Upeasti uudistunut Break Sokos Hotel Bomba tarjoaa monenlaista kesätekemistä sekä paikallisille vierailijoille että matkailijoille


07.06.2021

Bomban matkailualue Nurmeksessa tarjoaa yhdellä kattauksella luksustason kylpyläloman, karjalaista kulttuuria, hienoja luontoaktiviteetteja ja paikallisia makunautintoja. Kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomban järvimaisemahuoneet ja kokoustilat on uudistettu, ja seinille nostettu paikallisten valokuvataiteilijoiden luontokuvia. Bomban kesä avataan virallisesti 12.6., jolloin Bomban talo ja sitä ympäröivä karjalaiskylä avaavat ovensa matkailijoille ja paikallisille.

 

Break Sokos Hotel Bomba tarjoaa uudistetut huoneet ja ylellisen kylpylän

Break Sokos Hotel Bomban Pielisen suuntaan avautuvat huoneet (15 kpl) uudistettiin tänä keväänä luontomaisemaan sopivilla vaaleilla sävyillä. Paikallisten valokuvaajien upeita luontokuvia, kuten Asko Kuittisen ikuistamia joutsenia, voi nyt ihailla niin huoneissa, hotellikäytävillä kuin uusituissa kokoustiloissa. Osa uusituista huoneista on uniikkeja parvellisia huoneita (11). Parvi toimii yksityisenä nukkumatilana isommille lapsille tai ystäväporukassa matkaaville aikuisille. Parvella on kaksi vuodetta, ja huoneen alakerrassa parivuode. Uudistuksen pääurakoitsija oli nurmeslainen Rakennusliike Mustonen. Muita paikallisia yhteistyökumppaneita olivat muun muassa nurmeslainen Ylä-Karjalan Sähkö Oy sekä Juuan LVI Oy. Huoneiden lisäksi on uudistettu hotellin käytävät sekä kakkoskerroksen aula ja kokoustila. Uudistus maksoi noin 1 miljoonaa euroa, ja sen työllisyysvaikutus paikallisille yhteistyökumppaneille oli 17 henkilötyövuotta.

 

Break Sokos Hotel Bomban ehdoton vahvuus on kylpylähotellilta avautuva panoraamanäkymä järvelle.  ”Näkymä on aivan upea. Luonnon ranta alkaa heti kylpylän ovelta. Asiakkaat voivat käydä kesällä Pielisessä uimassa suoraan kylpylän terassilta ja palata sitten takaisin kylpylään. Lapsiperheet saattavat viihtyä uimarannalla koko päivän”, kertoo hotellinjohtaja Sanna Tenhunen. ”Kylpylähotellimme on loistava päivämatka- tai staycation-kohde myös paikkakuntalaisille.”

 

Karjalaiskylä herää henkiin kesän kynnyksellä

Hotellin vierellä sijaitseva karjalaiskylä herää eloon kesällä, kun sen näyttelyt, käsityöläispuodit, ravintolat ja tori avautuvat. Bomban talon ravintolassa on tarjolla karjalaisia herkkuja notkuva kesäbuffet, pienissä käsityöläispuodeissa myydään alueen käsityöläisten taidonnäytteitä ja pihalle levittäytyy kesätori. Viihdettä tarjoavat erilaiset tapahtumat sekä tunnelmallinen oluttupa.

 

Bomban talon tämän kesän uutuus on kaksiosainen valokuvanäyttely, jonka aiheina ovat rajakarjalainen arkielämä 1920–30-luvulla ja karjalaisten evakkotie vuosina

1939–1940. Näyttelyn toteuttaa Karjalan Liitto.

 

”Valokuvanäyttelyillä halutaan tehdä tunnetuksi 1900-luvun alun karjalaista, erityisesti Raja-Karjalan perinteistä elämänmuotoa. Toisaalta palautetaan mieliin yksi Suomen historian taitekohta, viime sotien seurauksena kotinsa menettäneiden yli 400 000 karjalaisen kohtalo”, kertoo Pertti Hakanen Karjalan Liitosta.

Näyttelykesä käynnistetään juhlamenoin 12.6.2021 klo 12.00 alkaen.

Kesäavajaisten ohjelma 12.6.2021

10:00 – 18:00 Kalevan Hovin Safaritalolla Villi Pohjolan avoimet ovet. Tervetuloa tutustumaan toimintaan!
12:00 Näyttelyiden ovet avautuvat.
12:00 Bomban alueen opastettu kierros. Kokoontuminen Ogoi Määräsen patsaalla.
12:00 Tukkilaisnäytös Kalevan Hovin rannassa. Tukkilaisnäytöksessä tuodaan esille perinteistä uittomiesten työtaitoja sekä heidän kisailua vanhoissa vesilajeissa. Tukkilaistaiturit Jaakko Saarista ja Saku Mikkonen
13:00 Lauluyhtye Lauluset esiintyy Bomban talon terassin läheisyydessä kuoronjohtaja Tiina Köntän johdolla.
13:00 – 15:00 SUP lautojen vuokrauksen HAPPY HOUR! Kaksi lautaa yhden hinnalla (1h). Tarjous voimassa saatavuuden mukaan, ei ennakkovarauksia.
13:30 Tukkilaisnäytös Kalevan Hovin rannassa. Tukkilaisnäytöksessä tuodaan esille perinteistä uittomiesten työtaitoja sekä heidän kisailua vanhoissa vesilajeissa. Tukkilaistaiturit Jaakko Saarista ja Saku Mikkonen
15:00 JSN Mist Cheerleader esiintyy Safaritalon edustalla
16:00 Bomban alueen opastettu kierros. Kokoontuminen Ogoi Määräsen patsaalla.
16:30 Tukkilaisnäytös Kalevan Hovin rannassa. Tukkilaisnäytöksessä tuodaan esille perinteistä uittomiesten työtaitoja sekä heidän kisailua vanhoissa vesilajeissa. Tukkilaistaiturit Jaakko Saarista ja Saku Mikkonen

Onni Orava vierailee alueella klo 13, klo 14 ja klo 15
Bomban talon kesäbuffet tarjolla klo 12-20. Tutustu sisältöön tästä
Bomban torin kesäkahvila avoinna klo 12-18
Käsityömyymälät avoinna klo 12-18

Bomban talon näyttelyt 12.6.-8.8.2021

  • Pääsali: Karjalaisevakkojen matkassa 1939-1945 (Karjalan liitto) (näyttely päättyy 5.8.2021)
  • Buiska: Elämää Laatokan-Karjalassa 1920-1930-luvulla (Karjalan liitto) (näyttely päättyy 5.8.2021)
  • Agja – perinnepirtti Bomban talon 2 krs.Soloba puodin yhteydessä
  • Kalevan Hovi: Raija Kokkola, Juuret – valokuvanäyttely
  • Bomban torin kahvila 2krs.: Kirsti Timonen, Karhutarinoita – valokuvanäyttely

Näyttelyihin on vapaapääsy. Tulgua Terveh!

Bomban talon kesäartistit:

  • Talent Suomesta tuttu Julius Rantala 10.7.2021 Klo 12, Klo 16 ja Klo 18
  • Duo Sävelsiskot, karjalankielisä lauluja Bomban talon terassilla 21.7.
  • Duo Emilia Lajunen ja  Suvi Oskala 30.7. Oluttuvalla klo 20.00

Alueeseen voi tutustua myös tämän kesän uutuudella, virtuaalikierroksella, joka esittelee opasteiden ja QR-koodien kautta Bomban parhaat palat.


Ympäröivät kansallispuistot tarjoavat luontoelämyksiä
Break Sokos Hotel Bomban yhteistyökumppani Villi Pohjola tarjoaa erilaisia ulkoiluaktiviteetteja matkailijoille. Vuokrattavana on esimerkiksi sähköavusteisia fatbikeja, sup-lautoja, soutuveneitä, kanootteja ja polkupyöriä. Hotellin pihasta pääsee patikoimaan järvenrantareitin Ellunkodalle, ja niin Hiidenportin, Tiilikkajärven kuin Kolin kansallispuistot sijaitsevat vain noin tunnin ajomatkan päässä.

Bomban talo on avoinna päivittäin 12.6.-8.8. klo 12–18. Kesäbuffet tarjoillaan joka päivä klo 12–20. Yläkarjalaisten käsityöläismyymälä ja Suojärjen pitäjäseuran käsityöpuoti ovat avoinna päivittäin klo 12–­18, suuressa salissa on esillä Rajakarjalainen arkielämä ja karjalaisten evakkotie -kesänäyttelyt, avoinna päivittäin klo 12–20.

 

 

Lisätietoja:

Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba / Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, puh. 050 301 0419, Sanna.Tenhunen@sok.fi

Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa,
puh. 050 440 3385, tiina.kanninen@sok.fi

 

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli Pielisen rannalla, Bomban matkailualueella Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja yhdeksän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä.  Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana. Villi Pohjola järjestää Break Sokos Hotel Bomban asiakkaille upeita elämyspalveluita pohjoiskarjalaiseen luontoon.

 

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama kuluttajaosuuskunta, joka tuottaa etuja ja palveluita omistajilleen 13 kunnan ja kaupungin alueella Pohjois-Karjalassa. PKO:lla on eri puolilla maakuntaa 128 toimipaikkaa, jotka työllistävät yli 1 400 henkilöä.

PKO:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta.

PKO:n perustehtävä on tuottaa palveluja ja etuja omistajilleen sekä edistää maakunnan elinvoimaisuutta. Arvomme ovat kilpailukyky ja yhteistä hyvää.