Yhteistä hyvää -tempauksessa Joen Jujun pelissä 15.1.2023 kerättiin urheiluvälineitä vähävaraisille perheille


26.01.2023

Yhteistä hyvää -tempauksessa Joen Jujun pelissä 15.1.2023 kerättiin

– kuudet luistimet

– kolmet sukset

– 8 lentopalloa

– 8 paria sisäpelikenkiä

– jääkiekkovarusteita

ja paljon muita urheiluvälineitä lahjoitettavaksi Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille.

Yhteistä hyvää -tempaus järjestettiin Joen Jujun ottelussa vastaan Tapanilan Erää vastaan Joensuun Urheilutalolla 15.1.2023. Tempauksessa kerättiin sisä- ja talviurheiluvälineitä vähävaraisten perheiden hyväksi. Joen Juju tarjosi hyväkuntoisen pelipallon lahjoittaneille ja aveceille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun. Prisma Joensuun Jelppi kuljetti lahjoitustavarat Hope Ry:lle.

Kiitos kaikille lahjoittajille!

Yhteistä hyvää -tempaukset

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat järjestävät hyväntekeväisyystapahtumien sarjan vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi. Tapahtumien yhteydessä kerätään muun muassa keppihevosia sekä urheiluvälineitä lahjoitettaviksi. Tapahtumien markkinoinnista ja lahjoitettujen tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle huolehtii PKO. Lahjoitukset perheille ohjaa eteenpäin Hope ry.

– Kun me PKO:ssa kysyimme omistajiltamme, mihin he haluaisivat meidän suuntaavan hyväntekeväisyystekojamme, tärkeimmäksi kohteeksi mainittiin oman maakuntamme nuoret ja vähävaraiset perheet. Osuuskaupan halutaan tekevän osansa nuorten syrjäytymisen vastaisessa työssä. Tarvetta ovat voimistaneet korona-aika ja perheiden lisääntynyt taloudellinen epävarmuus. Apua tarvitsevien perheiden joukko on laajentunut, toimitusjohtaja Juha Kivelä taustoittaa.

– Esitimme idean yhteisistä hyväntekeväisyystempauksista PKO:n kanssa yhteistyötä tekeville urheiluseuroille, jotka tarttuivat ajatukseen innokkaasti. Olemme yhdessä suunnitelleet sarjan tapahtumia vähävaraisten perheiden nuorten ilahduttamiseksi. Ne käynnistyivät syyskuussa 2022 ja tempauksia järjestetään myös vuonna 2023 kuukausittain. Pyrimme tekemään auttamisesta helppoa tarjoamalla mahdollisuuden tuoda lahjoitustavaroita samalla kun tulee esimerkiksi katsomaan peliä. Huolehdimme tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle, joka puolestaan vastaa tavaroiden jakelusta lapsiperheille. Toivomme lahjoitettavien tavaroiden olevan hyväkuntoisia ja siistejä, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

Tähän asti järjestetyt tempaukset ovat olleet 17.9.2022 PKO-ravien yhteydessä järjestetty keppihevosten keräys, 15.10.2022 Jokipoikien pelissä järjestetty jääkiekkovarusteiden keräys, 6.11.2022 Josban kanssa järjestetty salibandyvarusteiden keräys, Kataja Basketin pelissä 3.12.2022 pelipallojen keräys sekä nyt viimeisimpänä talvi- ja sisäliikuntavälineiden keräys 15.1.2023 Joen Jujun pelissä.

– Jokainen voi auttaa ja pienilläkin teoilla on merkitystä. Lahjoitusten avulla tarjoamme vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa kenties pitkäkestoisemman harrastamisen. Tuemme myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksia, tiiminvetäjä Sanna Räsänen Hope ry Joensuusta toteaa.

– Hyväntekeväisyystempaukset ja junioriurheilun tukeminen ovat käytännön vastuullisuustekoja, joilla sekä toteutamme PKO:n tavoitetta tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää että toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, Petri Vähä toteaa.

Seuraavat Yhteistä hyvää-tempaukset:

18.2.2023 Karelian Hurmos – KyKy-Betset Joensuun Urheilutalo klo 17

9.3.2023 LeBa-96 – Varkauden Tarmo

 

Lisätietoja: Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä, PKO, 010 762 2034, petri.vaha@sok.fi

Artikkelin kuva: Joen Juju