Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kesätyökysymyksiin.

Työtä tarjolla kaikenikäisille ja kaikenlaisille nuorille

Alle 18-vuotiaille on tarjolla joko kahden viikon tai kuukauden mittaisia kesätyöpestejä ja yli 18-vuotiaille kuukauden tai pidempiä kesätöitä. Valitsemme joka vuosi kesätyöntekijöitä myös sosiaalisin perustein sekä työllistämme erityisnuoria ja kehitysvammaisia nuoria, joiden olisi muuten hankala työllistyä. Muistathan kertoa hakemuksella, jos sinulla on näitä perusteita olemassa.

Onko minun oltava vähintään 18-vuotta?

Alle 18-vuotiaille on tarjolla joko kahden viikon tai kuukauden mittaisia kesätyöpestejä ja yli 18-vuotiaille kuukauden tai pidempiä kesätöitä. Tiettyihin tehtäviin vaaditaan 18 - vuoden ikä (esim. kassatyöskentely ja anniskeluravintoloissa työskentely).

Miten haku tapahtuu?

Kesän 2023 kesätyöhaku on päättynyt.  Kesätöitä on tarjolla ABC-liikennemyymälöistä, S-marketista, Salesta, Prismasta, Sokoksesta, S-kukasta, S-parturi-kampaamoista, ravintoloistamme ja hotelleistamme.

Miten haku etenee?

Lähetettyäsi hakemuksen saat sähköpostiisi saapumisilmoituksen siitä, että hakemuksesi on tullut perille. Luemme hakemuksia koko hakuajan ja kutsumme osan hakijoista haastatteluun jo hakuaikana. Seuraathan koko ajan sähköpostiasi, koska olemme sinuun yhteydessä vain sitä kautta. Kannattaa tutkia myös roskapostilaatikko, joskus viestimme menevät sinne. Samoin sinun kannattaa huolehtia, että sähköpostisi ei ole täynnä, vaan sinne voi tulla uusia viestejä. Käytäthän hakemuksellasi asiallista sähköpostiosoitetta, joka on henkilökohtaisessa käytössäsi.

Mistä tiedän, että hakemukseni on tullut perille?

Lähetämme sinulle saapumisilmoituksen, kun hakemuksesi on tullut perille.

Voinko hakea PKO:n kesätöihin, vaikka en asuisikaan Pohjois-Karjalassa?

Kyllä voit hakea. Jos olet alaikäinen, niin kirjoita hakemuksellesi syy, miksi voisit täällä meillä työskennellä, näin tiedämme, että olet asiaa jo miettinyt etkä vain vahingossa hakenut toisen osuuskaupan alueelle. Jos sinulla on mahdollisuus viettää kesällä aikaa Pohjois-Karjalassa vaikkapa mummolassa tai muussa vastaavassa paikassa, niin tarjoamme sinulle mielellämme myös kesätyötä tuolle ajalle!

Voinko muokata hakemustani?

Valitettavasti lähetettyä hakemusta ei voi muokata. Tehdessäsi hakijatilin voit tehdä poistopyynnön ja tehdä sen jälkeen uuden hakemuksen. Suosittelemme hakijatilin luomista, sillä sen jälkeen voit hakea useisiin paikkoihin jo olemassa olevilla hakijatiedoillasi. Varaa aikaa hakemuksesi huolelliseen tekemiseen, täytä kaikki pyydetyt kentät, liitä halutessasi ansioluettelon ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin.

Voinko lähettää hakemukseni ja ansioluettelon sähköpostitse?

Suuren hakijamäärän vuoksi ja taataksemme tasapuolisen kohtelun kaikille hakijoille emme voi vastaanottaa muita kuin rekrytointijärjestelmämme kautta lähetettyjä hakemuksia.

Missä ja milloin kesätöitä on tarjolla?

Meillä Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa kesätöitä on tarjolla  koko toimialueellamme Pohjois-Karjalassa ja Rautavaaralla ABC-liikennemyymälöissä, S-marketeissa, Sale -myymälöissä, Prismassa, Sokoksessa, S-kukassa, S-parturi-kampaamoissa, ravintoloissamme ja hotelleissamme.  Kesätöitä on tarjolla eri pituisia jaksoja koko kesäkauden ajan.

Mistä tiedän mitä ja miten minun pitää tehdä töissä?

PKO:n kesätyöntekijät perehdytetään tehtäväänsä aina huolella. Päästäksesi kesätöihin PKO:aan sinulla ei tarvitse vielä olla runsaasti kokemusta työskentelystä, sillä saat kattavan perehdytyksen työtehtävääsi. Asiakaspalveluhenkisyydellä, hyvillä vuorovaikutustaidoilla ja positiivisella asenteella pääset pitkälle.

Mitä työtehtäviä teillä on tarjolla?

PKO:ssa on tarjolla myyjän, kokin, tarjoilijan, kahvilatyöntekijän, ravintolatyöntekijän, vastaanottovirkailijan, kerroshoitajan, liikennemyymälätyöntekijän, parturi-kampaajan sekä kosmetologin töitä.

Osaan työtehtävistä vaaditaan alan koulutus tai kokemusta alalla työskentelystä (esim. parturi-kampaajan, kokin tai vastaanottovirkailijan tehtävät).

Joissakin tehtävissä edellytetään täysi-ikäisyyttä (esim. kassalla työskentely, anniskeluravintoloissa työskentely).

Tarjoamme myös tehtäviä, joissa voit työskennellä useammalla toimialalla, kirjoitathan hakemuksellesi, jos olet valmis näin toimimaan. Työviikkosi voi tuolloin koostua esim. työskentelystä myyjänä vähittäiskaupassa, liikennemyymälätyöntekijänä ABC:llä ja kerroshoitajana hotellissa.

Kahden viikon -harjoittelussa työtehtävät ovat rajatumpia, harjoittelun tarkoitus on tutustua toimialaan. Pyrimme saamaan myös kahden viikon -harjoittelijoille kokonaisvaltaisen näkemyksen toimipaikan töistä ja vaihtelevuutta työtehtäviin mm. rytmittämällä työvuoroja sallitun työajan puitteissa.

Työtehtäväkuvauksiin voitte tutustua tarkemmin täällä.

Paljon kesätöistä maksetaan palkkaa?

Työsuhteeseen liittyviä asioita, kuten palkkausta, säätelevät lait ja kunkin alan työehtosopimukset (Kaupan TES ja Majoitus-, ravitsemus- ja vapaa-ajan TES).  Työntekijä allekirjoittaa työsopimuksen ennen työsuhteen alkua ja siinä määritellään mitä on sovittu tehtävästäsi, palkastasi, työsuhteen ehdoista, -kestosta ja viikkotyöajasta, koeajan pituudesta sekä muista tärkeistä asioista. Maksamme aina työehtosopimusten mukaista palkkaa, palkan suuruuteen vaikuttavat mm. kokemusvuodet, työtehtävät sekä koulutus.

Milloin saan tietää, olenko saanut kesätyöpaikan?

Kesätyöntekijöiden rekrytointi etenee useilla toimialoillamme eri tahtiin. Vastuullisena kesätyönantajana pyrimme informoimaan hakijoita mahdollisimman hyvin.