SOK:n organisaatio uudistuu


13.02.2014

SOK:n johdossa tapahtuu muutoksia maaliskuun alussa.

Nykyisin Osuuskauppa KPO:ssa toimitusjohtajana työskentelevä KTM Arttu Laine (44) siirtyy tuolloin SOK:n palvelukseen kenttäjohtajaksi. Hän on myös konsernijohtoryhmän jäsen ja toimii pääjohtajan varamiehenä.

Kenttäjohtajan alaisuuteen keskitetään kaikki S-ryhmän ketjuohjaukset ja niiden hankinta. SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilän mukaan muutoksella turvataan eri liiketoimintojen välisen synergian parempi toteutuminen.

— Kenttäjohtajan tehtävän palauttamisella pyrimme siihen, että päivittäis- ja käyttötavarakaupan, ABC:n sekä ravintolatoiminnan ketjut toimivat aiempaa tiiviimmässä yhteistyössä muun muassa hankinnoissaan ja taustajärjestelmiensä kehittämisessä.

Jo aiemmin konsernijohtoryhmässä ollut ja SOK:ssa käyttötavarakauppaa johtanut KTM Jorma Vehviläinen (46) ryhtyy maaliskuun alussa puolestaan vetämään SOK Liiketoiminta Oy:tä.  Jorma Vehviläinen on ollut aiemmin mm. Inex Partners Oy:n ja Osuuskauppa Maakunnan toimitusjohtajana.

SOK:n konsernijohtoryhmässä jatkavat lisäksi taloudesta ja hallinnosta vastaava johtaja, CFO Jari Annala, Asiakkuus ja tieto -kokonaisuuden johtaja Harri Miettinen sekä henkilöstöstä vastaava johtaja Leena Olkkonen. Johtoryhmän sihteerinä toimii lakiasiainjohtaja Seppo Kuitunen.

— Uskon, että nyt muotoutunut johtoryhmä kykenee entistä nopeampaan reagointiin ja johtamaan SOK:ta sillä määrätietoisuudella, jota vauhdilla muuttuva toimintaympäristömme vaatii, pääjohtaja Heikkilä korostaa.

Samassa yhteydessä on sovittu, että SOK Liiketoiminta Oy:n tähänastisen toimitusjohtajan Antti Sippolan sekä päivittäistavarakaupan, polttonestekaupan ja logistiikka- ja hankintayhtiöiden kokonaisuudesta vastanneen johtaja Vesa Kyllösen tehtävät päättyvät 13. helmikuuta.

Pääjohtaja Heikkilä haluaa kiittää sekä Sippolaa että Kyllöstä heidän SOK:ssa tekemästään merkittävästä työstä.

— Antti Sippola on tehnyt vahvan työuran rakentaessaan aikanaan market-ketjuohjausta ja johtaessaan SOK:n liiketoiminnan voimakasta kehittämistä Baltiassa ja Pietarissa. Sippolan johdolla SOK on myös vapauttanut merkittäviä määriä pääomia auto- ja maatalouskaupasta.

— Vesa Kyllösen tausta osuuskaupan toimitusjohtajana ja kaupallisena johtajana on puolestaan tuonut SOK:hon arvokasta oppia osuuskaupan ja asiakasomistajien maailmasta. Olen varma, että heillä kummallakin on vielä paljon annettavaa liike-elämän ja mahdollisesti myös S-ryhmän eri tehtävissä.

Lisätiedot:
SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä, puh. 010 76 80200