Vaeltava kulkuri

Jari Nousiainen aloitti PKO:ssa ensimmäisen kerran 1990-luvulla silloisessa ravintola Birrassa Sokoksen naapurissa. Sieltä tie vei Punamustan palvelukseen 15 vuodeksi, kunnes kirjapainoalan myllerrykset johtivat työsuhteen päättymiseen.

Kesällä 2021 löytyi uusi työ, kuinka ollakaan, vanhasta tutusta osuuskaupasta. "Aloitin pienellä tuntimäärällä S-market Outokummussa, mutta pian aloin työskennellä useammassa yksikössä: Noljakassa, Niinivaaralla, Liperissä, Viinijärvellä ja Polvijärvellä. Nyt sopimustunteja on jo 30, kiertäväksi kulkuriksi itseään kutsuva mies kertoo."

Koditon tämä kulkuri ei toki ole, sillä oma kotipesä löytyy S-market Ylämyllyltä. Mutta kun puhelimeen kilahtaa chattiviesti jostain toisesta toimipaikasta, Jari suuntaa auton keula sinne, missä työntekijää tarvitaan. Viime vuonna mittariin kertyi työajoja 6 500 kilometriä. "Toki sitä näillä bensan hinnoilla joskus miettii, lähteäkö vai ei, mutta kyllä olen kuitenkin aina kokenut työnteon kannattavaksi, Jari sanoo."

Vastaanotto jokaisessa toimipaikassa on ollut hänen mielestään tosi ystävällistä. Uutta on päässyt oppimaan, mutta samalla mies on voinut tuoda jotain itsekin mukanaan. "Yhdessä on opeteltu vaikkapa uusia kassajärjestelmiä, mutta kun olen kova kyselemään, kaikki on sujunut mainiosti."

Entisiä baarimikon taitojaan hän pääsi verestämään, kun Osuuskaupparockissa tarvittiin osaajaa tiskin taakse.