Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kesätyökysymyksiin.

 

Miten haku tapahtuu?

Voit hakea kesätöitä ABC-liikennemyymälöistä, S-marketista, Salesta, Prismasta, Sokoksesta, S-kukasta, S-parturi-kampaamoista, ravintoloistamme ja hotelleistamme. Kaikkien kesätöiden haku tapahtuu saman hakulinkin kautta.

Työtä tarjolla kaikenikäisille ja kaikenlaisille nuorille

Alle 18-vuotiaille on tarjolla joko kahden viikon tai kuukauden mittaisia kesätyöpestejä ja yli 18-vuotiaille kuukauden tai pidempiä kesätöitä. Valitsemme joka vuosi kesätyöntekijöitä myös sosiaalisin perustein sekä työllistämme erityisnuoria ja kehitysvammaisia nuoria, joiden olisi muuten hankala työllistyä. PKOn linja on, että nuorten työllistämisestä ei tingitä. Erilaiset harjoitteluohjelmat ja pidemmät kesätyöpestit ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään ja samalla askel kohti aikuisuutta.

Miten haku etenee?

Lähetettyäsi hakemuksen saat sähköpostiisi saapumisilmoituksen siitä, että hakemuksesi on tullut perille. Luemme hakemuksia koko hakuajan ja kutsumme osan hakijoista haastatteluun jo hakuaikana. Seuraathan koko ajan sähköpostiasi, koska olemme sinuun yhteydessä vain sitä kautta. Kannattaa tutkia myös roskapostilaatikko, joskus viestimme menevät sinne. Samoin sinun kannattaa huolehtia, että sähköpostisi ei ole täynnä, vaan sinne voi tulla uusia viestejä.

Mistä tiedän, että hakemukseni on tullut perille?

Lähetämme sinulle saapumisilmoituksen, kun hakemuksesi on tullut perille. Toivomme, että seuraat sähköpostiasi (myös roskapostikansiota).

Voinko muokata hakemustani?

Valitettavasti lähetettyä hakemusta ei voi muokata. Tehdessäsi hakijatilin voit tehdä poistopyynnön ja tehdä sen jälkeen uuden hakemuksen. Suosittelemme hakijatilin luomista, sillä sen jälkeen voit hakea useisiin paikkoihin jo olemassa olevilla hakijatiedoillasi. Varaathan aikaa hakemuksesi huolelliseen tekemiseen, täytäthän kaikki pyydetyt kentät, liitäthän halutessasi ansioluettelon ja vastaathan mahdollisiin kysymyksiin.

Missä ja milloin kesätöitä on tarjolla?

Meillä Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa kesätöitä on tarjolla  ABC-liikennemyymälöistä, S-marketista, Salesta, Prismasta, Sokoksesta, S-kukasta, S-parturi-kampaamoista, ravintoloistamme ja hotelleistamme.  Kesätöitä on tarjolla eri pituisia jaksoja koko kesäkauden ajan.

Onko minun oltava vähintään 18-vuotta?

Alle 18-vuotiaille on tarjolla joko kahden viikon tai kuukauden mittaisia kesätyöpestejä ja yli 18-vuotiaille kuukauden tai pidempiä kesätöitä.

Voinko lähettää hakemukseni ja ansioluettelon sähköpostitse?

Suuren hakijamäärän vuoksi ja taataksemme tasapuolisen kohtelun kaikille hakijoille emme voi vastaanottaa muita kuin rekrytointijärjestelmämme kautta lähetettyjä hakemuksia.

Mistä tiedän mitä ja miten minun pitää tehdä töissä?

PKO:n kesätyöntekijät perehdytetään tehtäväänsä aina huolella. Päästäksesi kesätöihin PKO:aan sinulla ei tarvitse vielä olla runsaasti kokemusta työskentelystä, sillä saat kattavan perehdytyksen työtehtävääsi. Asiakaspalveluhenkisyydellä, hyvillä vuorovaikutustaidoilla ja positiivisella asenteella pääset pitkälle. Valitsemme kesätyöntekijöitä myös sosiaalisin perustein, joten käytäthän hetken ja kerrot hakulomakkeella miksi juuri sinut pitäisi palkata PKO:lle kesätyöhön.

– Kaikki lähtee siitä, että nuori otetaan lämpimästi vastaan ja häntä opastetaan töiden alkuun. On tärkeää, että nuori saa aina tarvitessaan apua ja tukea perehdyttäjältään, esimieheltään ja työkavereiltaan. Meillä koko työyhteisö pitää nuorista huolta, lukuisia nuoria työelämään luotsannut Joensuun Prisman palvelupäällikkö Janette Vepsäläinen summaa.

Milloin saan tietää, olenko saanut kesätyöpaikan?

Kesätyöntekijöiden rekrytointi etenee useilla toimialoillamme eri tahtiin. Myös yleisen tilanteen kehitys vaikuttaa olennaisesti rekrytointitarpeeseen ja kesätyöntekijöiden määrään. Vastuullisena kesätyönantajana pyrimme informoimaan hakijoita mahdollisimman hyvin.