”Todella mukava tapahtuma ja väkeä on hyvin liikkeellä” – PKO:n Omistajailta keräsi 500 ilomantsilaista S-marketin pihamaalle


23.05.2024

– Todella mukavaa kun Ilomantsissa ylipäätään järjestetään tapahtumia ja lapsetkin on huomioitu. Suurin osa ajasta Viivillä menee pomppulinnassa mitä nyt välillä käydään hakemassa mehua, Venla Ihanus sanoi seuratessaan 4-vuotiaan Viivi Gröhnin iloista hyppimistä.

Myös Mantsin Makien yrittäjät Ulla ja Auvo Jeskanen olivat hyvillään:
– Erittäin hyvin on ollut väkeä liikkeellä maistelemassa uusia tuotteitamme. Tapahtumalla on varmasti myönteinen vaikutus tuotteidemme myyntiin.

 

Laaja kattaus tekemistä ja makuja

Pohjois-Karjala Osuuskaupan (PKO) Omistajailta järjestettiin keskiviikkona 22.5. S-market Ilomantsin pihamaalla. Omistajailloissa PKO hoitaa tapahtumien järjestämisen, mainostamisen sekä tarjoaa paikallisille yhteistyökumppaneilleen veloituksettoman mahdollisuuden tulla esittelemään tuotteitaan sekä palvelujaan.

Mantsin Makien pisteellä oli veloituksetta maisteltavana mehuja sekä hilloja ja hyytelöitä. Muista paikallisista yhteistyökumppaneista tuotteitaan ja palvelujaan olivat esittelemässä Mantsisen hunaja, Pielisen Kalajaloste, Joensuun Herkkuleipomo, Kotileipomo Eeva Karttunen, LähiTapiola Itä sekä asianajotoimisto Kontturi & Co Oy. Lisäksi Pohjois-Karjalan Liikunnalla oli toiminnallinen leikkipiste lapsille. S-Biilissä pystyi hoitamaan omistajuus- ja pankkiasioita sekä kysymään vinkkejä S-mobiilin käyttöön.

Tapahtuman noin 500 kävijälle oli järjestetty veloitukseton makkaratarjoilu sekä pullakahvit. Kahvituksen hoiti Ilomantsin Maukkulan Marttayhdistys. Iskelmälaulaja Isto Hiltunen viihdytti vieraita musiikilla. Musiikin tauotessa häntä pyydettiin useampaankin fanikuvaan.

 

Yritysmuodon ytimessä

– Tällaisen tapahtuman järjestäminen on yritysmuotomme ytimessä. PKO:n omistavat tavalliset pohjoiskarjalaiset ihmiset: ilomantsilaisista talouksista 87,8 prosenttia on omistajiamme. Omistajaillassa on mahdollisuus kysyä osuuskaupan toiminnasta ja tavata niin johtoryhmän jäseniä kuin PKO:n hallinnon edustajiakin. PKO:n perustehtävä eli hienosti sanottuna missio on tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää ja Omistajailta on yksi käytännön esimerkki siitä, miten perustehtävää käytännössä toteutamme, PKO:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Kim Wrange sanoi tilaisuuden avauspuheenvuorossaan.

PKO toteuttaa perustehtäväänsä myös palkkaamalla 1 200 nuorta kesätöihin. Kesätyöntekijöistä noin 150 on erityistä tukea vaativia nuoria avustajineen. Täksi kesäksi Ilomantsiin palkataan yhteensä 21 kesätyöntekijää, ja työtä on tarjolla myös erityisnuorille.

S-market Ilomantsin vakituinen 20 hengen henkilökunta sekä kesätyöntekijät työskentelevät täysin uudistetussa myymälässä. 2022 myymälän miljöö uudistettiin kokonaan, minkä lisäksi uusittiin valaistus ja vaihdettiin myymälän kaikki kalusteet. 2023 myymälän katolle asennettiin aurinkopaneelit ja myymälän sisälle energiaa säästävä led-valaistus. Lisäksi yksikköön on tehty mittavat kylmälaite ja energiatehokkuusinvestoinnit.

– Kuten kaikissa PKO:n myymälöissä, myös meillä on merkitty kaikki Pohjois-Karjalassa tuotetut ja jalostetut tuotteet Työtä Pohjois-Karjalasta -merkillä. Näin valinta paikallisuuden puolesta on helppo tehdä, marketpäällikkö Anne Issakainen vinkkaa.

 

Valokuvat: Liisa Ratinen (vas.) ja Valma Ratinen fanikuvassa iskelmälaulaja Isto Hiltusen kanssa. Omistajaillassa Mantsin Makien yrittäjät Ulla ja Auvo Jeskanen maistattavat tuotteitaan.

 


Viivi Gröhn, 4 vuotta, hyppii PKO:n Omistajaillassa pomppulinnassa