Eemeli Rantaeskolan reitti työkokeilusta S-Raudan myyntipäälliköksi

Eemeli Rantaeskolan reitti työkokeilusta S-Raudan myyntipäälliköksi

Joensuulainen Eemeli Rantaeskola löysi työkokeilun kautta PKO:lle töihin myyjän tehtäviin. Aluksi hän viihtyi seuraavan kesäloman ajan eikä työnteko keskeytynyt edes korkeakouluopintojen ajaksi. Lopulta hyvin monen mutkan kautta ura on tuonut hänet Nurmeksen S-Rautaan, jossa hän toimii myyntipäällikkönä. 

PKO-uraa olen ehtinyt tehdä ja vuodesta 2014. Kaikki lähti siitä, että piti keksiä jotakin tekemistä, kun en ollut vielä työelämässä eikä ollut vielä opiskelupaikkaa. Päädyin työkokeilun kautta Rantakylän S-marketille myyjäksi ja puolen vuoden kokeilun päätteeksi pääsin iloisesti jäämään jo tutuksi tulleeseen myymälään kesätöihin. Rantakylästä jatkoin Karsikon S-marketille, ja siitä se on hyvin monen mutkan kautta kiertänyt tänne Nurmekseen.

Tällä hetkellä toimin siis Nurmeksen S-Raudassa myyntipäällikkönä. Työtehtäviini kuuluu päivän toiminnan hallinta ja organisoiminen. Vastaan hallinnollisen puolen tehtävistä, työvuorosuunnittelusta, hankinnasta ja toiminnan kehittämisestä. Huolehdin siitä, että asiakaspalvelu toimii ja palvelutaso pysyy hyvänä pitkin päivää. Osallistun hyllytykseen ja asiakaspalveluun, ja sitä myötä toimin itse myös myymäläpinnassa. Parasta tässä työssä on vaihtelevuus: ei ole ikinä kahta samanlaista päivää täällä.

PKO on työnantajana ollut minun kannalta ainakin todella mieluinen. Se on mahdollistanut todella monipuoliset työtehtävät ja uralla etenemisen. Olen päässyt tekemään oikeastaan ihan kaikkea. Kokemusta olen päässyt kerryttämään eri marketeissa, Prismassa ja rautakaupassa. Lisäksi PKO on mahdollistanut myös opiskelun työn ohessa, niin että pystyin suorittamaan tradenomin tutkinnon ammattikorkeakoulussa työssäkäynnin ohella. Työ- ja siviilielämän yhteensovittaminenkin on onnistunut hyvin, vaikka asun viikonloput Joensuussa ja viikot Nurmeksessa.

Meillä henkilöstöedut ovat myös todella hyvät. Varsinkin Epassin liikuntaetu liikuttaa - kirjaimellisesti! Se kannustaa aina silloin tällöin hankkimaan sen salikortinkin.

Pystyn ehdottomasti sanomaan, että PKO on minun näköinen työpaikka.