Suomen 50. Ässäkenttä vihittiin käyttöön


02.09.2016

Uusin Ässäkenttä vihittiin käyttöön torstaina 1.9. Pirkanmaalla, Pälkäneen Kostian koululla. Valtakunnallinen monitoimikenttien rakentaminen käynnistyi vuonna 2011.

– Pirkanmaan Osuuskauppa kokee tärkeäksi tehtäväkseen olla mukana parantamassa lasten ja nuorten mahdollisuuksia liikkua sekä koulussa että vapaa-ajalla, kertoo osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko.

Monitoimikenttäohjelma on S-ryhmän ja Palloliiton yhteistyömuoto, jonka tavoitteena on rakentaa 100 monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Nyt käyttöön vihityn Kostian koulun kentän myötä on koko Suomen kattava tavoite puolessa välissä.

– Ässäkenttä tarjoaa jokaiselle ilmaisen ja monipuolisen paikan kokea liikunnan riemuja sekä oppia yhteispeliä. Kentät ovat aina avoinna jokaiselle käyttäjälle, myös vanhemmat ovat tervetulleita kentälle. 

Monitoimikenttien rakentamisen rahoituksesta osa tulee S-ryhmältä, osa taas kuntien liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. Kunnat ovat päättäneet lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja Pirkanmaan Osuuskauppa on tähän mennessä ollut mukana tukemassa yhdeksää kenttähanketta.

– Koululle Ässäkentän saaminen antaa uusia mahdollisuuksia koulun liikuntatuntien suunnitteluun. Kentällä pelataan paljon jalkapalloa, mutta varmasti myös monen muun lajin harrastajat kokoontuvat paikalle, kertoo Kostian koulun rehtori Sari Halonen.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.