Sibeliuksen musiikki soi Ukko-Kolin huipulla 17. kesäkuuta

22.04.2022

Sibeliuksen musiikki soi Ukko-Kolin huipulla 17. kesäkuuta

Kolin huipulla koetaan ainutlaatuisia hetkiä, kun sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian esittävät Sibeliuksen sävelmiä Break Sokos Hotel Kolin katolta käsin 17.6.2022. Tapahtumassa kansallismusiikki ja kansallismaisema yhdistyvät kesäisessä illassa, taustanaan Suomen tunnetuin maisema. Musiikkiesityksestä nautitaan hotelli Kolin maisemaravintolassa tai Luontokeskus Ukossa hyvän ruoan äärellä. Kansainvälisesti arvostetut taiteilijat Makkonen ja Azezian ovat tunnettuja Sibelius-asiantuntemuksestaan.

Koli tarjoaa merkityksellisen näyttämön Sibeliuksen musiikin esittämiselle. Jean ja Aino Sibelius kävivät häämatkallaan Pielisen Karjalassa kesällä 1892. Säveltäjä palasi Kolille vuonna 1909, ja upea maisema inspiroi häntä muun muassa arvoituksellisen neljännen sinfonian säveltämiseen.

 

Sellisti ja Sibelius-tuntija

Pohjoiskarjalainen Jussi Makkonen on vaikuttavan kansainvälisen uran tehnyt sellisti sekä Sibeliuksen musiikin ja elämän asiantuntija. Luovuudessaan, lahjakkuudessaan ja rohkeudessaan Makkonen on myös nykykarjalaisen kulttuurin oiva ilmentymä.

Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin esitykset ovat vuosien varrella koskettaneet satoja tuhansia kuulijoita ympäri maailman, myös suurinta osaa suomalaisista koululaisista. Suomeen poikkeusaikana asettuneen Makkosen pysyvä koti konserttilavoineen löytyy nyt Pielisen rannalta Nurmeksesta.

“Pohjois-Karjala on minulle koti. Konsertoituani vuosia Yhdysvalloissa ja eri puolilla maailmaa, tuntui paluu tänne hyvältä. Nämä luontomaisemat inspiroivat minua vahvasti taiteellisessa työssäni. Odotan suurella innolla kesäkuun konserttia, tästä on tulossa huikea tapahtuma”, Jussi Makkonen toteaa.

 

Kolin huipulla soi!

Kolin huipulla soi! -tapahtuma on musiikin, luonnon ja ruoan elämyksellinen yhteiskattaus. Ensimmäinen osa konserttia striimataan kansainväliselle yleisölle hotelli Kolin katolta. Vieraat seuraavat tällöin konserttia hotellin maisemaravintolassa tai Luontokeskus Ukon auditoriossa. Konsertin toisessa osassa taitelijat esiintyvät livenä niin Luontokeskuksen auditoriossa kuin ravintolasalissa.

Maisemaravintolassa nautitaan konsertin yhteydessä Karelia- tai Lemminkäinen-menu. Luontokeskuksessa tarjolla on cocktailtilaisuus ennen konsertin alkua. Konserttielämyksen kruunaa majoitus maisemahotellissa.

 

Kolin huipulla soi!, 17.6. kello 18–21.

Show & Dinner maisemaravintola Grill it! Kolilla, 69 e / henkilö

Cocktailtilaisuus Luontokeskus Ukossa, cocktailpalat, juoma ja konsertti, 34 e / henkilö Liput tilaisuuteen varataan täältä.

 

Ryhmävaraukset: Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu, sales.karelia@sokoshotels.fi tai 020 1234 660. Yksittäiset hotellivaraukset Break Sokos Hotel Kolille: www.sokoshotels.fi

 

Lisätietoja: Pasi Ripatti, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Koli, puh. 050 354 4766, pasi.ripatti@sok.fi Jussi Makkonen, puh. 050 586 2740, jussi@jussimakkonen.com

 

Show & Dinner 69€/hlö

Sis. kolmen ruokalajin illallinen ja konsertti Grill It! Kolilla

Valittavanasi on kaksi eri menua. Saatavilla myös vegaaniversio.

 

Menu Karelia

Graavattua kuhaa, Maalahden limppua, tillikreemiä, pikkelöityä punasipulia sekä siianmätiä L (saatavilla myös gluteenittomana)
Naudan sisäfileetä antiboise-kastikkeen ja paahdettujen varhaisperunoiden kera L, G
Valkosuklaa-sitrusmoussea Veg, G

 

Menu Lemminkäinen

Paahdettua munakoisoa, hummusta, paahdettuja pinjansiemeniä sekä pinaattia
Paistettua kuhaa, antiboise-kastiketta ja paahdettua varhaisperunaa
Valkosuklaa-sitrusmoussea

 

Cocktailtilaisuus 34€/hlö

sis. cocktailpalat, juoma ja konsertti Luontokeskus Ukon auditoriossa.

Lasi kuohuvaa tai alkoholittomana versiona lehtikuohujuomaa

Vuohenjuustomousse-ruisnappi marinoidun punasipulin kera
Kylmäsavulohileipänen siiamädin kera
Melonia ja serranonkinkkua

Leipäjuustoa ja lakkaa
Macarons

LIPUT TILAISUUTEEN TÄÄLTÄ!

Varaa näin: Valitse päiväksi perjantai 17.6.2022 ja kellonajaksi klo 18. Tuotevalikoimasta löydät Kolin huipulla soi eri menutuotteet. Valitse haluamasi menu tai cocktailtilaisuus ja täytä omat yhteystietosi. Tuotteet ovat ennakkomaksettavia.

Tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisesta konsertista Kolin hulppeissa maisemissa!

Tutustu lisää Break Sokos Hotel Kolin tarjontaan täältä!