Inex Partners on kokeillut joulukuussa ylimääräistä palkitsemista


08.12.2011

Logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on kokeillut joulukuussa ylimääräistä palkitsemiskäytäntöä, jossa kiireisessä keräystyössä tehdyistä tunneista on maksettu pieni bonus. Lisästä on etukäteen keskusteltu myös työntekijöiden edustajan kanssa, ja siitä kerättyjä kokemuksia arvioidaan yhdessä tammikuussa.

Lisäkannuste on maksettu peruspalkan ja normaalin, jatkuvasti maksettavan kannusteen päälle. Sen ovat saaneet keräystunneista ne työntekijät, jotka ovat yltäneet sovittuun tavoitteeseen ja jotka ovat olleet paikalla koko joulukuun.

Julkisuudessa on epäilty, että tällainen bonus kannustaisi työntekijöitä tulemaan sairaana töihin. Tämä ei Inex Partnersin henkilöstöjohtaja Terhi Luomalan mukaan ole ollut lisän tarkoitus. Esimiesten tehtävänä on hänen mukaansa varmistaa, ettei kukaan ole sairaana töissä.

– Kyseessä on vain kuukauden mittainen kokeilu, jolla on tarkoitus kiittää niitä, jotka joulun alla joutuvat kovimpaan työpaineeseen. Ylimääräisellä kiitoksella on myös haluttu nostaa keräystyön arvostusta muiden logistiikkakeskuksen tehtävien rinnalla.

Luomala korostaa myös, että nyt kokeilussa oleva bonus on vain pieni osa palkkausta. Peruspalkan ja tavallisen kuukausittaisen kannustepalkan saavat myös ne, jotka ovat joutuneet olemaan sairauden takia pois töistä.