Herkulliset joululounaamme!

Tänäkin vuonna PKO:n toimipaikoissa on tarjolla toinen toistaan upeampia joululounaita! Nappaa siis työkaverisi, puolisosi tai ystäväsi mukaan ja tule herkuttelemaan ravintoloidemme upeita luomuksia. Ikinä ei voi syödä liikaa jouluruokaa!

 

PKO:n ABC-asemat (pl. ABC Outokumpu)

ABC:n perinteinen Joulun noutopöytä on tarjolla PKO:n ABC-asemilla (pois lukien ABC Outokumpu) 6.-7.12.2022 sekä 20.12.2022 klo 11-16.

Lisätietoa täältä!

 

Original Sokos Hotel Kimmel

Joensuussa Kimmelin suurenmoinen joululounas on tarjolla 12.–15.12. ja 19.–22.12 klo 11–14.30. Lounas tarjoillaan s-etukortilla hintaan 39€/hlö. Alkuruokapöydästä nautiskellaan silliä ja lohta, salaatteja, mehevää joulukinkkua sekä niitä maankuuluja karjalanpiirakoita. Pääruokana lanttulaatikkoa ja päivittäin vaihtuvat pääruoat, jälkiruoaksi Kimmelin keittiön makeimpia herkkuja.

Tarkempaa tietoa Kimmelin joululounaasta sekä menun löydät täältä.

Break Sokos Hotel Koli, Grill It!

Kolilla ravintola Grill it! tarjoilee joululounasta 12.–18.12. klo 12-16. Kolin joululounasta pääsee nauttimaan s-etukortilla hintaan 30€/hlö. Kansallismaisemissa tarjoiltu joululounas on perinteinen, herkullinen pohjois-karjalainen noutopöytä Kolin omalla mausteella kohotettuna. Upeissa maisemissa myös ruokakin maistuu paremmalta!

Jos haluat tutkailla mitä kaikkea herkkua Kolilla onkaan tarjolla, suuntaa tänne.

Break Sokos Hotel Bomba, Bomban talo

Katamme jouluiset herkut Nurmeksessa Bomban taloon 14-15.12. klo 12-15 sekä 16.12. klo 15-20. Kun varaat ja maksat lounaasi ennakkoon saan sen hintaan 26€/hlö (norm 28 €/hlö). Bomban talon lounas huokuu karjalaisuutta, ja jouluinen tunnelma on taattu! Tulgua terveh!

Upean Bomban talon menuun pääset tutustumaan täältä.

Lisätietoa ja varauksia Sokos Hotellien joululounaista voit tehdä myyntipalvelumme kautta, puh. 020 1234 660 ja sales.karelia@sokoshotels.fi.

Tiistaina 25.10. kello 9-12 on Prisma Joensuussa on tarjolla maksutonta opastusta ja apua digilaitteiden peruskäyttöön ja Siun Soten sähköisten palveluiden käyttöön. Saat myös tietoa turvallisesta sähköisestä asioinnista ja nettihuijausten välttämisestä.

Voit tulla paikalle oman laitteesi kanssa tai ilman. Digineuvonta toimii ilman ajanvarausta, joten varaudu tarvittaessa odottamaan vuoroasi.
Digineuvontaa on tarjolla Prisman pääsisäänkäynnin ulkopuolella Digibussissa sekä Prisman sisällä liukuportaiden alatasolla kauppakäytävällä.

Digituen tarjoavat Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO), EU-osarahoitteiset hankkeet ja Joen Severi.
Digineuvonnassa noudatamme digituen eettisiä periaatteita.

Sokoksen 3+1-kampanjaa on päätetty jatkaa keskiviikkoon 5.10. saakka. Alun perin kampanjan oli tarkoitus päättyä sunnuntaihin 2.10.

Kampanjapäivillä on suuri kattaus kosmetiikan, muodin ja kodin huippumerkkejä, suosikkituotteiden jättipakkauksia sekä paljon muuta edulliseen hintaan.Valtakunnallisen kampanjan jatkamispäätös tehtiin sen jälkeen kun Sokos Helsinki oli tulipalon savuhaitan poistamisen takia kiinni lauantaina ja sunnuntaina 1.-2.10. 3+1-kampanja jatkuu sekä Sokos-tavarataloissa että verkkokaupassa.

Vaarojen Maraton täyttää tulevana viikonloppuna Kolin kansallispuiston polut, juoksijat Break Sokos Hotel Kolin ja alueen mökit.

Suomen perinteisin polkujuoksutapahtuma, Vaarojen Maraton, juostaan Kolin kansallispuistossa tulevana viikonloppuna 30.9.–1.10.2022. Tänä vuonna haastavilla poluilla kisaa peräti 1300 lyhyemmän matkan- ja ultrajuoksijaa. Huoltopisteenä ja tapahtumakeskuksena toimii Ukko-Kolin huipulla toimiva Break Sokos Hotel Koli.

Vaarojen Maraton on erityisesti ultrajuoksijoiden keskuudessa ikoninen tapahtuma. Kansallismaiseman kauneus, suuret korkeuserot ja epätasainen juoksualusta kivineen ja kallioineen viehättävät vaativaa ja erikoista maastoa etsivää juoksijaa. Pisin matka on 130 kilometriä, lyhin seitsemän. Tänäkin vuonna tapahtuma on loppuunmyyty. Myös kisaa seuraamaan tulevia katsojia odotetaan paikalle runsaasti. Kansallispuistoon aikovien matkailijoiden kannattaa huomioida reittien ja pysäköintipaikkojen ruuhkaisuus tapahtuma-aikana.

Maratonin tapahtuma-alue sijaitsee Break Sokos Hotel Kolin edustalla, jonne juoksijoille on varattu myös ruokailut ja peseytymismahdollisuus. ”Hotelli on meille tärkeä kumppani tapahtuman toteutuksessa. Erikoisetkin tarpeemme, kuten erittäin aikaiset aamiaiset ja puolille öin venyvät illalliset, ovat aina hoituneet sujuvasti”, kiittelee tapahtumapäällikkö Hannu Airila yhteistyötä.

Break Sokos Hotel Kolin hotellinjohtaja Pasi Ripatti toteaa, että Vaarojen maraton kuuluu Kolille yhtä itsestään selvästi kuin maisemahissit. ”Hotellille tapahtuma on hyvin merkittävä, sillä 75% urheilijoista tulee Pohjois-Karjalan ulkopuolelta ja iso osa heistä majoittuu meillä. Ensi vuoden yöt varataan pitkälti jo tulevana viikonloppuna. Syksyllä 2023 käytössä on iloksemme myös uusi kylähotellimme, joka palvelee erityisen hyvin juuri urheilijoita ja ryhmämatkailijoita kattosaunoineen ja isoine ruokaravintoloineen”, Ripatti kertoo.

Airila haluaa muistuttaa myös Kolin kansallispuiston ympärivuotisista mahdollisuuksista urheilijoille. ”Alue tarjoaa aktiivisille liikkujille monenlaisia vaihtoehtoja niin treenaamiseen kuin vapaa-aikaan, ja eri välinein. Ukko-Kolin monipuoliset rinteet vetävät kilpalaskijoitakin, ja lumettomaan aikaan pelataan Suomen ainoalla kansallispuistoon sijoitetulla frisbeegolf-radalla.”

Vaarojen Maraton on suosittu polkujuoksutapahtuma erittäin vaativilla Kolin kansallispuiston ja lähialueen poluilla. Tapahtuman järjestää Karelian Seikkailu-urheilijat ry.

Reitit on suunniteltu yhdessä Metsähallituksen kanssa luonnon vaurioitumisen ehkäisemiseksi, osallistujamäärää on rajoitettu ja tapahtuman aikana on ehdoton roskaamiskielto.

Lisätietoja:
Hannu Airila, tapahtumapäällikkö, Vaarojen Maraton, puh. 050 3219714, hannu.airila@gmail.com
Pasi Ripatti, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Koli, puh. 050 354 4766, pasi.ripatti@sok.fi

Vuoden 2023 Vaarojen Maraton juostaan 6.–7.10., lisätietoja: www.vaarojenmaraton.fi

Hotellivaraukset Break Sokos Hotel Kolin uuteen kylähotelliin 2023 maratonosallistujille 6.10.2022 alkaen: www.sokoshotels.fi

Tietoa Break Sokos Hotel Kolin kylähotellista täältä!

Vinkit retkeilijälle Vaarojen Maratonin aikaan

Viikonlopun aikana Kolilla saa retkeillä normaalisti. Tapahtuman tunnelmaa kannattaa myös tulla aistimaan Break Sokos Hotel Kolin piha-alueelle. Retkeä suunnitellessa kannattaa huomioida tapahtuman vaikutukset alueelle:

Tervetuloa tutustumaan ABC-latausaseman toimintaan 6.9. klo 10-16 osoitteessa Välitie 2-4, 75530 Nurmes.

PKO rakentaa sähköautojen latausverkoston. 100 kW:n teholatausasemat rakennetaan Juuan, Kontiolahden, Lieksan, Nurmeksen sekä Joensuun Marjalan liikenneasemille. ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

Lue lisää: https://pko.fi/news/pko-rakentaa-sahkoautojen-latausverkoston-2/

#meijänpko #abclataus #nurmes

Tervetuloa tutustumaan ABC-latausaseman toimintaan 7.9. klo 10-16 osoitteessa Uurolantie 4, 80770 Kontiolahti!

PKO rakentaa sähköautojen latausverkoston. 100 kW:n teholatausasemat rakennetaan Juuan, Kontiolahden, Lieksan, Nurmeksen sekä Joensuun Marjalan liikenneasemille. ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

Lue lisää: https://pko.fi/news/pko-rakentaa-sahkoautojen-latausverkoston-2/

#meijänpko #abclataus #kontiolahti

ABC-lataus Juuka avataan torstaina 1.9. klo 10! Tervetuloa tutustumaan ABC-lataus-tehoaseman toimintaan klo 10-16. Paikalla ABC-mobiilineuvontaa sekä yhteistyökumppanimme Autotalo Hartikainen esittelemässä sähköautoja. Osoite: ABC Juuka, Karjalantie 1, 83900 Juuka.

PKO rakentaa sähköautojen latausverkoston, lue lisää täältä: https://pko.fi/news/pko-rakentaa-sahkoautojen-latausverkoston-2/

PKO:n Omistajailta Lieksassa 24.8. klo. 17-19 on peruttu turvallisuussyistä, koska illaksi on luvattu ukkosta ja erittäin epävakaista säätä. Tämän vuoksi S-marketin pihalla ei ole turvallista järjestää teltta-alueella tapahtuvaa yleisötapahtumaa. Klo 17 S-market Lieksan sisätiloissa on Hyvän Tuulen Martat ry:n järjestämä pullakahvitarjoilu. Pahoittelemme tapahtuman peruuntumista.

Tervetuloa mukaan viettämään kaikkien yhteistä Omistajailtaa S-market Kesälahden piha-alueelle maanantaina 30.5. klo 17.00 alkaen!
Luvassa ohjelmaa koko perheelle, elävää musiikkia, arvonta, paikallisten tuottajien ja yhdistysten esittelypisteitä sekä tietysti mahdollisuus keskustella PKO:n oman henkilökunnan kanssa.
Mukana myös PKO:n rekrytori, jossa voit tutustua työmahdollisuuksiin PKO:ssa.
Lapset pääsevät pomppimaan Mikon Pomppulinnan pomppulinnoissa ja harjoittelemaan sirkustemppuja Inkerin Ihmeliikkeen ohjaamana.
Mukana myös: Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy, Lähi Tapiola, SPR, Narskuttelu Oy, Pokali, Spices Chef, Ruoholahden luomumarja. PKO:n tarjoaman kahvituksen järjestämisestä vastaa Kesälahti-Martat ry.
Mikäli haluat kysyä jotain jo etukäteen, voit lähettää kysymyksesi oheisen linkin kautta. https://q.surveypal.com/Omistajailtakysely-Kesalahti-2022

Kesäloma-ajan kurssien ilmoittautuminen avoinna. Kohderyhmänä 7–12-vuotiaat.

 

Maistuisiko juuresranskalaiset, järkkyhyvät kurpitsarieskat tai nopeat tortillapizzat? Näitä ja muita herkkuja pääsee itse valmistamaan Ässäkokki-kursseilla.

 

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) ja Pohjois-Karjalan Marttojen yhteistyössä järjestämät alakouluikäisten kokkauskurssit saavat jatkoa tulevana kesänä. Eri puolilla maakuntaa järjestetään yhteensä 10 lapsille suunnattua veloituksetonta Ässäkokki-kurssia.

Ässäkokki-kursseilla kokataan Ässäkokki-resepteillä, jotka ovat helposti lähestyttäviä ja maukkaita itselle ja ilmastolle fiksuja ruokaohjeita. Resepteissä suositaan kotimaista, käytetään suolaa ja sokeria ravitsemussuositusten mukaisesti ja rasvanlähteinä suositaan kasviperäisiä tuotteita. Ässäkokki-reseptit ja kurssitoiminta ovat luonteva tapa olla mukana edistämässä lasten ruokakasvatusta.

– Ässäkokki-kurssit opettavat lapsille ruoanlaittoa ja ilmastofiksuja valintoja. Kurssit tarjoavat lapsille mahdollisuuden tehdä ja oppia itse. Kurssitoiminnalla tuetaan kotien ja perheiden ruokakasvatusta, kertoo Pohjois-Karjalan Marttojen toiminnanjohtaja Heli Hjälm.

– Vastuullisuus on käytännön tekoja, ja tämä on yksi tavoista, joilla haluamme antaa lapsille ja nuorille käytännön vinkkejä arkeen. Näin toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti. Nuorena opitut järkevän kuluttamisen sekä hyvän ruoanlaiton perustaidot ovat hyödyksi koko elämän ajan, PKO:n viestintäjohtaja Petri Vähä toteaa.

 

Lasten pitäisi syödä viidestä kuuteen kourallista kasviksia päivässä, mutta suomalaislasten lautasilla on keskimäärin vain puolet tästä*. Osana S-ryhmää Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) haluaa innostaa lapsia, nuoria ja perheitä kiinnittämään huomioita itselle ja ilmastolle fiksuihin valintoihin. Ässäkokki-reseptit ja kurssitoiminta ovat luonteva tapa olla mukana edistämässä lasten ruokakasvatusta.

 

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa: bit.ly/ässäkokki

Kurssille mahtuu 12 osallistujaa/kurssi.

 

Tapahtumia järjestetään seuraavasti:

9.6. Ässäkokkikurssi klo 9–13, Lieksa, Lieksan keskuskoulu, Moisionkatu 15, 81700 Lieksa

10.6. Ässäkokkikurssi klo 9–13, Kontiolahti, Kontiolahden koulu, Keskuskatu 11, 81100 Kontiolahti

13.6. Ässäkokkikurssi klo 9–13, Joensuu, Marttakeskus, Koskikatu 5-7, 80100 Joensuu

14.6. Ässäkokkikurssi klo 9–13, Nurmes, Kirkkokadun koulu, Kirkkokatu 15, 75500 Nurmes

15.6. Ässäkokkikurssi klo 9–13, Liperi, Liperin koulu, Taitola 2, Koulukuja 2, 83100 Liperi

16.6. Ässäkokkikurssi klo 9–13, Ilomantsi, Pogostan yläkoulu, Pogostantie 15, 82900 Ilomantsi

17.6. Ässäkokkikurssi klo 9–13, Joensuu, Marttakeskus, Koskikatu 5-7, 80100 Joensuu

20.6. Ässäkokkikurssi klo 9–13, Joensuu, Marttakeskus, Koskikatu 5-7, 80100 Joensuu

21.6. Ässäkokkikurssi klo 9–13, Kitee, Arppen koulu, Koulutie 3 D, 82500 Kitee

22.6. Ässäkokkikurssi klo 9–13, Rääkkylä, Rääkkylän koulu, Paksuniementie 7, 82300 Rääkkylä

 

Ässäkokki-kurssit ovat valtakunnallinen kokonaisuus, jossa ovat mukana S-ryhmän alueosuuskaupat sekä Marttaliitto.