Vastuullinen PKO

Vastuullisuus ei ole meille valinta. Se on peruste olemassaolollemme. Elämme yhteisöstämme ja yhteisömme omistaa meidät. Kun jäsenemme elävät ja voivat hyvin, niin voimme mekin. Siksi ainoa vaihtoehtomme on toimia kestävästi. Toimia niin, että huominen on aina vielä parempi kuin tämä päivä. 

Vastuullisuuden askelmerkit

PKO:n vastuullisuus tarkoittaa arjen pieniä ja suuria tekoja asiakkaiden, maakunnan ja ympäristön hyväksi. Oman maakunnan, ihmisten ja luonnon, hyvinvointi on osuustoiminnan keskeinen lähtökohta. Osuuskaupan toiminnan tulos käytetään investointeihin omaan maakuntaan, palveluja käyttävien asiakasomistajien palkitsemiseen, henkilöstön ammattitaidosta ja työhyvinvoinnista huolehtimiseen sekä yhteiskunnallisten vastuiden kantamiseen.

Monipuolista työtä ympäristön hyväksi

PKO:ssa ja koko S-ryhmässä on jo pitkään kiinnitetty huomioita toiminnan ympäristövaikutuksiin. Hiilidioksidipäästöjä pienennetään esimerkiksi investoimalla puhtaaseen energiaan, kuten tuuli- ja aurinkosähköön. Kehitämme aktiivisesti myös myymälöidemme energiatehokkuutta muun muassa modernisoimalla kylmälaitteita ja valaistusta sekä hyödyntämällä tehokasta ilmanvaihto- ja muuta kiinteistöautomatiikkaa.

Osuuskaupassa syntyvää jätettä ei ohjata kaatopaikalle, sillä noin 80 prosenttia jätteestä pystytään kierrättämään tai käyttämään uudestaan ja loputkin jätteet menevät hyötykäyttöön. Toimipaikkojemme piha-alueilta löytyvät suositut Rinki-kierrätyspisteet tekevät kierrättämisestä helpompaa myös asiakkaillemme.

Suuri työllistäjä maakunnassa

PKO:ssa työskentelee noin 1600 reipasta palvelualan ammattilaista. Omien työntekijöiden lisäksi PKO luo työpaikkoja myös välillisesti: toimintamme ja investointimme työllistävät suuren joukon mm. kiinteistöhuollon ja rakennusalan ammattilaisia. Runsas määrä paikallisia tuottajia toimittaa myytäväksemme laadukkaita paikallisia tuotteita kuten kasviksia, vihanneksia ja leipomotuotteita. Vakituisten työntekijöiden lisäksi PKO:ssa työskentelee vuosittain satoja kesätyöntekijöitä, työharjoittelijoita ja työelämään tutustujia, joista monet saavat ensimmäisen kosketuksensa työelämään osuuskaupan toimipaikoissa.

Pitkäjänteistä työtä oman maakunnan parhaaksi

PKO:n toiminnan tuloksella palkitaan ostojaan keskittäviä asiakasomistajia ja kehitetään osuuskaupan palveluverkostoa eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Täysin paikallisena, yli 100 vuotta toimineena yrityksenä olemme sitoutuneet tekemään kaikkemme maakunnan elinvoiman ylläpitämiseksi myös tulevaisuudessa.