Yhteistä hyvää JoMan ottelussa 3.6.2024


05.06.2024

PKO ja Joensuun Maila järjestivät JoMa – ViVe -ottelun yhteydessä Yhteistä hyvää -hyväntekeväisyyskeräyksen 3.6.2024. Tempauksessa kerättiin hyväkuntoisia pesäpallovarusteita ja muita urheiluvälineitä Pohjois-Karjalan vähävaraisten perheiden hyväksi. Kiitos kaikille lahjoittajille ja Prisman Jelpille urheiluvälineiden kuljettamisesta Hope ry:lle!

Tapahtumassa kerättiin muun muassa

– 5 kpl pesäpallomailoja
– 5 kpl räpylöitä
– 11 paria urheilukenkiä

ja paljon muita urheiluvälineitä lahjoitettavaksi Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille.

Aiemmin järjestettyjä tempauksia ovat olleet muun muassa uintivarusteiden keräys 3.2. Joensuun Uimaseuran Intersport-uinneissa, sisä- ja talviurheiluvälineiden keräys 24.2. Josban ottelussa, jalkapallovarusteiden keräys 2.3. Ylämyllyn Yllätyksen pelissä, salibandyvarusteiden keräys 16.3. LeBa -96:n ottelussa, jalkapallovarusteiden keräys 28.4. JIPOn pelissä sekä 24.5. keräys JoMa Naisten pelissä.

 

Yhteistä hyvää -tempauksissa hyväntekeväisyyteen kerättyjä varusteita tähän mennessä

Jääkiekkoja 63 kpl
Jalkapallokenkiä 64 kpl
Luistinpareja 51 kpl
Urheilukenkiä 51 kpl
Koripalloja 43 kpl
Jääkiekkomailoja 43 kpl
Sisäpelikenkiä 42 kpl
Pesäpallomailoja tai -varusteita 51 kpl
Uimapukuja 33 kpl
Keppihevosia 30 kpl
Salibandymailoja 33 kpl
Lentopalloja 22 kpl
Eri lajien kypäriä 20 kpl
Jalkapalloja 12 kpl

 

Suuri kiitos kaikille lahjoittajille!

 

PKO:n ja urheiluseurojen Yhteistä hyvää -tempaukset

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat järjestävät hyväntekeväisyystapahtumien sarjan vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi. Tapahtumien yhteydessä kerätään hyväkuntoisia urheiluvälineitä lahjoitettaviksi. Tapahtumien markkinoinnista ja lahjoitettujen tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle huolehtii PKO. Lahjoitukset perheille ohjaa eteenpäin Hope ry.

– Kun me PKO:ssa kysyimme omistajiltamme, mihin he haluaisivat meidän suuntaavan hyväntekeväisyystekojamme, tärkeimmäksi kohteeksi mainittiin oman maakuntamme nuoret ja vähävaraiset perheet. Osuuskaupan halutaan tekevän osansa nuorten syrjäytymisen vastaisessa työssä. Tarvetta ovat voimistaneet korona-aika ja perheiden lisääntynyt taloudellinen epävarmuus. Apua tarvitsevien perheiden joukko on laajentunut, toimitusjohtaja Juha Kivelä taustoittaa.

– Esitimme idean yhteisistä hyväntekeväisyystempauksista PKO:n kanssa yhteistyötä tekeville urheiluseuroille, jotka tarttuivat ajatukseen innokkaasti. Olemme yhdessä suunnitelleet sarjan tapahtumia vähävaraisten perheiden nuorten ilahduttamiseksi. Ne käynnistyivät syyskuussa 2022 ja tempauksia järjestetään yhä kuukausittain. Pyrimme tekemään auttamisesta helppoa tarjoamalla mahdollisuuden tuoda lahjoitustavaroita samalla kun tulee esimerkiksi katsomaan peliä. Huolehdimme tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle, joka puolestaan vastaa tavaroiden jakelusta lapsiperheille. Toivomme lahjoitettavien tavaroiden olevan hyväkuntoisia ja siistejä, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

– Jokainen voi auttaa ja pienilläkin teoilla on merkitystä. Lahjoitusten avulla tarjoamme vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa kenties pitkäkestoisemman harrastamisen. Tuemme myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksia, tiiminvetäjä Sanna Räsänen Hope ry Joensuusta toteaa.

– Hyväntekeväisyystempaukset ja junioriurheilun tukeminen ovat käytännön vastuullisuustekoja, joilla sekä toteutamme PKO:n tavoitetta tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää, että toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, Petri Vähä toteaa.