Tarjoamassa kivaa kesätyökokemusta erityisnuorille


03.07.2022

Tuleva opettaja Emma Ojala tekee tänä kesänä töitä Prismassa yhdessä nuorten kanssa, jotka tarvitsevat tukea kesätöissään.

 

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa palkkasi täksi kesäksi kesätöihin useita kymmeniä erityistä tukea vaativaa tai kehitysvammaista nuorta, sekä ensimmäistä kertaa myös joukon avustajia tukemaan erityisnuorten työskentelyä. Yksi kesäksi palkatuista avustajista on 26-vuotias Emma Ojala. Emma avustaa erityisnuoria kesätöissä kesä- ja heinäkuussa Joensuun Prismassa. Hän odottaa töiden alkua jo innolla.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun PKO tarjoaa erityisnuorille tukea kesätöihin tällä tapaa. On ilo olla mukana, koska tämäntyyppistä auttamistyötä erityisnuorten parissa haluan tehdä myös tulevaisuudessa.

Emma opiskelee Itä-Suomen yliopistossa luokanopettajaksi ja erityisopettajaksi, ja valmistuminen on edessä tulevana syksynä. Kevään viimeinen opetusharjoittelu loppui toukokuussa, ja Emmasta on mukavaa päästä tekemään välillä jotain toisenlaista työtä.

– Olen ollut aikaisemmin kesätöissä kotikaupunkini Kuopion Prismassa, ja pidin siitä. Toisaalta itse avustajan työ osuu aika hyvin yhteen omien opintojen kanssa. Avustajana ohjaan erityisnuoria ja perehdytän heitä työhön, samalla uutta yhdessä opetellen, hän pohtii. Alun perin Emma ei ollut ajatellut hakea kesätöitä. Kuitenkin kun Emma kuuli työstä ystävältään, joka oli jo aiemmin saanut PKO:lta samaisen avustajan paikan kesäksi, hän kiinnostui

– tässä voisi olla sellainen työpaikka, josta hän varmasti pitäisi.

– Laitoin hakemuksen ja pääsin työhaastatteluun. Jo pelkästään haastattelussa kaikilla oli todella innostunut fiilis, ja sama into tarttui sieltä minuunkin, Emma kertoo.

Erityisnuoret ovat töissä kahden viikon jaksoissa kerrallaan, joten Emman “työpari” tulee muuttumaan useaan otteeseen kahden kuukauden aikana.

– Olen innoissani, että pääsen auttamaan erityisnuoria. Toivon, että avullani nuoret saavat kivan kesätyökokemuksen, josta on heille hyötyä myös tulevaisuudessa.

Emmasta on hienoa, että PKO tarjoaa myös erityistä tukea tarvitseville erityisnuorille mahdollisuuden kesätöihin, jotka saattaisivat heiltä muuten jäädä helposti väliin.

– Minusta tämä kertoo selvästi PKO:n arvoista, että erityisnuorillekin halutaan tarjota töitä. Ihanaa että tällainen on aloitettu ja toivottavasti tätä jatketaan myös tulevina kesinä, Emma kiteyttää.

 

Tänä kesänä PKO:n eri toimipaikoissa työskentelee yhteensä 1 000 innokasta ja ahkeraa kesätyöntekijää! Heistä 100 on erityistä tukea tarvitsevia nuoria ja heidän avustajiaan. Palkkaamme nuoria myös sosiaalisin perustein. Työllistämme esimerkiksi taloudellisia tai muita haasteita kohdanneiden perheiden nuoria.

 

PKO maakunnan vastuullisin kesätyönantaja

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) pärjäsi hyvin vuoden 2021 Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksessa.
PKO oli valtakunnan 9. paras kesätyönantaja ollen ainoa pohjoiskarjalainen yritys kärkikymmenikössä.
PKO on jo vuosien ajan osallistunut valtakunnalliseen Vastuullinen kesäduuni -tutkimukseen ollen siinä vuodesta toiseen kärkikymmenikössä ainoana pohjoiskarjalaisena yrityksenä.