Puhdas ja kaunis luonto Pielisen äärellä yhdistettynä ainutlaatuisiin työskentelypuitteisiin Break Sokos Hotel Bomballa lumosivat Pasi Brillin.

Lapin erämaista Pielisen rannoille – Pasi Brilli luo innovatiivisia menetelmiä PKO:n keittiöihin

Puhdas ja kaunis luonto Pielisen äärellä yhdistettynä ainutlaatuisiin työskentelypuitteisiin Break Sokos Hotel Bomballa lumosivat pitkän ja menestyksekkään uran tehneen keittiötoimenpäällikön, Pasi Brillin, jolla on innostava ote työhönsä ja keittiöiden kehittämiseen. 

Olen Pasi Brilli ja toimin keittiötoimenpäällikkönä eli vastaan kaikista keittiöistämme täällä Break Sokos Hotel Bomballa Nurmeksessa. Yli 30-vuotisen urani olen tehnyt ravintoloiden keittiössä ympäri Suomea, kuten Kuopiossa, Helsingissä ja Pohjois-Lapissa Ivalossa.

Ensimmäiset kymmenen vuotta urastani toimin kokkina, jonka jälkeen keittiömestarina ja myöhemmin keittiöpäällikkönä.

Yhteinen taipaleemme PKO:n kanssa alkoi muutama vuosi sitten, kun törmäsin sattumalta työpaikkailmoitukseen, jossa kerrottiin mielenkiintoisesta avoimesta keittiöpäällikön paikasta. Kiinnostus heräsi heti, koska olin silloin ollut jo 15 vuotta Ivalossa samoissa tehtävissä.

Luonto on aina ollut minulle tärkeä osa elämistä ja olemista, mutta lähellä sydäntä ovat myös uudisrakentaminen ja uudet keittiöt. Bomballa saan tehdä juuri sitä työtä, missä olen parhaimmillani tinkimättä minulle tärkeistä asioista. Lisäksi Nurmes on lähellä kotiseutuja.

Aloitettuani tässä uudessa työssä, kaikki ottivat minut hyvin vastaan ja pääsimme heti kehittämään toimintaa eteenpäin. Suurimpana yllätyksenä minulle tuli Bomban asiakasvirta, joka poikkesi siitä, mihin olin urallani tottunut. Bomballa valtaosa vieraistamme on nimittäin suomalaisia. Kansainvälistä tunnelmaa ei ole kuitenkaan tarvinnut ikävöidä, koska keittiömme henkilökunta koostuu kansainvälisistä ammattilaisista ja keittiössä työkielenä meillä on englanti, vaikka asiakkaita palvellaan suomeksi.

Toimin PKO:ssa myös ruokatuotekehitysryhmän vetäjänä ja pyrimme yhdessä kehittämään kaikkea toimintaa eteenpäin. Työyhteisöön pyrin tuomaan innovatiivisen työotteen, jotta samat asiat voitaisiin tehdä entistä helpommalla ja kätevämmällä tavalla. Innostavinta työssäni onkin työn monipuolisuus ja se, että jokainen päivä on erilainen. Harvoin pystyn aamulla ennustamaan minkälainen alkavasta työpäivästä tulee.

Bomban keittiöissä tehdään työtä suurella sydämellä ja intohimolla. Meillä on todella mahtava työyhteisö, jonka vuoksi kiireisetkin sesongit taittuvat hyvällä mielellä. Tällä hetkellä töitä ja tekemistä riittää niin paljon kuin vain jaksaa tehdä. Voin lämpimästi suositella Nurmekseen muuttoa ja työskentelyä Bomballa. Täällä on hyvä olla upean luonnon ja työskentelyolosuhteiden takia. Lisäksi PKO on hyvämaineinen iso työnantaja ja aina voi olla varma siitä, että työpaikka on pystyssä vielä huomennakin.