Jaana Tiaisen vuorotteluvapaan käynnistämä muutto Kuopiosta Nurmekseen avasi ovia uusiin seikkailuihin.

Nurmeksen lumo sai vuorotteluvapaalla olleen Jaana Tiaisen muuttamaan pysyvästi Kuopiosta Nurmekseen

Jaana Tiaisen vuorotteluvapaan käynnistämä muutto Kuopiosta Nurmekseen avasi ovia uusiin seikkailuihin. Nyt hän työskentelee tarjoilijana osana intohimoista työyhteisöä Bomban uniikissa ja kehittyvässä työympäristössä Pielisen rannalla. 

Jaana Tiainen päätti puolisonsa kanssa muuttaa Kuopiosta Nurmekseen viettämään vuorotteluvapaata 12 vuotta sitten. Nurmeksessa sijaitsi Jaanan lapsuuden mummolat. Pitkän 20-vuotisen uran matkailualalla tehneenä, Jaana kokeili työskentelyä myynnin ja markkinoinnin parissa leipomoalalla, kunnes huomasi kaipuun takaisin matkailualalle kasvavan. "Matkailualan vetovoima oli yksinkertaisesti vastustamaton," Jaana muistelee.

Kahdeksan vuoden tauko oman alan töistä innoitti Jaanan päivittämään osaamistaan. Siihen Riverian matkailualan osatutkinto asiakaspalvelusta toimi erinomaisena täsmäapuna. Osana opintoja oli myös harjoittelu, jonka kautta Bomba tuli tutuksi. "Kun tulin tänne, olin yllättynyt siitä, miten lämpimästi minut otettiin vastaan. Työyhteisön ketteryys teki minuun suuren vaikutuksen," hän kuvaa.

Nyt Jaana työskentelee tarjoilijana Bomba-ravintolassa ja Buolussa. Monipuoliset työtehtävät ja jatkuva uuden oppiminen ovat asioita, jotka ylläpitävät intoa työssä. Jaana kokee työskentelyn PKO:lla myös merkitykselliseksi. Hän kuvaa PKO:ta vahvana ja nykyaikaisena työnantajana, joka tekee työtä maakunnan hyväksi.

Bomballa PKO:n tekemä pitkäjänteinen kehittämistyö näkyy arjessa.

Mitä enemmän Jaana kertoo kokemuksistaan, sitä selvemmäksi käy, kuinka syvästi hän on juurtunut Nurmekseen ja Bomban yhteisöön. Jaana kehuu Bombaa sen työyhteisön sekä avoimen ja tukevan ilmapiirin vuoksi. “Meillä saa kysyä ja apua annetaan pyyteettömästi”, hän kertoo.

Jaana toteaa, että Nurmekseen muutto oli elämänsä parhaimpia päätöksiä. "Täällä yhdistyy kaikki: upeat palvelut, mahtava työympäristö ja luonto, joka on minulle niin tärkeä," hän summaa.

"Tämä on kyllä minun näköinen työpaikka," Jaana päättää hymyillen.