiden mukaisesti 3-5 finalistia. Suomen Leipuriliiton valitsijaraati vierailee finalistimyymälöissä alkuvuodesta 2021 ennalta ilmoittamattomana aikana ja valitsee niiden joukosta voittajan.

Voittaja palkitaan ensi helmikuussa Vuoden Leipäkauppa 2021 -tittelillä. Tunnustus myönnetään päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet. Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökunta suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa olennaisia kriteereitä ovat valikoiman monipuolisuus ja tuoreus sekä paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten leipomotuotteiden saatavuus. Edellä mainitun lisäksi tärkeää on, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Myös sesongit ja erityisruokavaliot tulisi huomioida leipäosastolla. Lisäksi kiinnitetään huomiota leipäosaston yleisvaikutelmaan, siisteyteen ja järjestykseen, tuotteiden esillepanoon, osaston omaleimaisuuteen sekä henkilöstön asiantuntemukseen ja palvelualttiuteen.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa ovat joka toinen vuosi mukana hypermarketit ja tavaratalot, joka toinen vuosi pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2020 Leipäkaupaksi valittiin K-Citymarket Lappeenranta hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa.

Pohjois-Karjalan Leipomoyrittäjät ry valitsi S-market Rantakadun Joensuusta maakunnan ehdokkaaksi Vuoden Leipäkaupaksi 2021. S-market Rantakatu on maakunnan ainoa supermarket, joka on valittu valtakunnalliseksi Vuoden Leipäkaupaksi (2015). Prisma on valittu Vuoden leipäkaupaksi vuonna 2018.

– Työ suomalaisen ja ennen kaikkea paikallisen leivän arvostuksen eteen on ollut meille jo pitkään strateginen valinta: haluamme leipäosastolla olevan pääasiassa kotimaisia ja ennen kaikkea paikallisia tuotteita. Paikallisten tuotteiden menekin edistäminen on meille sydämen asia. Siksi kaikki paikalliset tuotteet on merkitty Työtä Pohjois-Karjalasta –merkillä, jotta asiakkaiden on mahdollisimman helppoa löytää ne, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.

Lisätiedot: Pohjois-Karjalan Leipomoyrittäjät ry, Erkki Timonen, p. 040 054 8166
PKO, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen, p. 050 359 0338