Uutta oppimassa

Monesti ajatellaan, että uutta oppiakseen täytyy vaihtaa työnantajaa. Näin ei kuitenkaan maakunnan suurimman työnantajan PKO:n palveluksessa ole. Meillä voi oppia oman toimialan sisällä tai toisella toimialalla ihan omassa osuuskaupassa.

Monet useammassa toimipaikassa työskentelevät kertovat, että kokemus on silmiä avaava. Motivaatio kasvaa ja ammattitaito kehittyy, kun työ on entistä monipuolisempaa. Rossossa ja Amarillossa PKO-uransa aloittanut Uuno Silvennoinen kertoo tykkäävänsä kovasti uusista kokemuksista. Siksi useammassa yksikössä työskentely sopii hänelle erinomaisesti.

Uuno on koulutukseltaan kokki, mutta huomasi Amarillossa ollessaan kaipaavansa jotain erilaista. Kun baarin puolella tuli tehtävä auki, mies siirtyi tiskin taakse ja huomasi viihtyvänsä uudessa roolissa.

Nyt työaika jakautuu kahden iltaravintolan, Bar Playn ja Bepopin kesken.

"Olen aika sosiaalinen tyyppi, joten baarihommat tuntuvat mukavilta. Ison talon etuihin kuuluu se, että uusi työ voi löytyä hyvinkin läheltä. Työnantajaa ei tarvitse vaihtaa oppiakseen erilaisia asioita ja saadakseen uutta virtaa."