”Kolin tunnelmaa on vaikea sanoin kuvata”

Lauri Koukkunen, PKO

Hotellinjohtaja Lauri Koukkunen:
”Kolin tunnelmaa on vaikea sanoin kuvata”

Break Sokos Hotel Kolin ja Break Sokos Hotel Koli Kylän hotellinjohtajaksi on nimitetty 1.3.2024 lähtien Lauri Koukkunen. Lauri siirtyy hotellinjohtajaksi Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) matkailu- ja ravitsemiskaupan myyntiryhmän päällikön tehtävästä. Laurin vastuualueeseen kuuluvat Kolin hotelleiden, aamiaisten, ravintoloiden, span sekä Ukko-Kolin rinnetoimintojen operatiivinen johtaminen.

PKO:n majoitus- ja ravintola-alan konkari ja monitoimimies Lauri Koukkunen ei ole tuntematon Kolilla eikä Koli ole tuntematon Laurille.
- Koli on minulle henkilökohtaisesti hyvin rakas paikka. Minulle Kolin taika on se ihmeellinen hiljaisuus ja rauha, vaikka siellä olisi paljonkin turisteja paikalla. Tunnelma Kolilla on sellainen, että sitä on vaikea sanoin kuvata, Koukkunen sanoo.

Mies on lähtöisin Lieksasta ja ensimmäisen kerran hän työskenteli Kolilla yli kymmenen vuotta sitten kun Grill It! -ravintolaa ja kylpylää uudistettiin.
- Olen nähnyt Kolilla senkin ajan, kun esimerkiksi ravintolassa työskenneltiin paljon yksin ja sesonkivaihtelut olivat nykyistä suuremmat. Niistä ajoista sekä matkailijamäärät että henkilöstömäärät ovat kasvaneet huimasti. Näkemykseni mukaan juuri silloin alkoi Kolin vahva kehittyminen ja kehittäminen siihen, mitä se nyt on. Oli hieno nähdä ja kokea se itse ja olla mukana Kolin kasvussa. Nyt pääsen mukaan uuteen kasvun vaiheeseen, toteaa Koukkunen tyytyväisenä.

Hänellä on pitkä ura PKO:n matkailu- ja ravitsemiskaupassa, mutta myös kokemusta maakunnan ulkopuolelta.
- Työskentelin muutaman vuoden Tampereella Hotelli Ilveksessä ja Tornissa. Kotiseutu ja mielenkiintoinen työtehtävä kuitenkin vetivät puoleensa ja tulin takaisin reilun kolmen vuoden jälkeen Break Sokos Hotel Bomban hotellipäälliköksi, Koukkunen kertoo.

PKO:lla Koukkunen on toiminut niin hotellipäällikkönä kuin ravintolapäällikkönäkin sekä PKO majoitus- ja ravitsemusalan myyntiryhmän päällikkönä.
- Kaikki työkokemukseni ovat olleet opettavaisia ja haastavia kokemuksia erilaisista tehtävistä ja perspektiiveistä majoitus- ja ravitsemisalaa. Nyt olen aloittanut työni todella kovalla innolla Kolilla. Kolmas kerta Kolilla toden sanoo, naurahtaa tuore hotellijohtaja.

Kahden hotellin johtaja

Lauri Koukkusella on johdettavanaan kaksi hotellia, Break Sokos Hotel Koli ja Break Sokos Hotel Koli Kylä, sekä hotelleiden aamiaisten, ravintoloiden, span sekä Ukko-Kolin rinnetoimintojen operatiivinen johtaminen. Kyse on suuresta vastuusta.
- Tehtävä on haastava, mutta Kolilla on tehty todella hyvää työtä vuosi kausia ja pitkällä tähtäimellä eli minun on kuitenkin helppo lähteä jatkamaan sitä. Työtäni helpottaa se, että Koli ja siellä työskentelevät ihmiset ovat minulle tuttuja. Minun on helppo mennä sinne, mainitsee Koukkunen.

Työlistallaan Koukkusella on tärkeänä Break Sokos Hotel Koli Kylä -hotellin tunnetuksi tekeminen. Uusi hotelli vaatii paljon markkinointia sekä kehittämistä. Myös vanhemman, jo klassikoksi muodostuneen Break Sokos Hotel Kolin toimintaa ja laskettelurinteitä kehitetään edelleen.
- Tulevaisuudessa näen, että Kolin hotellit erottuvat toisistaan omiksi persoonallisiksi kokonaisuuksikseen. Break Sokos Hotel Koli on nykykarjalaista luksusta parhaimmillaan ja Break Sokos Hotel Koli Kylä on puolestaan laadukas kylähotelli idyllisessä Kolin kylässä.

Hotellinjohtajan suositukset

Hotellinjohtaja Lauri Koukkunen suosittelee kokeilemaan Kolia hiljaisimpina aikoina kevään korvalla, juuri kun luonto herää eloon.
- Kolilla on onneksi rauhallista, vaikka hotelli olisi täynnä. Rauha onkin Kolin valtti. On aivan upeaa, kun paikka paikoin on vielä vähän lunta, mutta Pielinen jo avautuu jäistä. Silloin luonto muuttuu päivittäin ja ihmeteltävää riittää.

Kesäkaudellekin Koukkusella on monta vinkkiä mitä Kolilla kannattaa kokea. Mille kuulostaisi lauantaitanssit ja hotellinjohtaja tanssittajana?- Kolilla on paljon muutakin kuin vain Ukko-Kolin huippu ja sieltä näkyvät kansallismaisemat. Huikeita maisemia löytyy monilta erilaisilta kävely- ja pyöräilyreiteiltä. Lisäksi Kolilta pääsee esimerkiksi risteilemään Pieliselle ja maisemahissiajelu on taattu elämys. Rinnetuvalla voi nauttia kesäisin teemoitetuista grilli-illoista järvimaisemissa ja Koli Kylä -hotellilla on kesällä joka lauantai terassitanssit. Sinne on tulossa nimekkäitä esiintyjiä ja taattua kyläjuhlan tuntua. Voi olla, että minutkin löytää sieltä tanssittamasta kun olen paikalla.