Yhteistä hyvää JIPOn ottelussa 28.4.2024


08.05.2024

PKO ja JIPPO järjestivät JIPPO – FF Jaro -ottelun yhteydessä Yhteistä hyvää -hyväntekeväisyyskeräyksen 28.4.2024. Tempauksessa kerättiin hyväkuntoisia jalkapallovarusteita ja muita urheiluvälineitä Pohjois-Karjalan vähävaraisten perheiden hyväksi. Kiitos kaikille lahjoittajille ja Prisman Jelpille urheiluvälineiden kuljettamisesta Hope ry:lle!

PKO toimi tapahtuman otteluisäntänä. Ottelun parhaana pelaajana JIPOlta palkittiin avausmaalin tehnyt Nuutti Tykkyläinen. Toni Simonen PKO:lta oli luovuttamassa palkintoa ja Timo Tahvanainen JIPOlta oli mukana järjestämässä tapahtumaa. JIPPO voitti 2-0 päättyneen ottelun.

Tapahtumassa kerättiin muun muassa

– 21 paria jalkapallokenkiä
– 7 kpl pelipaitoja
– 5 kpl pelihousuja
– 4 kpl polvisuojia

ja paljon muita urheiluvälineitä lahjoitettavaksi Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille.

Aiemmin järjestettyjä tempauksia ovat olleet muun muassa uintivarusteiden keräys 3.2. Joensuun Uimaseuran Intersport-uinneissa, sisä- ja talviurheiluvälineiden keräys 24.2. Josban ottelussa, jalkapallovarusteiden keräys 2.3. Ylämyllyn Yllätyksen pelissä sekä salibandyvarusteiden keräys 16.3. LeBa -96:n ottelussa.

 

PKO:n ja urheiluseurojen Yhteistä hyvää -tempaukset

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat järjestävät hyväntekeväisyystapahtumien sarjan vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi. Tapahtumien yhteydessä kerätään hyväkuntoisia urheiluvälineitä lahjoitettaviksi. Tapahtumien markkinoinnista ja lahjoitettujen tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle huolehtii PKO. Lahjoitukset perheille ohjaa eteenpäin Hope ry.

– Kun me PKO:ssa kysyimme omistajiltamme, mihin he haluaisivat meidän suuntaavan hyväntekeväisyystekojamme, tärkeimmäksi kohteeksi mainittiin oman maakuntamme nuoret ja vähävaraiset perheet. Osuuskaupan halutaan tekevän osansa nuorten syrjäytymisen vastaisessa työssä. Tarvetta ovat voimistaneet korona-aika ja perheiden lisääntynyt taloudellinen epävarmuus. Apua tarvitsevien perheiden joukko on laajentunut, toimitusjohtaja Juha Kivelä taustoittaa.

– Esitimme idean yhteisistä hyväntekeväisyystempauksista PKO:n kanssa yhteistyötä tekeville urheiluseuroille, jotka tarttuivat ajatukseen innokkaasti. Olemme yhdessä suunnitelleet sarjan tapahtumia vähävaraisten perheiden nuorten ilahduttamiseksi. Ne käynnistyivät syyskuussa 2022 ja tempauksia järjestetään yhä kuukausittain. Pyrimme tekemään auttamisesta helppoa tarjoamalla mahdollisuuden tuoda lahjoitustavaroita samalla kun tulee esimerkiksi katsomaan peliä. Huolehdimme tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle, joka puolestaan vastaa tavaroiden jakelusta lapsiperheille. Toivomme lahjoitettavien tavaroiden olevan hyväkuntoisia ja siistejä, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

– Jokainen voi auttaa ja pienilläkin teoilla on merkitystä. Lahjoitusten avulla tarjoamme vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa kenties pitkäkestoisemman harrastamisen. Tuemme myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksia, tiiminvetäjä Sanna Räsänen Hope ry Joensuusta toteaa.

– Hyväntekeväisyystempaukset ja junioriurheilun tukeminen ovat käytännön vastuullisuustekoja, joilla sekä toteutamme PKO:n tavoitetta tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää, että toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, Petri Vähä toteaa.

 

Seuraava Yhteistä hyvää -tempaus

24.5. JoMa Naiset

 

Kuvassa Toni Simonen (vas.), Nuutti Tykkyläinen ja Timo Tahvanainen