Joensuulainen Toni Simonen kehaisee työnantajaansa.

– PKO on joustava ja reilu. Minulla on ollut mahdollisuus tehdä useita mielenkiintoisia työtehtäviä ja nyt voin myös täydentää osaamistani opintovapaalla, matkalaukkuja parhaillaan ulkomaanjaksoa varten pakkaava mies toteaa.

Toni on koulutukseltaan markkinoinnin tradenomi. Opinahjona oli Karelia ammattikorkeakoulu, josta hän sai paperit vuonna 2018.

– Hain töitä Prismasta ajatuksena aloittaa kassalla, mutta esimieheni Janette Vepsäläinen nappasi minut suoraan S-Pankkiin. Tein siellä seuraavat pari vuotta mukavia ja vaihtelevia hommia, joihin kuului myös työskentelyä infossa sekä kiireapulaisena kassalla. S-Pankkipisteessä avasin tilejä, tilasin kortteja ja hoidin asiakasomistajuuteen liittyviä asioita. Koin arvokkaaksi sen, että saatoin auttaa ihmisiä heidän erilaisissa elämäntilanteissaan.

Veri veti Tonia kuitenkin markkinoinnin pariin. PKO:n somejengissä hän pääsi tekemään juttuja ja videoita osuuskaupasta henkilökunnan silmin.

Vuonna 2020 monen pkolaisen toimenkuvassa tapahtui koronan myötä muutoksia. Prismaankin tuli paljon uusia työntekijöitä marapuolelta.

– Tässä kohtaa ajattelin kysäistä, löytyisikö minulle lisää markkinointiin liittyviä tehtäviä. Ja löytyihän niitä. Sain yhä enemmän vastuuta Prisman ja koko PKO:n sometekemisistä.

Vuonna 2021 miehen työsopimukseen kirjattiin uusi titteli: sosiaalisen median sisällöntuottaja.

Markkinointi ja viestintä ovat aloja, jotka muuttuvat tänä päivänä salaman nopeudella. Kun kolme vuotta opintojen päättymisestä oli kulunut, Toni tunsi tarvetta päästä päivittämään tietojaan ja taitojaan. Niinpä työnantajan kanssa sovittiin puolen vuoden opintovapaasta.

– Sekin järjestyi tosi jouhevasti. Puoli vuotta hurahtaa varmasti kuin siivillä, ja sitten on taas kiva palata mukavien työkavereitten ja esimiesten joukkoon. Toivottavasti voin tuoda jotain uutta tuliaisina. Itse olen aina saanut apua ja tukea, kun olen sitä tarvinnut.