Sinä omistat


14.04.2014

PKO:lla on 68 000 omistajaa. Jos sinun lompakostasi löytyy vihreä kortti, olet yksi meistä.

PKO:n omistat sinä

Pohjois-Karjalan Osuuskaupalla (PKO) on 68 000 omistajaa. Jos sinun lompakostasi löytyy vihreä kortti, olet yksi meistä.

PKO on kuluttajaosuuskunta. Osuustoiminnan periaatteiden mukaisesti jokaisella PKOn omistajalla on yhtä suuri 100 euron omistusosuus ja vaikutusvalta eli ääni per jäsen. PKOlla ei ole muita omistajia. Lähes 80 %:a toimialueemme kotitalouksista on PKOn omistajia, mikä tekee PKOsta maakunnan laajimmin omistetun yrityksen.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toiminnan tarkoitus on tuottaa palveluja ja etuja meille asiakasomistajille sekä edistää maakunnan elinvoimaisuutta. Meitä omistajia varten on rakennettu toimipaikkaverkosto tasaisesti eri puolille maakuntaa ja meille omistajille on myös suunnattu kaikki palvelut. Omistajat saavat tietysti myös parhaat edut sekä osuutensa voitosta.

Kaikki PKO:n palveluihin käytetyt eurot palautuvat toimialueelle joko omistajien palkitsemisen, palkkojen, maksettujen verojen tai investointien kautta.

 

Lottovoitto omistajille

Toukokuun 23. päivä PKOn omistajille maksetaan lottovoiton verran rahaa suoraan tileille.

Osuuskaupan viime vuoden voitosta palautetaan meille omistajille ylijäämänpalautuksena yhteensä 5,1 miljoonaa euroa.  Jokainen omistaja saa 2 prosenttia rahaa takaisin kaikista omaan asiakasomistajatalouteen PKO:n toimipaikoista tekemistään bonusostoksista. PKO palauttaa omistajilleen 40 prosenttia voitostaan ylijäämänpalautuksena.

Tässä muutamia esimerkkejä palautuksista:

ostot/kk         ostot/vuosi     palautus

300 €             3 600 €          72 €  

500 €             6 000 €          120 €

900 €             10 800 €        216 €

 

Osuusmaksulle kunnon korko

Ylijäämänpalautuksen lisäksi me omistajat saamme kunnon koron osuusmaksullemme.

Edustajiston päätöksen mukaan asiakasomistajien 100 euron osuusmaksulle maksetaan 12 prosentin korko eli 12 euroa. Saat koron 100 euron osuusmaksullesi, mikäli se on ollut täyteen maksettu vuoden 2013 loppuun mennessä.

Kun lasketaan yhteen osuusmaksun korko sekä PKOn voitosta maksettava osuus, meille omistajille jaetaan yhteensä 5,9 miljoonaa euroa.

Tervetuloa jakamaan hyödyt yhdessä!