Sokos Joensuuhun Suomen ensimmäinen puomiton AutoPay-pysäköintijärjestelmä


07.09.2016

Sokos Joensuuhun Suomen ensimmäinen puomiton AutoPay-pysäköintijärjestelmä

Sokos Joensuun pysäköintihallissa otetaan ensimmäisenä Suomessa käyttöön puomiton, maksullinen ja valvontamaksuton pysäköinti. Keskiviikkona 7. syyskuuta käyttöön otettu Autopay-järjestelmä on aivan uudenlainen tapa operoida pysäköintiä: pysäköintihallissa ei ole puomeja eikä pysäköinninvalvontaa, mikä tekee pysäköinnistä sujuvaa ja asiakasystävällistä. Autoilija ei enää tarvitse pysähtyä puomille vaan hän voi ajaa suoraan pysäköintihalliin. EuroPark Finland Oy:n kehittämä AutoPay-konsepti perustuu autojen rekisterinumeroiden tunnistukseen. Kameroiden tallentama rekisteritunnistus aloittaa ja lopettaa pysäköintiajan, kun asiakas ajaa sisään alueelle ja sieltä ulos.

 

– Kuluttajaosuuskunnassa omistajan tarpeet ovat toiminnan lähtökohta. Omistajilta on tullut palautetta, että Sokoksen pysäköintihallissa pysäköinnistä pitäisi tehdä entistäkin sujuvampaa. Hienoa, että pääsemme EuroParkin kanssa yhteistyössä esittelemään tämän Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen ratkaisun, mikä sujuvoittaa ja nopeuttaa pysäköintiä, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

 

– Hanke on ollut meillä vireillä jo noin puolentoista vuoden ajan ja nyt on Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin kanssa saatu hiottua kaikki lupa-asiat ja käytännöt toimiviksi. Vastaavia pysäköintiratkaisuja on käytössä esimerkiksi Norjassa, ja nyt siis myös Suomessa. Joensuun jälkeen seuraavat kaksi kohdetta avautuvat vuoden lopussa, EuroParkin toimitusjohtaja Christer Hede sanoo.

 

Pysäköidessään asiakas voi itse valita maksutavan useista eri vaihtoehdoista. Pysäköintimaksun voi suorittaa maksuautomaatilla, EuroParkin kotisivujen kautta kahdella eri tavalla, laskulla jälkikäteen, maksamalla pysäköinnin Sokoksen infossa tai Original Sokos Hotel Vaakunan vastaanotossa tai käyttäen mobiilimaksamista.  Pysäköinnin voi myös maksaa laskulla jälkikäteen, jolloin laskuun lisätään 5 € laskutuslisä. Auton omistaja/haltijatiedot laskutusta varten tarkistetaan Liikenteen turvallisuusvirastolta Trafilta.

EuroParkin kotisivuilla voi maksaa pysäköinnin 48 tunnin sisällä ulosajosta tai rekisteröityä Autopay-käyttäjäksi, jolloin tulevat pysäköintimaksut veloitetaan automaattisesti luottokortilta. Kaikissa maksutavoissa pysäköintimaksu veloitetaan aina toteutuneen ajan mukaan. Pysäköinti Sokoksen pysäköintihallissa on myös jatkossa tunnin ajan maksuton.

 

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, 010 762 2026

EuroPark Finland Oy, toimitusjohtaja Christer Hede, p. 040 777 9666

EuroPark Finland Oy on vakavarainen yritys, joka tarjoaa helppoa ja asiakasystävällistä pysäköintiä. EuroParkilla on useita pysäköintihalleja Helsingin keskustassa, pysäköintitalo Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja uusi Autopay-kohde Joensuussa. Lisätietoja www.europark.fi

 

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama yritys, joka tuottaa etuja ja palveluita asiakkaille 10 kunnan alueella Pohjois-Karjalassa. PKO:lla on eri puolilla maakuntaa yli 100 toimipaikkaa, jotka työllistävät yli 1 100 henkilöä. PKO:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta.