Tekemisen ilo välittyy Minna Auvilahdesta Prisman käytävillä

Prisman päivittäistavaroiden puolella työskentelevä Minna Auvilahti on rempseä ja pirtsakka energiapakkaus, joka hoitaa vaivattomasti niin aamuviiden hyllytykset kuin iltavuoron, unohtamatta Kauppakassia sekä mystistä pullohuonetta.

Olen ollut PKO:lla melkein 12 vuotta vähän kaikennäköistä tekemässä. Ennen PKO:ta olin ammatiltani pukuompelija. Se oli silloin selkeä valinta, koska tykkään tehdä käsilläni paljon. Saimme kolme lasta siinä välissä ja olin noin kahdeksan vuotta kotona. Sitten ajattelin, että nyt pitäisi saada vähän jotain muutakin tekemistä kuin pelkkää kotona olemista, joten pistin hakemusta sisään useaan eri paikkaan ja PKO:lle se sitten napsahti.

Olen päässyt hyödyntämään aiemman työni osaamista myös PKO:ssa. Toimin vuoden verran Sokoksella korjausompelijana samaan aikaan, kun olin Kimmelillä kerroshoidossa. Viihdyin siellä kymmenen vuotta, kunnes korona-aika alkoi vaikuttaa majoitus- ja ravintola-alaan.

Onneksi PKO on työnantajana erittäin luotettava ja ihmisläheinen. Minä olen hyvä esimerkki siitä, että kun tuli tämä korona-aika ja meillä meni hotelli kiinni, niin ei tarvinnut huolestua.

Siirtyminen seuraavaan työhön kaupan puolelle tapahtui suoraviivaisesti. Täällä on myös mahdollisuus vaihtaa työtehtävää, jos haluaa kokeilla jotain uutta. Aina löytyy koulutuksia, jotta voi kehittää itseään ja laajentaa ammattiosaamistaan.

Tällä hetkellä työskentelen Prismassa. Olen pääsääntöisesti hyllyttämässä aamuisin jo viiden aikaan, mutta teen myös iltavuoroja. Siinä hoidetaan periaatteessa yksinään tätä myymälän puolta ja pullohuonetta. Kauppakassiakin minä teen jonkin verran. Jos meille tulee esimerkiksi opiskelijoita tutustumaan, niin pääsevät yleensä minun kierrätettäväksi..

Prismassa työskennellessä ei ole hiljaisia hetkiä ja pääsee touhuamaan kaikkea kivaa. Kauppakassi- ja päivittäistavarapuoli ovat kyllä omia juttujani. En oikeastaan vaihtaisi PKO:lla työskentelyä mihinkään.