Toimitusjohtaja Kivelälle ja talousjohtaja Varikselle osuustoimintamitalit


23.09.2015

Kivelälle ja Varikselle osuustoimintamitalit

Pellervo-seura on myöntänyt PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelälle ja talousjohtaja Antti Varikselle ansiomitalit osuustoiminta-aatteen leviämisen eteen tehdystä työstä. Ansiomitalit luovutti maanantaina 21.9. PKO:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Ilkka Pirskanen.

Juha Kivelä sai Hopeisen Gebhard –mitalin.
– Juha tekee monella tapaa uraa uurtavaa työtä Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa. Hän käy puhumassa osuustoiminnasta useissa eri foorumeissa. Lisäksi hän edistää osuustoiminta-aatteen leviämistä myös Itä-Suomen yliopistossa. Kivelä on muun muassa ollut aktiivisesti ideoimassa ja toteuttamassa vuodesta 2012 alkaen järjestettyä osuustoimintaa käsittelevää kurssia, Pirskanen tiivistää palkintoperusteita.

Antti Varikselle luovutettiin Pronssinen Gebhard –mitali. Palkintoperusteluissa todetaan Antin toimineen toisena vastuuopettajana Itä-Suomen yliopistossa järjestetyllä osuustoimintakurssilla. Hän työstää osuustoiminta-aiheista väitöskirjaa ja näin edistää osuustoiminnan tunnettuuden leviämistä myös tieteen saralla. Lisäksi myös Antti käy puhumassa osuustoiminnasta useissa eri foorumeissa. Pellervo on osuustoiminnan palvelu- ja yhteistyöjärjestö, joka edistää osuustoimintaa yrittämismallina ja osuuskuntaa kilpailukykyisenä yritysmuotona.