Merkonomiopintojen kautta saatu työharjoittelupaikka sytytti Jennassa kipinän myyjän työhön, ja lopulta työharjoittelu johti vakituiseen työpaikkaan.

Jenna Veijalaisen matka työharjoittelusta vakituiseen työpaikkaan!

Merkonomiopintojen kautta saatu työharjoittelupaikka sytytti Jennassa kipinän myyjän työhön, ja lopulta työharjoittelu johti vakituiseen työpaikkaan.

 

Olen Jenna Veijalainen, ja toimin myyjänä Outokummun S-marketissa. Matkani tähän tehtävään alkoi merkonomiopintojeni kautta opiskellessani Riveriassa. Opintojeni aikana minulle tarjoutui mahdollisuus suorittaa työharjoitteluni täällä S-marketissa. Tuona aikana syttyi kipinä tätä alaa kohtaan ja myöhemmin avautui tilaisuus työskennellä täällä myös kesätyöntekijänä. Nykyisin olen iloisesti vakituisessa työsuhteessa samassa kaupassa.

Työharjoittelun myötä sain paljon konkreettisemman käsityksen siitä, millaista kaupan alan työ on. Asiakkaana monet työhön liittyvät vastuut jäävät huomaamatta, näin oli itsenikin kohdalla. Vaikka näkyvin osa työtämme on asiakaspalvelu, kuuluu myyjän työhön monenlaista muutakin toimipaikasta riippuen. Osana työtäni hoidan esimerkiksi Postin asioita, huolehdin hyllyjen täyttämisestä ja tarkastan tuotteiden saldoja. Minua motivoi tässä työssä jatkuva oppiminen, mahtavat työkaverit ja se, että jokainen päivä tuo mukanaan uusia haasteita ja mahdollisuuksia.

PKO on vuosien varrella osoittautunut erittäin monipuoliseksi työnantajaksi. Täällä on mahdollisuus edetä omalla urallaan ja työskennellä useissa eri toimipisteissä. PKO:ssa myös selkeästi panostetaan työntekijöiden hyvinvointiin tarjoamalla laajoja ja monipuolisia henkilöstöetuja. Henkilökohtaisesti omaksi suosikiksi on noussut Epassi.

Myyntityö ja kaupan ala ovat aina kiehtoneet minua, ja olen kiitollinen siitä, että olen saanut mahdollisuuden työllistyä omalle alalleni. Vinkkini opiskelijoille on se, että työharjoittelusta kannattaa ottaa kaikki irti ja suorittaa se kunnolla loppuun asti, sillä se voi avata ovia vakituiseen työhön tulevaisuudessa.