Ravintolasiivous on olennainen osa hyvää ravintolakokemusta.

Vähänkö siistiä!

Ravintolasiivous on olennainen osa hyvää ravintolakokemusta.

Vaakunakorttelissa siivojana työskentelevä Suvi Pyykönen kiteyttää, että ravintolassa tarvitaan siivoojaa aivan yhtä lailla kuin kokkia tai tarjoilijaa. Kokki valmistaa ruoan, tarjoilija vie sen asiakkaille, ja sitten siivooja, siivoaa jäljet, jotta ravintola voidaan avata seuraavana päivänä.

Se on se näkymättömin osa ravintolassa tapahtuvaa työtä, mikä ei heti näy asiakkaille, ellei siinä ei ole vikoja, lisää Annika Tarnanen. 

PKO:n ravintoloissa on oma ravintolasiivous. Tämä tarkoittaa sitä, että siivousta ei ole ulkoistettu, vaan puhtaudestakin vastaavat PKO:laiset.

Oma ravintolasiivous hyödyttää kaikkia osapuolia. Erityisesti kommunikaatio sujuu paremmin, kun talon työntekijät ovat tuttuja toisilleen. Lisäksi siivoojilla on paremmat resurssit tehdä työtään ammattiylpeydellä.

Coffee Housen ravintolatyöntekijänä työskentelevä Marianna Issakainen kertoo, että ravintolatyöntekijän näkökulmasta on tärkeää, että kaikki ovat saman työnantajan alla. Tällöin tieto kulkee paremmin eikä tule informaatiokatkoksia.

  • Isoin ja hienoin asia on se, että olemme yhtä suurta porukkaa, summaa Issakainen.

PKO:ssa on kiinnitetty huomiota siihen, että siivoustyö on myös tekniikka- ja välinelaji. Ravintolasiivousta onkin kehitetty kuuntelemalla työntekijöitä ja hankkimalla ajanmukaisia työvälineitä ja koneita.

  • Meillä on käytössä myös laatumittaristo, jota auttaa meitä ylläpitämään puhtautta tietyllä tasolla, kertoo palveluvastaavana toimiva Henna Vesala.

Ammattiylpeydellä jo pitkän uran PKO:lla tehnyt Tatiana Turpeinen summaa, että siivoustyö sopii aktiiviselle ja rohkealle ihmiselle, joka ei pelkää ryhtyä hommiin jo varhain aamulla. Varhaisen työvuoron etuna on, että päivän jälkeen jää vielä aikaa muille aktiviteeteille.