S-ryhmästä kesätöitä 13 000 nuorelle


20.03.2013

S-ryhmän myymälöissä ja ravintoloissa työskentelee ensi kesänä lähes 7 000 kesätyöntekijää ja noin 6 000 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijaa.

S-ryhmässä kesätyöntekijät ovat tärkeitä ja muun muassa perehdyttämiseen panostetaan.

– Kesätyöntekijöistä ja harjoittelijoista kasvaa palvelualan tulevia ammattilaisia. Kaupoissamme ja muissa toimipaikoissa nuoret saavat arvokasta työkokemusta ja samalla tuemme nuorten kiinnittymistä työelämään. Mukavasta kesätyökokemuksesta syttyy usein kipinä lähteä opiskelemaan alaa ja kenties jatkaa meillä töissä, kertoo SOK:n henkilöstötoimintojen johtaja Leena Olkkonen.

Monet osuuskaupat ovat alueillaan merkittäviä kesätyöllistäjiä. Esimerkiksi Suur-Savon Osuuskaupasta kesätöitä saa 300 nuorta. Lisäksi 300 yli 14-vuotiasta koululaista ja lukiolaista saa Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikan kahdeksi viikoksi.

Savonlinnan ABC-liikennemyymälän liikennemyymäläpäällikkö Juha Salmenpää palkkaa 10 kesätyöntekijää. Ensi kesänä myös kymmenkunta koululaista tai lukiolaista pääsee tutustumaan työelämään Savonlinnan ABC-liikennemyymälässä.


Seuraa oman osuuskauppasi ilmoittelua kesätyöpaikoista ja Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelusta S-kanavalla. Lisätietoa saat myös suoraan osuuskaupasta.

Kuvassa: Merkonomiopiskelija Atte Nikula työskentelee ensi kesänä Savonlinnan ABC:llä muun muassa ABC:n liikennemyymäläpäällikkö Juha Salmenpään kanssa.