PKOlainen eläkkeellä

PKO:sta eläköityneillä henkilöillä on takanaan hyvinkin pitkiä ja monipuolisia työuria ja osan työurat jatkuvat eläkkeelläkin. On ilo tarjota myös tälle henkilöstöryhmälle ostoetuja ja muuta ajankohtaista, kiitoksena vuosien työstä

PKO Eläkeläiskerho

Työ ja työyhteisö ovat meille suuri osa elämää ja eläkepäivien alkaessa syntyvä tyhjiö voi olla monelle vaikea täyttää. Tämän ajatuksen pohjalta syntyi vuonna 2016 PKO Eläkeläiskerho. Kerhoon voivat liittyä PKO:sta eläkkeelle jääneet, eikä erillistä jäsenmaksua ole. Kerhossa on noin 350 jäsentä, jotka tapaavat erinäisten aiheiden äärellä muutamia kertoja vuodessa. PKO on aktiivisesti mukana tukemassa kerhon toimintaa.

“Tapahtumissa näkee osuuskauppaväkeä, ystäviä ja tuttuja”, Eläkeläiskerhon puheenjohtajana alusta saakka toiminut Raili Kinnunen kertoo.

Mukaan pääsee tulemalla suoraan tapahtumiin, joista ilmoitetaan PKO Sanomissa ja Karjalan Heilissä, tai ottamalla yhteyttä sihteeri Anja Laukkaseen.

Vuosi 2022 aloitetaan tammikuussa hallituksen kokouksella ja maaliskuussa on tiedossa vuosikokous. Ensi vuodelle on suunnitteilla mm. pyöräretkeä, vaellusta ja vierailua Valamon luostarissa.

“Toivomme aktiivista osallistumista ja toiminnan kehittämistä”, Raili kertoo.

Kerho on järjestänyt mm. kokouksia, tutustumiskäyntejä ja yhteisiä matkoja mm. ruskaretken Kolille, matkan Tallinnaan ja pihan siivoustalkoot Petrinlahdessa.

 

Eläkeläisten yhteinen joulutilaisuus

Kokoonnumme vuosittain joulun alla PKO:n eläkeläisten kanssa yhteiseen joulutilaisuuteen nauttimaan ohjelmanumeroista sekä herkullisesta jouluateriasta.

Eläkeläiskerhon joulutilaisuutta vietettiin 14.12.2021, Original Sokos Hotel Kimmelissä

Koronan takia myös kerhon tapaamiset ovat olleet vähissä. Nyt kuitenkin pystyttiin järjestämään paljon odotettu joulutilaisuus.

Kun ensimmäiset vieraat Ylä-Karjalasta saapuivat Hotelli Kimmelin aulaan, tilan täytti heti iloinen puheensorina ja jälleennäkemisen riemu. Kaikki noin 100 vierasta mahtuivat erinomaisesti uuteen Penttilä-saliin. Vaikka sali on suuri, oli tunnelma silti koskettava, lämmin ja sopivan juhlava.

Tilaisuus on monen eläkeläisen mielestä hyvin merkityksellinen.

“PKO on ollut elämäni työpaikka, on kiva tavata entisiä työkavereita ja tuttuja”, sanoi nurmeslainen Maija Savolainen. Hän teki huikean 45 vuotisen uran Jukolan Osuuskaupassa, monenlaisissa kaupan tehtävissä.

Toimitusjohtaja Juha Kivelä kertoi tilaisuudessa kuluneen vuoden tapahtumat, kiitti senioreita menneistä vuosista ja työpanoksesta ja neuvoi myös ottamaan yhteyttä, jos työhaluja kuitenkin vielä sattuu löytymään. Ja joillain todella vielä löytyy.

Joensuulainen Mirva Kenjakka on tehnyt aulasiivoojan töitä Hotelli Kimmelissä vuodesta 1977, eli hotellin avaamisesta saakka. Hän tekee edelleen töitä tarpeen mukaan.
“Eläkeläisenä on mukava työskennellä, työyhteisö on mukava ja ammattitaitoani arvostetaan”, Mirva kertoo.

Kauppaneuvos ja PKO:n entinen toimitusjohtaja Eino Tenhunen puolestaan kertoi puheessaan menneistä ajoista ja siitä, miten aikoinaan jopa lähellä konkurssia ollut osuuskunta on noussut uskomattomaan menestykseen. Hän myös toivoi Eläkeläiskerhon tapahtumiin enemmän aktiivisuutta. “Varsinkin miehistä on puutetta tapahtumissa”, hän kertoo.

Puheiden, koskettavien musiikkiesitysten ja yhteislaulun jälkeen siirryttiin Sirkkala -saliin upean joululounaan äärelle. Lounaan jälkeen osallistujille jaettiin kiitokseksi pieni joululahja ja halukkaat pääsivät hotellikierroksella kurkistamaan Kimmelin uusittuihin huoneisiin.

Kotimatkalle lähti iloisia ja liikuttuneita senioreita. Monien kommenteista huokui kiitollisuus entistä työnantajaa kohtaan, joka jaksaa edelleen muistaa heitäkin. Kolme vuotta sitten eläkkeelle Sokoksen varastoesimiehen tehtävistä jääneen Kari Ojalan sanoin:
“PKO Eläkeläiset auttaa pysymään kiinni sosiaalisessa verkostossa. PKO huolehtii kaiken kaikkiaan eläkeläisistään hyvin. Ei jää muusta paitsi, paitsi sitä työelämästä”!

 

Henkilökunnan lehti PKO-sanomat

Henkilöstölle kotiin jaettu lehti on tapa kertoa, että työntekijöitä arvostetaan. Haluamme muistaa myös työuransa osuuskaupalle tehneitä ja PKO Sanomat- henkilöstölehti jaetaan myös eläkeläisille. PKO Sanomista löytyy PKO Eläkeläiskerhon järjestämät tulevat tapahtumat sekä ajankohtaiset kuulumiset.

Ostoedut

Kun työsuhde on jatkunut yhtenäisenä yli 10 vuotta, ostoetu eli henkilökunta-alennus säilyy eläkkeelläkin.

Työura eläkkeellä

Oletko kiinnostunut työskentelemään myös eläkkeellä ollessasi? Tarjoamme eläkeläisille mahdollisuutta työskennellä PKO:ssa myös varsinaisen työuran päättymisen jälkeen - juuri sinulle sopivalla tuntimäärällä.

Avoimet työpaikkamme löydätte täältä