PKO ja Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy aloittavat rakennustyöt Suvantokadulla maanantaina 4. maaliskuuta


01.03.2024

30 miljoonan euron hankkeessa Joensuun ydinkeskustaan asuntoja ja S-market

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja liperiläinen Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy ovat sopineet yhteistyöstä Suvantokatu 21:n kehittämiseksi. Joensuun ydinkeskustassa sijaitsevan korttelin kahdelle tontille on tarkoitus rakentaa kolme kerrostaloa, S-market sekä pysäköinti- ja liiketiloja. Hankkeen kokonaisarvo on noin 30 miljoonaa euroa, joka tarkoittaa 510 henkilötyövuotta töitä paikallisille urakoitsijoille.

Suvantokatuun, Kalevankatuun ja Merimiehenkatuun rajautuvalle kahdelle tontille on tarkoitus rakentaa kaksi kuusikerroksista sekä yksi seitsenkerroksinen asuinkerrostalo. Rakentaminen tehdään kolmessa vaiheessa. Nyt on sovittu ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta, jossa rakennetaan yksi kuusikerroksinen asuinkerrostalo ja sen yhteyteen S-market, maanpäällinen pysäköintialue sekä maanalainen lämmitetty pysäköintihalli. Rakennustyöt tontilla alkavat maanantaina 4. maaliskuuta.

 

Nyt mennään vastavirtaan!

Joensuussakin on vastikään kerrottu lykkääntyneistä uudiskohteista kun hintojen ja korkojen nousu on hiljentänyt asuntokauppaa. Sekä PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä että Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Hämäläinen korostavat sitä, että juuri nyt tarvitaan myönteisiä signaaleja sekä vastavirtaan menemistä.

– Olemme innoissamme, että pääsemme aloittamaan tämän hankkeen sekä rakentamaan alueen asukkaiden kovasti toivoman uuden päivittäistavarakaupan. Alueen palvelutarjonnan kehittäminen on PKO:n perustehtävän mukaista toimintaa: teemme Pohjois-Karjalasta parempaa paikkaa elää kun laajennamme alueen asuntotarjontaa sekä helpotamme omistajiemme arkea tarjoamalla heille päivittäistavarakauppaan lyhyen asiointimatkan sekä laajan tuotevalikoiman että pysyvästi edullisen hintatason, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

–  Rakennusalan nykyisessä matalasuhdanteessa on äärimmäisen tärkeää saada kohteita työn alle, koska tämä hanke tuo töitä niin meille kuin yhteistyökumppaneinamme toimiville muille paikallisille urakoitsijoille. Paikka on sijainniltaan yksinkertaisesti aivan loistava. Siitä kertoo jo sekin, että ensimmäisessä vaiheessa rakentuvan kerrostalon asunnoista 2/3 on jo alustavasti varattu, Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Reijonen sanoo.

– Varausten tekijät ovat kiitelleet sitä, että tämä kohde on lähellä toria, yliopistoa ja urheilumahdollisuuksia sekä päivittäistavarakauppaa. Rakennuksen erikoisuutena maan alle sijoittuva lämmin autohalli, minkä lisäksi on maanpäällinen pysäköintialue nopeaa kaupassa asiointia varten, Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Hämäläinen sanoo.

 

Alustavan aikataulun mukaan S-marketin avajaisia juhlitaan vuodenvaihteessa ja 35-asuntoinen kerrostalo on muuttovalmis keväällä 2025.

Rakennusurakan ensimmäinen vaihe on arvoltaan 13 miljoonaa euroa, josta asuntorakentamisen osuus on 7,5 miljoonaa euroa ja S-marketin sekä pysäköintihallin osuus 5,5 miljoonaa euroa.

Kerrostaloon on suunniteltu 35 asuntoa, jotka ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Suurimmat huoneistot ovat 68 neliötä. Uusi S-market on Jukolanportin kokoluokkaa eli myyntipinta-ala on noin 1 000 neliötä.Kivelän mukaan uusi S-market rakentuu alueen asukkaiden ikäjakauma ja ostokäyttäytyminen huomioiden sekä asukkaiden toiveita kuunnellen.

– Myymälään tulee muun muassa mahdollisimman laaja valikoima ja paistopiste, Kivelä sanoo.