Kuva: Alise Harju

PKO ja Kontiolahden Kajastus järjestivät Kontiolahden Kajastuksen U15 tyttöjen kotiturnauksen yhteydessä Yhteistä hyvää -hyväntekeväisyyskeräyksen 9.9.2023. Tempauksessa kerättiin hyväkuntoisia jääkiekko- ja urheiluvälineitä Pohjois-Karjalan vähävaraisten perheiden hyväksi. Kiitos kaikille lahjoittajille ja Prisman Jelpille urheiluvälineiden kuljettamisesta Hope ry:lle!

Tapahtumassa kerättiin muun muassa

– 2 jääkiekkomailaa
– 2 paria luistimia
– 1 pari sisäpelikenkiä

ja paljon muita urheiluvälineitä lahjoitettavaksi Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille.

Aiemmin tänä vuonna järjestetyt tempaukset ovat olleet muun muassa 9.3. sisäliikuntavälineiden keräys LeBa -96:n pelissä, 15.4. uintivarusteiden keräys Joensuun Uimaseuran uintikisoissa, 27.5. jalkapallo- ja kesäurheiluvälineiden keräys JIPOn pelissä, 6.6. pesäpallovälineiden keräys Kiteen Pallon pelissä, 12.7. pesäpallo- ja kesäurheiluvälineiden keräys JoMa Naisten pelissä sekä 3.8. JoMan pelissä.

 

PKO:n ja urheiluseurojen Yhteistä hyvää -tempaukset

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat järjestävät hyväntekeväisyystapahtumien sarjan vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi. Tapahtumien yhteydessä kerätään hyväkuntoisia urheiluvälineitä lahjoitettaviksi. Tapahtumien markkinoinnista ja lahjoitettujen tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle huolehtii PKO. Lahjoitukset perheille ohjaa eteenpäin Hope ry.

– Kun me PKO:ssa kysyimme omistajiltamme, mihin he haluaisivat meidän suuntaavan hyväntekeväisyystekojamme, tärkeimmäksi kohteeksi mainittiin oman maakuntamme nuoret ja vähävaraiset perheet. Osuuskaupan halutaan tekevän osansa nuorten syrjäytymisen vastaisessa työssä. Tarvetta ovat voimistaneet korona-aika ja perheiden lisääntynyt taloudellinen epävarmuus. Apua tarvitsevien perheiden joukko on laajentunut, toimitusjohtaja Juha Kivelä taustoittaa.

– Esitimme idean yhteisistä hyväntekeväisyystempauksista PKO:n kanssa yhteistyötä tekeville urheiluseuroille, jotka tarttuivat ajatukseen innokkaasti. Olemme yhdessä suunnitelleet sarjan tapahtumia vähävaraisten perheiden nuorten ilahduttamiseksi. Ne käynnistyivät syyskuussa 2022 ja tempauksia järjestetään myös vuonna 2023 kuukausittain. Pyrimme tekemään auttamisesta helppoa tarjoamalla mahdollisuuden tuoda lahjoitustavaroita samalla kun tulee esimerkiksi katsomaan peliä. Huolehdimme tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle, joka puolestaan vastaa tavaroiden jakelusta lapsiperheille. Toivomme lahjoitettavien tavaroiden olevan hyväkuntoisia ja siistejä, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

– Jokainen voi auttaa ja pienilläkin teoilla on merkitystä. Lahjoitusten avulla tarjoamme vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa kenties pitkäkestoisemman harrastamisen. Tuemme myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksia, tiiminvetäjä Sanna Räsänen Hope ry Joensuusta toteaa.

– Hyväntekeväisyystempaukset ja junioriurheilun tukeminen ovat käytännön vastuullisuustekoja, joilla sekä toteutamme PKO:n tavoitetta tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää, että toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, Petri Vähä toteaa.

 

Seuraava Yhteistä hyvää -tempaus:

3.10. Kataja Basket – Borås Basket, PKO-turnaus

Sympaattinen keskustahotelli Joensuun torin laidalla, Original Sokos Hotel Vaakuna, on majoittanut ja kestinnyt vieraita Joensuun sydämessä jo vuodesta 1943 saakka. Hotelli Vaakuna on vanhin tominnassa oleva joensuulainen hotelli. Hotelli Vaakunaa ja sen historiaa esitellään maanantaina 18.9.2023 kello 13-16 avoimet ovet -talokierroksilla.

Historiaa ja esiteltävää hotellilla riittääkin, sillä perinteikäs Original Sokos Hotel Vaakuna ja sen edeltäjät ovat majoittaneet ja kestinneet vieraita Joensuun sydämessä vuodesta 1943 saakka, kuten joensuulainen historioitsija Heikki Tarma Joensuun hotellit -kirjoituksessaan kertoo. Vaakunan tarina alkaa jo hieman aiemmin, kun Torikadun ja Siltakadun kulmaan valmistui vuonna 1942 viisikerroksinen liikerakennus nimeltään Pohjois-Karjalan Talo Oy. Funkkisrakennuksen suunnitteli helsinkiläinen, ulkomailtakin lisäoppia hakenut arkkitehti Paavo Riihimäki. Sota-aikana talo oli muussa käytössä, mutta Moskovan rauhan myötä avautui tiloissa 36-huoneinen Hotelli Pohjois-Karjala ravintoloineen vuonna 1943.

Vuonna 1982 SOK lunasti Hotelli Vaakunan, ja siitä tuli osa S-ryhmän Sokos Hotels -ketjua. Vuonna 2001 Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) osti hotellin liiketoiminnan ja samalla hotellikiinteistön. Vuonna 2010 PKO teetti hotellissa ison laajennuksen ja remontin. Joensuun kaupunkikeskustayhdistys palkitsi teon vuoden 2010 kaupunkikeskustatekona.

Hotellissa on 144 huonetta, neljä ravintolaa, saunatilat, kuntoilutila sekä kaksi kokouskabinettia.

‘Pekkakettunen’, Madonna, East West, Amarillo, Torero

Original Sokos Hotel Vaakunan kakkoskerros ollut Pohjois-Karjalassa tunnettu ravintolaosoite ja siellä ovat toimineen muun muassa ‘Pekkakettunen’, Madonna, East West, Amarillo ja viimeisimpänä Torero. Liikeideat ja toimintamallit ovat vuosien varrella vaihtuneet, mutta ravintoloiden suosio on säilynyt läpi vuosikymmenten.

Historioitsija Heikki Tarman historiaselvitysten mukaan ravintolatoiminnan hotellin toisessa kerroksessa 1940-luvulla aloitti suosittu ravintola Pohjois-Karjala. Sota-aikana paikka oli rintamamiehille kuin pala paratiisia. Ravintola Pohjois-Karjala vääntyi myöhemmin kapakkakansan suussa ’pekkakettuseksi’. Kettunen oli tunnettu paikallinen poliitikko ja kansanedustaja.

Original Sokos Hotel Vaakunan kakkoskerroksessa toimii nykyisin Torero, joka tunnetaan monipuolisesta, tapasvalikoimasta ja klassikoita vilisevästä a la carte-listasta.

Tänä vuonna Sinun Viikonloppu tuo tarjouksia ja ohjelmaa Joensuun lisäksi myös Nurmekseen, Kolille sekä Kiteelle! Sinun Viikonloppu järjestetään 27.-28.10.2023.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) Sinun Viikonloppua juhlitaan kolmatta vuotta putkeen. Tapahtumalla on historiaa Sinun Yönä vieläkin enemmän, 10 vuotta!

Sinun Yöhön sekä Viikonloppuun on kuulunut aina livemusiikki eikä tämä vuosi ole poikkeus. Luvassa on myös ilmaiskeikkoja Aarne Tenkaselta ja Janne Tulkilta. Vapaa pääsy on Aarne Tenkasen keikalle perjantaina 27.10. kello 22 Takataskussa Joensuussa ja lauantaina 28.10. kello 23 Ravintola Lempissä Nurmeksessa sekä lauantaina 28.10. klo 21 Janne Tulkin keikalle Kolumbuksessa. Muille keikoille saa tavallista edullisempia lippuja S-Etukortilla.

Kolilla lauantaina 28.10. on kello 10-17 maksuttomat välinehulinat sekä rinnekaluston esittelyä ja Kolin pelastusaseman paloauton esittely.

Sinun Viikonloppu on tunnettu huikeista tarjouksista ravintoloissa ja hotelleissa sekä monipuolisesta ohjelmasta. S-Etukortilla sekä S-mobiilikupongeilla saa jopa -50% alennuksia. Tutustu alennuksiin ja tarjouskampanjoihin pko.fi/sinunviikonloppu

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat ovat järjestäneet Yhteistä hyvää -hyväntekeväisyystempauksia vuoden 2022 syyskuusta alkaen. Tapahtumien yhteydessä on kerätty hyväkuntoisia urheiluvälineitä lahjoitettaviksi vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi.

Kiitämme kaikkia ensimmäisen vuoden aikana urheiluvälineitä lahjoittaneita ja tapahtumissa käyneitä! Kiitos myös urheiluseuroille tapahtumien järjestämisestä sekä Joensuussa Hope ry:lle ja Kiteellä MLL Kiteen paikallisyhdistys ry:lle lahjoitusten välittämisestä niitä tarvitseville perheille.

PKO on sekä liike- että jäsenyhteisö ja Yhteistä hyvää -tempauksia järjestämällä toteutamme käytännössä jäsenyhteisörooliamme. Tehdään yhdessä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää!

 

Seuraava Yhteistä hyvää -tempaus:

9.9. Kontiolahden Kajastus U15 jääkiekkoturnaus Kontiolahden jäähallissa klo 10–16

Lahjoita hyväkuntoisia jääkiekko- ja urheiluvälineitä Pohjois-Karjalan vähävaraisille lapsille ja nuorille! Turnaukseen on ilmainen sisäänpääsy. Urheiluvälinelahjoitukset ohjaa eteenpäin Hope Joensuu.

 

PKO:n ja urheiluseurojen Yhteistä hyvää -tempauksissa on kerätty vuoden aikana mm.

– 24 paria luistimia
– 26 jääkiekkomailaa
– 3 suksiparia
– 23 kpl lentopalloja
– 16 pesäpalloa
– 9 pesäpallomailaa
– 8 pesäpalloräpylää
– 45 paria sisäpeli- ja urheilukenkiä
– 14 kpl urheiluvaatteita
– 20 kpl uimapukuja
– 10 kpl uimalaseja ja muita uimatarvikkeita
– 20 kpl uimaleluja
– 31 kpl frisbeetä

ja paljon muita urheilu- ja liikuntavälineitä.

 

PKO:n ja urheiluseurojen Yhteistä hyvää -tempaukset

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat ovat järjestäneet hyväntekeväisyystapahtumien sarjan vuoden 2022 syyskuusta alkaen vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi. Tapahtumien yhteydessä kerätään hyväkuntoisia urheiluvälineitä lahjoitettaviksi. Tapahtumien markkinoinnista ja lahjoitettujen tavaroiden kuljettamisesta hyväntekeväisyysseuroille huolehtii PKO. Lahjoitukset perheille ohjaa eteenpäin mm. Hope ry.

– Kun me PKO:ssa kysyimme omistajiltamme, mihin he haluaisivat meidän suuntaavan hyväntekeväisyystekojamme, tärkeimmäksi kohteeksi mainittiin oman maakuntamme nuoret ja vähävaraiset perheet. Osuuskaupan halutaan tekevän osansa nuorten syrjäytymisen vastaisessa työssä. Tarvetta ovat voimistaneet korona-aika ja perheiden lisääntynyt taloudellinen epävarmuus. Apua tarvitsevien perheiden joukko on laajentunut, toimitusjohtaja Juha Kivelä taustoittaa.

– Esitimme idean yhteisistä hyväntekeväisyystempauksista PKO:n kanssa yhteistyötä tekeville urheiluseuroille, jotka tarttuivat ajatukseen innokkaasti. Olemme yhdessä suunnitelleet sarjan tapahtumia vähävaraisten perheiden nuorten ilahduttamiseksi. Ne käynnistyivät syyskuussa 2022 ja tempauksia järjestetään myös vuonna 2023 kuukausittain. Pyrimme tekemään auttamisesta helppoa tarjoamalla mahdollisuuden tuoda lahjoitustavaroita samalla kun tulee esimerkiksi katsomaan peliä. Huolehdimme tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle, joka puolestaan vastaa tavaroiden jakelusta lapsiperheille. Toivomme lahjoitettavien tavaroiden olevan hyväkuntoisia ja siistejä, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

– Jokainen voi auttaa ja pienilläkin teoilla on merkitystä. Lahjoitusten avulla tarjoamme vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa kenties pitkäkestoisemman harrastamisen. Tuemme myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksia, tiiminvetäjä Sanna Räsänen Hope ry Joensuusta toteaa.

– Hyväntekeväisyystempaukset ja junioriurheilun tukeminen ovat käytännön vastuullisuustekoja, joilla sekä toteutamme PKO:n tavoitetta tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää, että toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, Petri Vähä toteaa.

 

Kaikki Yhteistä hyvää -tempaukset tähän asti:

17.9.2022 PKO-ravit
15.10.2022 Jokipojat
6.11.2022 Josba
3.12.2022 Kataja Basket
15.1.2023 Joen Juju
18.2.2023 Karelian Hurmos
9.3.2023 Lehmo Balls -96
15.4.2023 Joensuun Uimaseura
27.5.2023 JIPPO
6.6.2023 Kiteen Pallo
12.7.2023 Joensuun Maila Naiset
3.8.2023 Joensuun Maila
13.8.2023 PKO-ravit

 

Tervetuloa PKO:n Omistajailtaan Tohmajärvelle!

Luvassa on ohjelmaa ja tarjoilua koko perheelle, arvontoja, paikallisten tuottajien ja yhdistysten esittelypisteitä sekä mahdollisuus tavata ja keskustella PKO:n oman henkilökunnan kanssa. Paikalla muun muassa marketpäällikkö Johanna Hiltunen, PKO:n johtoryhmän jäseniä ja hallinnon edustajia. Työmahdollisuuksiin voit tutustua PKO:n rekrytorilla.

Tapahtumassa esiintyy Isto Hiltunen. Lapset pääsevät pomppimaan Mikon Pomppulinnan pomppulinnoissa ja harjoittelemaan sirkustemppuja Inkerin Ihmeliikkeen ohjaamana. Mukana on myös Onni Orava!

Jaamme tapahtumassa 250 Pielispakarin Akka-Koli-kauraleipää. Voit myös liittyä PKO:n omistajaksi ja saada huimat liittymisedut!

Voit lähettää ennakkokysymyksiä S-market Tohmajärven tai PKO:n toimintaan liittyen 25.8. mennessä TÄÄLLÄ.

Tervetuloa PKO:n Omistajailtaan Liperiin!

Luvassa on ohjelmaa ja tarjoilua koko perheelle, arvontoja, paikallisten tuottajien ja yhdistysten esittelypisteitä sekä mahdollisuus tavata ja keskustella PKO:n oman henkilökunnan kanssa. Paikalla muun muassa marketpäällikkö Susanna Pasanen, PKO:n johtoryhmän jäseniä ja hallinnon edustajia. Työmahdollisuuksiin voit tutustua PKO:n rekrytorilla.

Tapahtumassa esiintyy Isto Hiltunen. Lapset pääsevät pomppimaan Mikon Pomppulinnan pomppulinnoissa ja harjoittelemaan sirkustemppuja Inkerin Ihmeliikkeen ohjaamana. Mukana on myös Onni Orava!

Jaamme tapahtumassa 250 Pielispakarin Akka-Koli-kauraleipää. Voit myös liittyä PKO:n omistajaksi ja saada huimat liittymisedut!

Voit lähettää ennakkokysymyksiä S-market Liperin tai PKO:n toimintaan liittyen 18.8. mennessä TÄÄLLÄ.

PKO ja Joensuun Maila järjestivät JoMa – Vimpelin Veto -ottelun yhteydessä Yhteistä hyvää -hyväntekeväisyyskeräyksen 3.8.2023. Tempauksessa kerättiin hyväkuntoisia pesäpallo- ja kesäurheiluvälineitä Pohjois-Karjalan vähävaraisten perheiden hyväksi. Kiitos kaikille lahjoittajille ja Prisman Jelpille urheiluvälineiden kuljettamisesta Hope ry:lle!

Tapahtumassa kerättiin muun muassa

– 2 pesäpallomailaa
– 7 pesäpalloa
– 5 kpl pesäpalloräpylöitä
– 31 kpl frisbeetä
– 5 paria jalkapallokenkiä

ja paljon muita urheiluvälineitä lahjoitettavaksi Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille.

Aiemmin tänä vuonna järjestetyt tempaukset ovat olleet muun muassa 9.3. sisäliikuntavälineiden keräys LeBa -96:n pelissä, 15.4. uintivarusteiden keräys Joensuun Uimaseuran uintikisoissa, 27.5. jalkapallo- ja kesäurheiluvälineiden keräys JIPOn pelissä, 6.6. pesäpallovälineiden keräys Kiteen Pallon pelissä sekä 12.7. pesäpallo- ja kesäurheiluvälineiden keräys JoMa Naisten pelissä.

 

PKO:n ja urheiluseurojen Yhteistä hyvää -tempaukset

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat järjestävät hyväntekeväisyystapahtumien sarjan vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi. Tapahtumien yhteydessä kerätään hyväkuntoisia urheiluvälineitä lahjoitettaviksi. Tapahtumien markkinoinnista ja lahjoitettujen tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle huolehtii PKO. Lahjoitukset perheille ohjaa eteenpäin Hope ry.

– Kun me PKO:ssa kysyimme omistajiltamme, mihin he haluaisivat meidän suuntaavan hyväntekeväisyystekojamme, tärkeimmäksi kohteeksi mainittiin oman maakuntamme nuoret ja vähävaraiset perheet. Osuuskaupan halutaan tekevän osansa nuorten syrjäytymisen vastaisessa työssä. Tarvetta ovat voimistaneet korona-aika ja perheiden lisääntynyt taloudellinen epävarmuus. Apua tarvitsevien perheiden joukko on laajentunut, toimitusjohtaja Juha Kivelä taustoittaa.

– Esitimme idean yhteisistä hyväntekeväisyystempauksista PKO:n kanssa yhteistyötä tekeville urheiluseuroille, jotka tarttuivat ajatukseen innokkaasti. Olemme yhdessä suunnitelleet sarjan tapahtumia vähävaraisten perheiden nuorten ilahduttamiseksi. Ne käynnistyivät syyskuussa 2022 ja tempauksia järjestetään myös vuonna 2023 kuukausittain. Pyrimme tekemään auttamisesta helppoa tarjoamalla mahdollisuuden tuoda lahjoitustavaroita samalla kun tulee esimerkiksi katsomaan peliä. Huolehdimme tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle, joka puolestaan vastaa tavaroiden jakelusta lapsiperheille. Toivomme lahjoitettavien tavaroiden olevan hyväkuntoisia ja siistejä, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

– Jokainen voi auttaa ja pienilläkin teoilla on merkitystä. Lahjoitusten avulla tarjoamme vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa kenties pitkäkestoisemman harrastamisen. Tuemme myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksia, tiiminvetäjä Sanna Räsänen Hope ry Joensuusta toteaa.

– Hyväntekeväisyystempaukset ja junioriurheilun tukeminen ovat käytännön vastuullisuustekoja, joilla sekä toteutamme PKO:n tavoitetta tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää, että toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, Petri Vähä toteaa.

 

Seuraava Yhteistä hyvää -tempaus:

13.8. PKO-ravit

Tervetuloa PKO-raveihin sunnuntaina 13.8. klo 12–17 Joensuun Raviradalle!

Linnunlahdella ravataan ponilähdöt klo 12 ja hevoslähdöt klo 14 alkaen. Lasten keppihevoslähdöt kisaillaan klo 13.40.

Raveissa järjestetään myös Yhteistä hyvää -tempaus. Voit lahjoittaa tapahtumassa hyväkuntoisia keppihevosia tai urheiluvälineitä Pohjois-Karjalan vähävaraisille lapsille ja nuorille. Lahjoitukset ohjaa eteenpäin Hope Joensuu.

PKO on sekä liike- että jäsenyhteisö ja Yhteistä hyvää -tempauksia järjestämällä toteutamme käytännössä tätä jäsenyhteisörooliamme. Tehdään yhdessä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää!

Raveihin on vapaa sisäänpääsy S-Etukortilla. Raveissa kävijöiden kesken arvotaan 12 x 50 S-ryhmän lahjakortteja!

Lämpimästi tervetuloa!

PKO ja Joensuun Maila Naiset järjestivät JoMa – Manse PP -ottelun yhteydessä Yhteistä hyvää -hyväntekeväisyyskeräyksen 12.7.2023. Tempauksessa kerättiin hyväkuntoisia pesäpallo- ja kesäurheiluvälineitä Pohjois-Karjalan vähävaraisten perheiden hyväksi. Kiitos kaikille lahjoittajille ja Prisman Jelpille urheiluvälineiden kuljettamisesta Hope ry:lle!

Tapahtumassa kerättiin muun muassa

– 2 pesäpallomailaa
– 2 sulkapallomailaa
– 2 pyöräilykypärää
– 9 pesäpalloa
– rullaluistimet

ja paljon muita urheiluvälineitä lahjoitettavaksi Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille.

Aiemmin tänä vuonna järjestetyt tempaukset ovat olleet 15.1. Joen Jujun pelissä talvi- ja sisäliikuntavälineiden keräys, 18.2. lentopallojen ja muiden urheiluvälineiden keräys Karelian Hurmoksen pelissä, 9.3. sisäliikuntavälineiden keräys LeBa -96:n pelissä, 15.4. uintivarusteiden keräys Joensuun Uimaseuran uintikisoissa, 27.5. jalkapallo- ja kesäurheiluvälineiden keräys JIPOn pelissä sekä 6.6. pesäpallovälineiden keräys Kiteen Pallon pelissä.

 

PKO:n ja urheiluseurojen Yhteistä hyvää -tempaukset

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat järjestävät hyväntekeväisyystapahtumien sarjan vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi. Tapahtumien yhteydessä kerätään hyväkuntoisia urheiluvälineitä lahjoitettaviksi. Tapahtumien markkinoinnista ja lahjoitettujen tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle huolehtii PKO. Lahjoitukset perheille ohjaa eteenpäin Hope ry.

– Kun me PKO:ssa kysyimme omistajiltamme, mihin he haluaisivat meidän suuntaavan hyväntekeväisyystekojamme, tärkeimmäksi kohteeksi mainittiin oman maakuntamme nuoret ja vähävaraiset perheet. Osuuskaupan halutaan tekevän osansa nuorten syrjäytymisen vastaisessa työssä. Tarvetta ovat voimistaneet korona-aika ja perheiden lisääntynyt taloudellinen epävarmuus. Apua tarvitsevien perheiden joukko on laajentunut, toimitusjohtaja Juha Kivelä taustoittaa.

– Esitimme idean yhteisistä hyväntekeväisyystempauksista PKO:n kanssa yhteistyötä tekeville urheiluseuroille, jotka tarttuivat ajatukseen innokkaasti. Olemme yhdessä suunnitelleet sarjan tapahtumia vähävaraisten perheiden nuorten ilahduttamiseksi. Ne käynnistyivät syyskuussa 2022 ja tempauksia järjestetään myös vuonna 2023 kuukausittain. Pyrimme tekemään auttamisesta helppoa tarjoamalla mahdollisuuden tuoda lahjoitustavaroita samalla kun tulee esimerkiksi katsomaan peliä. Huolehdimme tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle, joka puolestaan vastaa tavaroiden jakelusta lapsiperheille. Toivomme lahjoitettavien tavaroiden olevan hyväkuntoisia ja siistejä, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

– Jokainen voi auttaa ja pienilläkin teoilla on merkitystä. Lahjoitusten avulla tarjoamme vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa kenties pitkäkestoisemman harrastamisen. Tuemme myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksia, tiiminvetäjä Sanna Räsänen Hope ry Joensuusta toteaa.

– Hyväntekeväisyystempaukset ja junioriurheilun tukeminen ovat käytännön vastuullisuustekoja, joilla sekä toteutamme PKO:n tavoitetta tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää, että toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, Petri Vähä toteaa.

 

Seuraava Yhteistä hyvää -tempaus:

3.8. JoMa Miehet – Vimpeli

Kauppahallin avajaisissa kakkukahvit 2 000 henkilölle ja musiikkia mm. Ilja Tepolta sekä Emmiltä ja Tonylta kello 12–19

Kauppahalli Joensuun liikkeet palvelevat asiakkaita tiistaista 20.6. lähtien. Kauppahallin virallisia avajaisia vietetään juhannuksen jälkeen maanantaina 26.6. alkaen kello 10.30.

– Toimijat pääsevät tekemään toimipaikkoihinsa viimeisiä silauksia, kuten kalustamista, 12.6. kesäkuuta lähtien. On sovittu, että tiistaina 20.6. kesäkuuta valtaosa yrityksistä on avoinna ja palvelee asiakkaita. Jotta voidaan varmistua kaikkien asioiden toimivuudesta, sen vuoksi varsinaiset Kauppahallin avajaiset ovat juhannuksen jälkeisellä viikolla maanantaina 26.6., sanoo Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä.

 

Avajaistilaisuus alkaa klo 10.30 terassialueella eli kauppahallin torin puoleisella alueella.

Avajaistilaisuudessa kuullaan puheet Pohjois-Karjalan maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskeliseltä, Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalaiselta sekä hallin rakennuttaneen PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelältä. Tilaisuudessa kuullaan musiikkiesityksiä Joensuun kaupungin puhallinorkesterilta sekä solisti Matilda Nikkiseltä. Tilaisuuden päätteeksi leikataan nauha ja siirrytään PKO:n tarjoamille kakkukahveille. Kakkukahvit ovat tarjolla niin kauan kuin tuotteita riittää. Tarjoilua on varattu 2 000 henkilölle. Jos tarjottavaa jää yli, tuotteet lahjoitetaan hoitokotiin ja huolehditaan siitä, että kakun osalta kylmäketju säilyy. Lisäksi avajaisissa PKO:n edustajat jakavat ilmapalloja lapsille.

 

Kello 12 alkaen Kauppahalli Joensuussa on tasatunnein tarjolla paikallisten muusikoiden esityksiä kello 19.30 saakka. Esiintymässä ovat:

klo 12 Luotsivene, Joensuun konservatorion bändi, joka soittaa 1990-luvun musiikkia. Yhtyeen muodostavat Susanna Lumijoki (laulu), Joel Kuivalainen (kosketinsoittimet ja laulu), Eetu Pesonen (akustinen kitara), Jari Lappalainen (basso, mandoliini, perkussiot ja taustalaulu)
klo 13 Emmi ja Tony
klo 14 Kupliva Swing, haitarijazzia
klo 15 Emmi ja Tony
klo 16 Solisti Meeri Sarjasto ja pianisti Iina Pöntinen
klo 17 Ilja Teppo
klo 18 Solisti Meeri Sarjasto ja pianisti Iina Pöntinen
klo 19 Ilja Teppo

Kauppahalli Joensuussa asiakkaita palvelevat Berry Bear’s smoothiebar, Käsityöliike Silmukka, Tori Döner & Burger -ravintola ja Siena Café. Kauppahalli Joensuussa asiakkaita palvelevat myös Järven Taiga – Pohjois-Karjalan Järvielämyskeskus, Bar & Cafe Vispiläkauppa, suomalainen hampurilaisketju Friends & Brgrs sekä suomalainen VENN, joka on suunnattu sosiaalisesti aktiivisille ihmisille. Kahvila-, kotileipomo- ja ravintolapalveluja tarjoavat myös Houkutus, La Festa ja Kotileipomo Honey Bee. Erikoistavarakauppa Emman Puoti siirtää toimintansa Torikatu 23 E:stä kauppahalliin.

– Rakennuksena Joensuun kauppahalli on sijainnut eri puolella kauppatoria ja ollut välillä poissa kokonaan, mutta kaupunkilaisten sydämissä kauppahallille kohtaamispisteenä on ollut pysyvä paikka. Yli satavuotisen tarinan kolmannen luvun alkaessa tulevaisuutta rakennetaan rohkeasti yhteisöön ja sen tarpeisiin nojaten. Uusi kauppahalli yhdistää meidät entistä konkreettisemmin – nyt meillä on torilla kaikkien yhteinen kantapaikka, jossa viettää aikaa ja tavata toisiamme ympäri vuoden. Torille ja kauppahalliin tullaan erityisesti tapaamaan tuttuja. Kauppahalli Joensuu on ravintoloita, kahviloita sekä paikallisia erikoisuuksia yhteen kokoava ympärivuotinen Joensuun uusi maamerkki kauppatorin aurinkoisella laidalla. Emme ole tuomassa Joensuuhun muiden torikulttuuria, vaan luomassa mahdollisuuksia omamme elävöittämiseen. Kauppahalli on sitä mitä siitä yhdessä teemme, Kivelä sanoo.