Johanna Karhun matka välivuodelta aluepäälliköksi

Johanna Karhun matka välivuodelta aluepäälliköksi

Outokummun S-marketin sydämenä sekä aluepäällikkönä tuttu Johanna Karhu löysi meille vastavalmistuneena ylioppilaana viettämään välivuottaan. Tätä poikkeuksellisesti jo 25 vuotta kestänyttä PKO:lla vietettyä välivuotta ei ole päätetty vieläkään. Siitä huolimatta hän on ehtinyt opiskella työn ohessa jo kuusi tutkintoa ja seitsemäskin saattaa olla vielä edessä! 

Urani PKO:lla alkoi siitä, kun päädyin lukion jälkeen pitämään välivuotta. Olin tehnyt lukion ajan toimittajan töitä paikallislehdessä, mutta minua kiinnosti myös kaupallinen ala, enkä osannut tehdä päätöstä näiden kahden välillä. Aloitin Viinijärven S-marketissa ja pääsin jo silloin tuuraamaan päällikköä ensimmäisen kesäloman ajan. Minulla oli vahva imu tähän alaan jo alusta alkaen, koska saa työskennellä ihmisten kanssa ja oma kädenjälki näkyy konkreettisesti. Muistelen, että vastuunantaminen vaikutti silloin päätökseen tehdä juuri tätä.

Tällä hetkellä olen aluepäällikkönä täällä PKO:n vähittäiskaupassa. S-market Outokumpu on minulla pääpaikkana ja siellä toimin marketpäällikkönä. Sen lisäksi minulla on yhdeksän yksikköä omalla vastuullani. Kun jäin pitämään sitä välivuotta lukion jälkeen, niin olen sitten opiskellut tässä työn ohella kuusi tutkintoa ja tällä hetkellä opiskelen kasvatustieteitä.

PKO on työnantajana tosi luotettava, rehellinen ja turvallinen. Voi aidosti olla ylpeä siitä, että on tässä firmassa töissä. Parasta työssäni on ehdottomasti kehittäminen. Kehittää itseään ja kehittää sitä kautta muita. Olen saanut olla tukemassa ja kasvattamassa uusia marketpäälliköitä ja vastuuhenkilöitä. Saan työkseni auttaa ihmisiä onnistumaan ja ylittämään itsensä sekä tekemään sellaisia asioita, jotka helpottavat koko työryhmän arkea. Se on parasta.

Mieleenpainuvin hetki omalla uralla on ollut se, kun minut valittiin aluepäälliköksi. Olin ensimmäinen nainen ja se oli kyllä iso juttu. Edelleen nostattaa tunteita pintaan, kun muistelen sitä hetkeä. Lisäksi on ollut ihanaa, että on lunastanut paikkansa ja onnistunut tässä työssä.

PKO on kyllä minun näköinen työpaikka. Voin sanoa sen aidosti ja mikä on positiivista, niin me kaikki pystytään itse vaikuttamaan siihen, minkälainen tämä työpaikka on. Entistä kollegaa lainatakseni: -Haluatko sinä olla se, joka tuo hyvän mielen työpaikalle töistä lähtiessä vai töihin tullessa?