Äänestä mihin kohteeseen PKO tekee joululahjoituksen


10.11.2023

Tänäkin vuonna Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) lahjoittaa joulumuistamisiin varatut 3 500 euroa omistajien toiveiden mukaisesti. PKO on kotitalouksien omistama kuluttajaosuuskunta ja siksi on luontevaa kysyä omistajiltamme eli tavallisilta pohjoiskarjalaisilta, mihin he haluavat joulumuistamisiin varatut rahat lahjoitettavan.

Kysyimme PKO:n omistajilta toiveita ja ideoita siitä, mihin kohteeseen joulumuistamisiin varatut rahat (3 500 €) voisi lahjoittaa. Saimme tänä vuonna huikean määrän ehdotuksia lahjoituskohteeksi: yhteensä n. 600 ehdotusta. Ehdotuksissa korostui syrjäytymisen ehkäiseminen sekä eläintensuojelu. Kiitos kaikille ehdotuksista!

Loppuäänestykseen valittiin omistajilta eniten ehdotuksia keränneet neljä kohdetta. Nyt on aika valita, lahjoitetaanko varat Siniristi Ry:lle, Susirajan eläinkotiyhdistykselle, Hope Ry:lle vai ViaDia Joensuu / Rantakylän lähiötalolle. Siniristi Ry tuottaa päihdepalveluiden päivä- ja iltatoimintaa sekä kuntoutusta Joensuussa. Susirajan eläinkotiyhdistys toimii Pohjois-Karjalan alueella ja se sijoittaa kodittomaksi jääneitä eläimiä sijaiskoteihin kunnes eläimille löytyy pysyvä koti. Hope Ry jakaa kriisin kokeneille ja vähävaraisille perheille vaate- ja tavaralahjoituksia. ViaDia Joensuu tekee diakoniatyötä, ja Rantakylän lähiötalon tavoitteena on tukea lapsiperheiden hyvinvointia sekä ehkäistä maahan muuttaneiden perheiden syrjäytymistä ja edistää kotoutumista.

Joululahjoituksen kohdetta voi äänestää 6.12.2023 klo 23.59 saakka PKO:n verkkosivuilla osoitteessa pko.fi/joululahjoitukset.