S-ryhmä muistuttaa – Bonus kertyy mobiililla maksettaessa vain “kahden kortin taktiikalla”


30.05.2024

Mobiilimaksaminen on helppoa ja turvallista, mutta sen kasvaneeseen suosioon liittyy kuitenkin myös tärkeä huomioitava asia: Bonus voi jäädä saamatta, jos mobiilissa käyttää pelkästään maksukorttia.

Suomalaiset ovat tottuneet, että maksaminen ja Bonuksen kerryttäminen onnistuu yhdellä S-ryhmän muovikortilla, mutta puhelimessa tai kellossa tähän tarvitaankin kaksi erillistä korttia. Maksupäätteelle näytetään ensin Bonusta kerryttävää S-Etukorttia, ja sen jälkeen asiakkaan valitsemaa maksukorttia.

Bonusta ja muita asiakasomistajaetuja ei siis saa mobiilisti pelkästään S-Etukortti Visalla maksaessa, vaan asiakkaan tulee ottaa mobiilissa erikseen käyttöön myös Bonusta kerryttävä S-Etukortti. iPhonessa molemmat kortit lisätään yhteen sovellukseen, Applen Lompakkoon. Korttien käyttöönotto onnistuu helposti S-mobiilin kautta. Android-puhelimissa puolestaan lähiluettava S-Etukortti löytyy S-mobiilista ja maksu tapahtuu esimerkiksi Google Payllä.

”Olemme huomanneet, että kaikki eivät vielä ole tätä ymmärtäneet, vaan osa asiakkaista on ottanut mobiilissa käyttöön vain S-Pankin maksukortin. Tiedossa voi olla ikävä yllätys seuraavana Tilipäivänä, jos asiakas on luullut kerryttävänsä samalla myös Bonusta, mutta se onkin jäänyt saamatta”, toteaa S-ryhmän asiakkuusjohtaja Heini Dahlström.

Helppoa bonustelua on pyritty tukemaan monin tavoin. Pelkän maksukortin käyttöön ottaneita asiakkaita on muun muassa lähestytty suoraan sähköpostitse ja S-mobiilin kautta, ja kehotettu viimeistelemään käyttöönotto myös Bonuksen kerryttämiseen tarvittavan S-Etukortin osalta.

“Kunhan molemmat kortit on ottanut käyttöön, niiden käyttö kassalla on helppoa ja Bonus kertyy sujuvasti myös mobiilisti”, Dahlström sanoo.

Bonuksen kerryttäminen iPhonessa olevalla S-Etukortilla onnistuu tässä vaiheessa seuraavissa ketjuissa: Prisma, S-market, Sale, Alepa, ABC Market, ABC Ravintola, Food Market Herkku​, Sokos, Emotion​, Prisma Rauta​ ja S-Rauta. Muissa ravintoloissa, kahviloissa, hotelleissa tai yhteistyökumppaneillamme Bonuksen kirjaaminen tai asiakasomistajaetujen hyödyntäminen iPhonella ei vielä ole mahdollista, joten varauduthan käyttämään fyysistä S-Etukorttia.

Android-käyttäjille suunnattu S-mobiilin S-Etukortti puolestaan toimii jo lähes kaikissa S-ryhmän toimipaikoissa.

Tarkemmat ohjeet S-Etukortin lisäämiseen ja mobiilimaksamiseen löytyvät S-kanavalta: S-Etukortti Applen Lompakkoon & S-Etukortti Android-puhelimille

Kuva: SOK