Sokoksen Hesburgerista myös HeseKebab-tuotteita


23.08.2021

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) monipuolistaa Hesburger-tarjontaa Joensuussa. Sokos Joensuun kiinteistössä toimivan Hesburger-ravintolan tuotevalikoimaan tulevat syyskuun alkupäivinä HeseKebab-tuotteet. Samalla Hesburgerin toiminta laajenee tilaan, jossa on aiemmin toiminut Fafa’s-ravintola. Tammikuussa 2019 avattu Fafa’s on viimeisen kerran avoinna 28. elokuuta. Hesburger palvelee muutostöiden ajan normaaliin tapaan maanantaista lauantaihin kello 11–20 ja sunnuntaisin kello 12–18.

HeseKebab on tuotekonsepti, joka toimii Hesburger-ravintoloiden yhteydessä. Uuden HeseKebabia tarjoilevan ravintolan myötä Suomessa on kahdeksan Hesburger-ravintolaa, joiden yhteydessä toimii HeseKebab.

– HeseKebab-tuotteiden valikoima on mielenkiintoinen ja herkullinen. Laadukas ja maukas naudanliha on HeseKebab-tuotteiden pääraaka-aine niin pitakebabeissa, kebabtortilloissa kuin kebablihasalaateissakin. Tarjolla on myös soijapitaa. Annoksiin lisätään myös tuttua Hesburger-herkkua eli paprikamajoneesia. Kasvikset ja laadukas pitaleipä täydentävät kebab-tuotteemme maistuviksi annoksiksi, ravintolapäällikkö Anna-Leena Karpow sanoo.

Ensimmäisen kerran kebabia myytiin Hesburger-ravintolan yhteydessä 80-luvun puolivälissä Turun Puutorilla. Hesburgerin perustaja Heikki Salmela sai idean kebab-annoksiin ulkomaanmatkoiltaan. Kun Hesburger oman tehtaan tilat valmistuivat, aukeni tilaisuus yhdistää tarvittava teknologia ja Heikin keittiöalan tietotaito uuteen tuoteideaan.

Tuohon aikaan erityistä oli se, että kebab-liha paistettiin tangossa asiakkaiden silmien edessä. Kebab-lihatangot valmistettiin ja maustettiin Hesburgerilla itse. Jo noihin aikoihin kebab-annokseen kuului kebab-lihan lisäksi paikallisen leipomon pitaleipä, Hesburgerin punaista majoneesia, marinoitua sipulia, salaattia, tomaattia, suolakurkkua sekä jalapeno-pippureita.

– Fafa’sissa tarjoiltiin Lähi-idän makuihin painottuvaa kasvis- ja liharuokaa. Valitettavasti annosten menekki jäi todella pieneksi, ja siksi Fafa’sin toiminta loppuu. Samassa yhteydessä myös Mokka&Mehu lopettaa toimintansa. Hesburgerin annoksille puolestaan on koko ajan ollut erittäin kova kysyntä, joten uskomme PKO:n omistajien ja muiden asiakkaiden ottavan myös HeseKebab-tuotteet omakseen. Muutoksella ei ole henkilöstövaikutuksia eli jatkossakin ravintola työllistää ravintolapäällikön lisäksi 14 henkilöä, ryhmäpäällikkö Tiina Nykänen sanoo.

Hesburger on avoinna ma–la 11–20 ja sunnuntaisin 12–18. Jos koronarajoitukset sen sallivat, lokakuusta lähtien Hesburger on avoinna pe–la 11–05. Kuten muitakin Hesburgerin tuotteita, niin HeseKebabin annoksia saa myös mukaan otettuna tai kotiin kuljetettuna. Tilauksen saa tehtyä netistä osoitteessa raflaamo.fi.

Hesburger-ravintolaketju toimii franchising-periaatteella.

Lisätietoja: PKO, ryhmäpäällikkö Tiina Nykänen, p. 010 762 33711