S-market Repokallion rakennustyöt alkavat elokuussa


Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) aikoo rakentaa S-market Repokallion Joensuussa osoitteeseen Käkisalmenkatu 33. Kyseisellä tontilla on tällä hetkellä PKO:n Padel X:lle rakennuttama vuonna 2023 avattu padelhalli.

24.06.2024

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) aikoo rakentaa S-market Repokallion Joensuussa osoitteeseen Käkisalmenkatu 33. Kyseisellä tontilla on tällä hetkellä PKO:n Padel X:lle rakennuttama vuonna 2023 avattu padelhalli. Uuden S-marketin rakennustöitä varten on haettu maisematyölupaa ja tavoitteena on, että rakentamispaikan valmistelevat työvaiheet puuston raivauksineen ja maansiirtotöineen alkaisivat elokuussa. Jos hanke etenee suunnitellusti, alustavan arvion mukaan S-market Repokallio palvelee asiakkaita kesällä 2025.

– Kuten aiemmin olemme kertoneetkin, padelhallin rakennuttaminen oli lähtölaukaus omistamamme entisen Destian varikon tontin kehittämiselle. Meille on tullut paljon omistajatoiveita yksikön rakentamisesta, ja tekemiemme laskelmien mukaan S-marketille on selkeä tilaus tällä alueella. Nyt on aika jatkaa alueen palvelutarjonnan kehittämistä.
S-marketin lisäksi rakennamme tontille ABC Carwash -autopesun sekä polttonesteen jakelun ja sähköautojen latausaseman. Tontin seuraava jatkokehitysvaihe on yhteistyössä kaupungin kanssa kaavoittaa tontille rakennuspaikka kahdelle rakennuksella, joissa voisi olla asuinhuoneistoja, liiketiloja ja palvelutoimintoja. Tämän vaiheen aikataulu täsmentyy myöhemmin kun kaavoitusprosessi kaupungin kanssa etenee, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

S-market Repokalliioon tehokas energiankierrätysjärjestelmä

Uusi S-market Repokallio sekä autopesu lämpeävät kokonaan maalämmöllä. Lämmitysjärjestelmää hyödynnetään kesällä kiinteistön viilentämiseen. Kylmemmällä kaudella myymälän lauhdelämpö otetaan talteen ja sitä hyödynnetään sekä lämmityksessä että kiinteistön lämpimän käyttöveden lämmittämisessä. Kesäkaudella kiinteistön lämmitystarve on talvikautta vähäisempi. Silloin lauhdelämpö varastoidaan maalämpökaivoihin, josta se otetaan taas talven lämmityskaudella hyötykäyttöön. Myymälän kylmälaitteissa käytetään tekniikkaa, joka täyttää jo nyt EU:n F-kaasuasetuksen ympäristövaatimukset. F-kaasuasetus tulee voimaan vuonna 2030.

S-market Repokallioon rakennetaan myös aurinkovoimalaitos. Myymälän katolle tulevilla 100 kilowattinen aurinkovoimala, jonka 230 aurinkopaneelilla tuotetaan yksikön koko vuoden energiantarpeesta noin 12 prosenttia. Myymälän valaistus on toteutettu led-valoilla, mikä sekin säästää energiaa. ABC Carwash -autopesun vedenkierrätysjärjestelmä kierrättää osan käytetystä pesuvedestä uudelleen käyttöön.

– PKO:n tavoite sekä kaikessa uudisrakentamisessa että myymälöiden remonteissa on tehdä tiloista energiatehokkaat ja sitä kautta mahdollisimman ympäristöystävälliset. Niin tässä kuin muissakin rakennusprojekteissamme työllistämme aina pääsääntöisesti oman maakunnan urakoitsijoita, Kivelä linjaa.

– S-market Repokallion myyntipinta-ala on 1 000 m2, joten se on samaa kokoluokkaa kuin esimerkiksi S-market Jukolanportti. Uusi myymälä tulee työllistämään 6–8 henkilöä vakituisesti. Uuden myymälän valmistumisen jälkeen PKO:lla on yhteensä 34 S-marketia, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.

S-marketin, autopesun ja polttonesteenjakelun sisältävän rakennusinvestoinnin kokonaisarvo on noin 6,8 miljoonaa euroa, jonka työllisyysvaikutus paikallisille rakennusalan ammattilaisille on noin 115,6 henkilötyövuotta.

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026