Suomalaisesta menestysreseptistä tuttu Smokehouse-makumaailma saapuu S-ryhmän Amarilloihin


11.06.2024

Vuoden merkittävin ravintolasesonki on käynnistynyt. Hyvän ruoan lisäksi kesälomalaiset odottavat ravintoloiden tarjoavan myös elämyksiä. Tänä kesänä Amarillo-ketju ja S-ryhmän vuoden 2023 Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittaja Mattila Bros. tuovat valtakunnallisesti tarjolle Amerikassa suositun ja Suomessakin suosiotaan kasvattaneen Smokehouse BBQ -elämyksen. Siinä maukkaan mureat, pitkään ja lempeästi savussa kypsennetyt lihat tarjoillaan teemaan kuuluvien kastikkeiden ja lisukkeiden kera.  

 

Amarillo on yksi S-ryhmän tunnetuimmista ravintolaketjuista ja erityisen suosittu asiakkaiden keskuudessa, jotka etsivät viihdettä alkuiltaan. Amarillon ruoka- ja juomatuotteella on tarina ja tärkeä tehtävä viihteellisen ravintolaelämyksen rakentamisessa. Tänä kesänä Smokehouse-annokset sekä niiden ympärille rakennettu palvelu ja tapahtumat tarjoavat elämyksiä kesänviettäjille. 

 

”Olemme kehittäneet yhdessä annoksia, jossa savustamisen taito nousee oivallisella tavalla esiin. Amarillossa on kesän aikana tarjolla Mattila Bros. hienosta tuotevalikoimasta mm. vuorokauden savustettua mehevää naudan briskettiä, Amerikan BBQ:lla maustettua ja leppäsavulla kypsennettyä broilerinpaistia, Kansas City Style -possunkylkeä”, kertoo johtaja Juha Lindholm SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.  

 

“Savustus kuuluu myös vegaaneille ja tarjoamme heille oivallisen bowl-annoksen kylmäsavustetusta tofusta. Kaikki raaka-aineet taipuvat kesän menussa niin burgereihin kuin perinteisiin smokehouse-plattereihin. Makean nälkään annosten päälle tarjoillaan reilusti överit Milkshaket”, sanoo Juha Lindholm. 

 

Mattila Bros. on valmistanut Ylöjärven savustamollaan lihatuotteita yli 65 vuoden ajan. Tuotteissa yhdistyvät amerikkalainen smokehouse-kulttuuri ja suomalainen savusaunaperinne. Vuonna 2023 yritys voitti suositun Suomalainen menestysresepti -kilpailun Smokehouse-tuotesarjallaan, jonka tuhti maku vakuutti tuomarit. Suosituimpien uutuustuotteiden joukkoon noussutta tuotesarjaa myydään Amarillojen lisäksi kaupoissa ympäri Suomen.  

 

”Kesän yhteistyö on hienoa jatkumoa Amarillon kanssa tehdylle menestyksekkäälle yhteistyölle, ja odotukset myös kesän osalta ovat korkealla. Valmiiksi kypsät huippuluokan raaka-aineet ovat nyt päässeet arvoiselleen paikalle Amarillon Smokehouse-listalle ja sitä kautta laajasti ravintolakävijöiden tietoon. Yhteistyö on myös mainio testi savustuskapasiteetillemme. Pystymme maksimissaan savustamaan tuhansia kiloja vuorokaudessa. Savustuspuuta on ennakoitu kuluvan kymmeniä kuutioita ja siihen on varauduttu jo pitkin talvea kasvattamalla suuret halkovarastot”, sanoo Mattila Bros. -savustamon toimitusjohtaja Tero Sivula.

S-ryhmällä on kaikkiaan lähes 450 ravintolaa eri puolilla Suomea. Amarilloja on yhteensä jo 24 sekä Suomessa että Tallinnassa, ja se on S-ryhmän toiseksi suurin ravintolaketju toimipaikkojen määrällä mitattuna. 

Kuva: SOK