Ukko-Kolin rinteet avautuvat lauantaina 2.12.


27.11.2023

Ukko-Kolin rinteissä laskukausi avataan lauantaina 2.12.2023 kello 10.00. Ensimmäisenä avautuvat päärinne Pielinen sekä alkeisrinne ja hisseistä puolestaan avautuvat tuolihissi ja mattohissi.

Kauden avauksen merkeissä mäkeä lasketaan 17.12.2023 saakka lauantaisin ja sunnuntaisin. 18.12.2023 alkaen rinteet avoinna päivittäin 21.4.2024 saakka, jonka jälkeen rinteet ovat auki sää- ja lumitilanteen mukaan.

  • Rinteiden lumetus etenee rivakasti ja rinteitä pyritään avaamaan piakkoin lisää. Hartaasti odotetut ja toivotut alkutalven pakkaset ovat mahdollistaneet noin viikon lumettamisen ja sen myötä ensimmäisten rinteiden avaus on jo mahdollista. Toiveissa on pakkasjakson jatkuminen edelleen vähintäänkin -10 asteessa, jolloin lumentuotto on lähes kolminkertainen -4 asteeseen verrattuna, kommentoi rinnepäällikkö Janne Jetsonen.

Kolin rinteillä tulevana talvena panostetaan erityisesti snowparkin ylläpitoon ja kehittämiseen. Snowparkin teemana on Kolin ainutlaatuisten rinnemuotojen hyödyntäminen tuomaan lisäpuuhaa vasta-alkajille ja kokeneemmille taitureille.

Bussilla laskettelemaan

Samalla kun rinteet aukeavat, aloittaa Ski & Spa -bussi liikennöintinsä Joensuusta Kolille ja takaisin. Ski & Spa -bussi liikennöi lauantaisin ja sunnuntaisin rinnekauden alusta rinnekauden loppuun sekä uutuutena myös viikolla 10 arkipäivisin. Kyyti on varattava ennakkoon viimeistään lähtöä edeltävänä päivänä puhelinnumerosta 020 741 4392. Matkan hinta yhteen suuntaan on 10 € ja menopaluu on 20 €.

Uutta alkavalla laskettelukaudella on myös Kolin uuden Break Sokos Hotel Koli Kylän sekä Ukko-Kolin rinteiden välinen Skibussiyhteys, joka on maksuton Kolin hotellien majoittujille. Muille asiakkaille bussikuljetus maksaa 2€/suunta.

  • Kolin kylä -hotellin ja laskettelurinteen bussiyhteys palvelee ilman ennakkovarausta lauantaisin ja sunnuntaisin koko kauden sekä sesonkiaikoina kuten hiihtolomaviikolla myös arkipäivisin, Jetsonen kertoo.

Osoitteesta www.koliski.fi/laskettele voi tarkistaa viimeisimmät tiedot rinteiden osalta sekä hissilippujen ja muiden palveluiden hinnat.