Johanna Harjapäälle palveluvastaavan tehtävässä parasta on työn monipuolisuus

Johanna Harjapäälle palveluvastaavan tehtävässä parasta on työn monipuolisuus

Johanna Harjapäästä ei pitänyt koskaan tulla myyjää, mutta toisin kävi. Palveluvastaavaksi eteneminen Nurmeksen ABC:llä oli Harjapäälle iloinen sattuma. Tätä ennen hän ehti opiskella muun muassa turvallisuusvalvojaksi ja eläintenhoitajaksi.

-Päivääkään en ole tehnyt koulutustani vastaavaa työtä. Työskentelin viisi vuotta Raahessa terästehtaalla siivoojana, kunnes päätin vaihtaa alaa. Muutin Leppävirralle ja kuljin töissä Varkauden ABC:llä, jossa ehdin olla muutaman kuukauden. Tämän jälkeen muutin Nurmekseen, jossa aloitin työt ABC:llä. Mukaan oli helppo tulla, sillä perusasiat olivat jo tuttuja. Sain lämpimän vastaanoton sekä työntekijöiltä että vakituisilta asiakkailta, Harjapää muistelee.

Uusi työ palveluvastaavana on lähtenyt hyvin käyntiin ja Harjapää on viihtynyt työssään. Pääsääntöisesti hän työskentelee kassalla ja purkaa myös kuormia. Lisäksi hän pitää paikat siistinä sekä auttaa välillä myös keittiön puolella. Vastaavana työhön kuuluu myös jonkin verran töitä tietokoneen äärellä.

-Tykkään siitä, että työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Kaikkein mukavinta on ehdottomasti kuormien purkaminen. Siihen ei voi kyllästyä. On kiva, että työ on myös fyysistä. Tykkään muutenkin järjestellä paikkoja ja hyllyjä. Lisäksi minua motivoi vastuu ja uuden oppiminen. Merkityksellistä on myös asiakkailta saatu henkilökohtainen palaute. Se lämmittää aina, Harjapää kertoo.

Nurmeksen ABC:n ohella Harjapää on ehtinyt työskennellä myös muissa PKO:n pisteissä. Työtunteja hän on päässyt täydentämään esimerkiksi Porokylän S-marketissa sekä S-Raudassa.

- Kyllä PKO:ssa parasta on ollut luotettavuus. Olen saanut tehdä koko ajan töitä, myöskin korona-aikana. Meillä on täällä muutenkin tiivis työyhteisö, johon mahtuu monenlaisia persoonia. Tulemme toistemme kanssa hyvin toimeen.

Työn- ja siviilielämän yhteensovittaminen on onnistunut Harjapään mukaan hyvin. Yksikkö on ollut joustava muun muassa vapaa-ajan harrastusten suhteen. PKO on ollut Harjapäälle mielekäs työnantaja.

-PKO on mun näköinen työpaikka, koska pääsen toteuttamaan itseäni niin työssä kuin vapaa-ajalla. Harrastan koirani kanssa näyttelyitä ja kierrämme pitkin maakuntia. Näyttelyt osuvat luonnollisesti viikonlopulle, ja tämä on huomioitu hyvin työvuorojen osalta. Harrastus tasapainottaa mukavasti arkea, Harjapää päättää hymyssä suin.