S-ryhmä ja COVID-19-koronavirus: näin huolehdimme turvallisuudestasi


17.03.2020

Hyvä asiakkaamme,

Suomalaisessa yhteiskunnassa on ryhdytty poikkeuksellisiin toimenpiteisiin COVID-19-koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Olemme koonneet tähän sähköpostiin yleisempiä kysymyksiä ja vastauksia siitä, miten olemme varautuneet omalta osaltamme koronaviruksen leviämiseen.

Miten huolehditte hygieniasta toimipisteissänne?

Toimipisteissämme olevia erilaisia kosketuspintoja puhdistetaan tällä hetkellä tehostetusti. Hygieniakäytäntöjämme on tiukennettu, ja niitä valvotaan valppaasti.

 

Miten olette ottaneet riskiryhmäläiset huomioon toiminnassanne?

Ruoan verkkokaupasta voi pyytää kotiinkuljetuksen, jossa tilaus jätetään oven ulkopuolelle. Näin vältetään kontaktia ja tartuntariski minimoidaan. Juuri nyt verkkokaupassa on ruuhkaa, joten tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Toinen hyvä vaihtoehto on pyytää apua ystäviltä, sukulaisilta tai naapureilta. Kaikki, jotka voivat auttaa esimerkiksi riskiryhmään kuuluvia sukulaisiaan tai naapureitaan ja käydä kaupassa heidän puolestaan, ovat arjen sankareita.

Jos kauppareissulle kuitenkin on pakko lähteä itse, riskiryhmille suositellaan aamun ensimmäistä aukiolotuntia.

Miten asiakkaiden tulisi huomioida COVID-19-koronavirus myymälöissä?

Kun asioit toimipaikoissamme, pyydämme sinulta, että noudatat aina hyvää käsihygieniaa. Kädet on hyvä pestä ennen kaupassa asiointia ja myös sen jälkeen. Useimmissa myymälöitä käsienpesupiste löytyy pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.

Suojaa suusi ja nenäsi nenäliinalla tai hihalla aina kuin yskit tai aivastat. Pidä myös vähintään metrin väli muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin.

Olen sairas. Voinko tulla kauppaan? Voinko käyttää verkkokauppaa?

Mikäli mahdollista, kauppaan ei kannata tulla nyt pikkunuhassakaan. Ruoan verkkokauppamme Foodie.fi palvelee myös kotikaranteenissa olevia ja kotona sairastavia. Muistathan, että terveysviranomaisen määräämässä kotikaranteenissa kaupassa ei voi itse käydä. Mikäli et asu verkkokaupan toimitusalueella, suosittelemme turvautumista naapuriapuun.

Riittääkö myymälöissä tavara?

Myymälöihimme tulee joka päivä lisää tavaraa, eikä syytä huoleen ole. Yksittäiset tuotealueet voivat olla kasvaneen kysynnän takia hetkellisesti loppu, mutta logistiikka toimii eikä tavaravirta katkea.

Päivitämme koronaviruksen liittyvää tietoa jatkuvasti verkkosivuillemme www.s-ryhma.fi ja jaamme niitä myös sosiaalisen median kanavissamme.